Witam.
Chciałbym poradzić sie Was w pewnej sprawie i jeśli można to prosić o pomoc.
Wczoraj potwierdziły sie moje obawy i dostałem wiadomość, że mój ojciec ma raka wątroby. Niestety nie jest dobrze ale nie chciałbym na razie wdawać się w szczegóły.
Ponieważ juz jakiś czas czekałem na tą wiadomość w mojej głowie uróśł pewien pomysł i tu proszę o radę.
Otóż cały czas miałem nadzieję, że diagnoza będzie inna ale niepokój nie pozwalał mi bezczynnie czekać. Już nie raz organizowane były biegi charytatywne jednak mój zamiar jest trochę inny.
Oczekiwana przeze mnie pomoc jest jak na razie niematerialna. To znaczy, że jeśli nie będzie trzeba to nie chcę zbierać pieniędzy, tak długo jak tylko będzie to możliwe. Bardziej chodzi mi o pomoc w postaci informacji na temat na przykład, dobrych lekarzy i klinik, sprawdzonych lub testowanych leków a także wszelkich alternatywnych sposobów na przedłużenie życia chorej na raka osoby.
Moja pierwsza myśl to stworzenie strony internetowej dedykowanej walce z tym konkretnym przypadkiem nowotworu. Coś na zasadzie ogólnie otwartego forum, z którego informacje byłyby sprawdzane i porządkowane w różnych kategoriach.
Bieganie natomiast byłoby moim sposobem na dotarcie do jak największej liczby osób w trakcie imprez biegowych i powiadomienie ich o założonej stronie i jej idei. Myślę o bieganiu w koszulce z nadrukiem informującym o akcji. Wiem, że czasu mam niewiele więc mam zamiar zacząć od zaraz.
Na dzień dzisiejszy wiem, że będę brał udział w dwóch biegach w maju: Transgraniczny Bieg Doliną Dolnej Odry 3-go oraz Koleżeński Półmaraton w Szczecinie 29-go. Myślę także o biegu ulicą Piotrkowską w moim rodzinnym mieście.
Jeśli jednak zajdzie potrzeba zbiórki pieniędzy na leczenie mam w głowie plan przebiegnięcia 500km z miejsca zamieszkania do miasta rodziców w lipcu tego roku.
Myślę także od razu o przyszłości i mam nadzieję, żę to przedsięwzięcie pomoże także innym osobom w potrzebie i możliwe, że rozwinie się z tego coś większego.
Jak na razie chciałbym zapytać Was o opinię na ten temat. Czy Waszym zdaniem coś takiego ma w ogóle sens?
Druga sprawa, że nie jestem webmasterem więc jeśli ktoś chciałby pomóc w stworzeniu takiej strony to byłbym bardzo wdzięczny za kontakt. Niestety tu liczy się czas.
Dzięki.
Charytatywna strona - proszę o radę
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:36
- Życiówka w maratonie: 3:48:21
- Kontakt:
Nie jestem ci w stanie pomóc ani od strony webmasterskiej ani merytorycznej ale to dobry pomysł. Bardzo potrzebna jest wiedza do kogo się zwrócić, jak postępować i to wszystko o czym pisałeś - to równie istotne jak samo leczenie, nie ma czasu na zdobywanie doświadczeń na własną rękę i popełnianie błędów.
Trudno przewidzieć jaki będzie efekt akcji, będziesz sam (przynajmniej na początku) w tłumie więc potrzebne jest coś zauważalnego, wyróżniającego, zaciekawiającego. Biegają Drużyny szpiku i tym podobne akcje ale to zawsze zespół wielu ludzi zwykle z medialną oprawą więc wszyscy na pierwszy rzut oka już wiedzą o co chodzi. Nie skupiaj się tylko na tej akcji, szukaj potrzebnych informacji także innymi drogami.
pozdrawiam serdecznie
Trudno przewidzieć jaki będzie efekt akcji, będziesz sam (przynajmniej na początku) w tłumie więc potrzebne jest coś zauważalnego, wyróżniającego, zaciekawiającego. Biegają Drużyny szpiku i tym podobne akcje ale to zawsze zespół wielu ludzi zwykle z medialną oprawą więc wszyscy na pierwszy rzut oka już wiedzą o co chodzi. Nie skupiaj się tylko na tej akcji, szukaj potrzebnych informacji także innymi drogami.
pozdrawiam serdecznie