bieganie + siłownia

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Dexter123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34.00 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Szykuję się do testów sprawnościowych do woja czyli bieg na 1km, 10x10m wahadłowy + drążek.
Moim celem jest zwiększenie siły i wytrzymałosci. Cwiczę juz od ponad 2 miesięcy. Na 1km łamię juz 3 min, więc kondycja jest.
Narazie połączenie biegania 3-4 x tydz + 2x tydz siłka (całe ciało) sprawdza się super, jednak do biegania chcę wprowadzić siłę biegową , zabawy i na koniec tempa.

Jak to wszystko sensownie połączyć?
Z gory dzięki za odpowiedz.
PKO
adam77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj, jeżeli robisz na siłce ćwiczenia typu martwy ciąg, przysiady itd to z czasem ciężko to będzie pogodzić.
Wiem o czym piszę bo czasem też tak robię np w zimę ale wtedy nie biegam tempówek, zabaw biegowych itd. Natomiast kiedy zwiększam intensywność treningów biegowych to już niestety na siłowni odnotowuję brak postępów a na treningach biegowych nie ma tej świeżości. Skup się na tym co masz na teście a siłownię na razie olej. Ale to tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam.
adam77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aha jeszcze jedno ja pracuję i to nie zawsze tylko 8h więc i z regeneracją jest ciężko przy siłowni i bieganiu. Jeżeli się uczysz, masz dużo wolnego czasu, dużo śpisz to może do czasu jakoś byś dał radę.
Dexter123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34.00 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Siemka,
Jeżeli chodzi o wolny czas to go brak, również pracuje, wiec ćwiczę w godz 17-20, no i tak jak piszesz z regeneracją bywa różnie- ok 7h snu :bum: Na siłce robię trening FBW 15 powt., wiec martwy i przysiad czasem też jest w planie...
Siłka daje mi dużo mocy, ciężko będzie z tego zrezygnować....może po prostu ograniczę intensywność treningu na siłowni.
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ