Polacy to samotnicy
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Zaczynam 3 biegowy rok i muszę przyznać, że jedyne biegi, których samotnie nie biegłem to zawody
Ale biegając, samotny się nie czuję oczywiście..Po prostu lubię sam
Ale biegając, samotny się nie czuję oczywiście..Po prostu lubię sam
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
I aj sie przyczyniałem do spadku uprawiania piłki nożnej
zamieniałem na bieganie...
ale czasem jeszcze w gałe bym ciupnął
zamieniałem na bieganie...
ale czasem jeszcze w gałe bym ciupnął
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
- Życiówka w maratonie: brak
samotnicy, bo biegaja i jezdza na rowerze zamiast grac w gry zespolowe?
bieganie i rower to bardzo popularne tu u nas dyscypliny sportu a to ze duzo osob uprawia gry zespolowe to wina infrastruktury, mamy o wiele wiecej boisk i hal spotrowych na przecietnego zjadacza niz Pl
bieganie i rower to bardzo popularne tu u nas dyscypliny sportu a to ze duzo osob uprawia gry zespolowe to wina infrastruktury, mamy o wiele wiecej boisk i hal spotrowych na przecietnego zjadacza niz Pl
- Nadi
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Ja tam całe życie uprawiałam sporty drużynowe i je uwielbiałam, co nie zmienia faktu, że bieganie i jazda na rowerze to tylko samotnie. Jedynymi towarzyszami biegania, których toleruję to moje psy. W czasie biegania mam czas na relaks, na przemyślenia, czy skupienie się na treningu i ktoś biegnący z boku i trujący d. o jakieś pierdoły nie jest szczytem moich marzeń. Poza tym nie ma nic dziwnego, że dużo jest indywidualistów, bo weźcie zbierzcie porządą ekipę do grania. Potrzeba conajmniej 10-12 osób, do tego boisko etc. a żeby biegać teoretycznie potrzeba tylko chęci
"Sam talent nie wystarczy, silny charakter
Liczy się nakład pracy, nie trenowanie na raty
Bo nie tacy się przeliczyli
W jednej chwili talenty przekreślili"
Liczy się nakład pracy, nie trenowanie na raty
Bo nie tacy się przeliczyli
W jednej chwili talenty przekreślili"
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Zaraz wybieram sie na samotna jazde rowerem ( ponad 100km) bo pozniej robie wywiad z miejscowa zawodowa druzyna pilkarska
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:42
- Życiówka w maratonie: 4:14:37
Ja tam bym może i pobiegał czy pojeździł z kimś, szczególnie na dalsze trasy, ale jakoś nie ma z kim Więc przyzwyczaiłem się do samotnego biegu/jazdy.
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
Ja właśnie zacząłem biegać bo jest to coś co mogę robić niezależnie, w czasie gdy mi to pasuje.
Bo zgrać się już z kimś to duże wyzwanie.
Fajnie byłoby pobiegać z kimś ale to wymaga dobrego planowania.
Umawiam się na wspólne bieganie z kumplem, który mieszka niedaleko, od miesiąca i się nie udaje.
A później w endomondo widać że biegł np. godzinę przede mną lub po.
Z drugiej strony cenię sobie samotne bieganie - można pozbierać myśli, odpocząć psychicznie.
Ja cały dzień spędzam z kimś, więc chwilę gdy mogę pobyć sam ze sobą nie oceniam jako samotność.
Bo zgrać się już z kimś to duże wyzwanie.
Fajnie byłoby pobiegać z kimś ale to wymaga dobrego planowania.
Umawiam się na wspólne bieganie z kumplem, który mieszka niedaleko, od miesiąca i się nie udaje.
A później w endomondo widać że biegł np. godzinę przede mną lub po.
Z drugiej strony cenię sobie samotne bieganie - można pozbierać myśli, odpocząć psychicznie.
Ja cały dzień spędzam z kimś, więc chwilę gdy mogę pobyć sam ze sobą nie oceniam jako samotność.
Po co ja biegam?
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Głównie biegam sam.
Powody są zasadniczo dwa:
1. Brak osób chcących i mogących robić moje treningi (trening pod 400m; amatorzy są dla mnie za słabi, zawodowcy za dobrzy).
2. Trudności koordynacyjne- jedyny kolega, który chciałby i mógłby ze mną ganiać ma pracę w rozjazdach i prowadzi inny tryb życia.
Stąd tylko raz na jakiś czas w niedzielę rano udaje się poganiać we dwóch.I tak już prawie 20 lat.
Powody są zasadniczo dwa:
1. Brak osób chcących i mogących robić moje treningi (trening pod 400m; amatorzy są dla mnie za słabi, zawodowcy za dobrzy).
2. Trudności koordynacyjne- jedyny kolega, który chciałby i mógłby ze mną ganiać ma pracę w rozjazdach i prowadzi inny tryb życia.
Stąd tylko raz na jakiś czas w niedzielę rano udaje się poganiać we dwóch.I tak już prawie 20 lat.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Wyga
Statystycznie człowiek i pies mają po 3 nogi.
Masowość wynika z tego, że łatwiej biegać po 5min na kilometr tutaj mamy wysyp amatorów, niż grać w siatkówkę czy pływać to już wymaga większej sprawności i techniki. Na tym forum czasami próbuje się separować bieganie i lekkoatletykę moim zdaniem to niedobre podejście , ale w sumie w myśl tej zasady biegać każdy może, a im więcej biegaczy tym lepiej ...
Masowość wynika z tego, że łatwiej biegać po 5min na kilometr tutaj mamy wysyp amatorów, niż grać w siatkówkę czy pływać to już wymaga większej sprawności i techniki. Na tym forum czasami próbuje się separować bieganie i lekkoatletykę moim zdaniem to niedobre podejście , ale w sumie w myśl tej zasady biegać każdy może, a im więcej biegaczy tym lepiej ...
Kto nie był buntownikiem za młodu ten będzie świnią na starość.
-
- Rozgrzewający Się
heh dlaczego spada liczba grających w piłkę nożną to nie wiem, ale dla zastanowienia dwa fakty:
1. małe miasteczko na podkarpaciu - w ubiegłym roku powstały dwie hale nowe hale przy szkołach - zbudowane na miejscu gdzie wcześniej były boiska do gały, 7-8 lat temu zbudowała się kryta pływalnia - na miejscu gdzie wcześniej było boisko do gały
2. Gliwice - boisko przy akademikach, asfaltowe ale rzadko było puste, od października ub. roku jest parkingiem gęsto zastawiony samochodami
1. małe miasteczko na podkarpaciu - w ubiegłym roku powstały dwie hale nowe hale przy szkołach - zbudowane na miejscu gdzie wcześniej były boiska do gały, 7-8 lat temu zbudowała się kryta pływalnia - na miejscu gdzie wcześniej było boisko do gały
2. Gliwice - boisko przy akademikach, asfaltowe ale rzadko było puste, od października ub. roku jest parkingiem gęsto zastawiony samochodami
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja lubię po prostu biegać w samotności – w pracy wystarczająco się nagadam i napatrzę na ludzi, więc popołudniu mam ochotę odetchnąć, wyciszyć się i poukładać sobie sprawy w głowie.
Czytałem niedawno Harukiego Mauarami „O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu” i zauważyłem, że myśli on bardzo podobnie do mnie – ja również nigdy specjalnie nie pasjonowałem się sportami, gdzie jest bezpośrednia rywalizacja – dużo większą frajdę mam z pokonywania siebie samego, swoich słabości i blokad, niż górowanie nad fizycznym przeciwnikiem. Dlatego właśnie bieganie tak mi bardzo przypasowało, podobnie jak kiedyś pływanie.
Druga sprawa, to fakt, że biegam po prostu kiedy mam ochotę – czasem prosto po powrocie z pracy, innym razem po 21 – nie planuję wcześniej, po prostu dostosowuję się do aktualnej sytuacji. Gdybym biegał z kimś, miałbym kolejny punkt na liście „to-do”. Podobnie z weekendowymi długimi wybieganiami – czasem budzę się o 6 i idę biegać. Innym razem stwierdzam, że pośpię jeszcze 30 czy 45 minut bo po prostu mam taką potrzebę. Gdy się z kimś umawiam, nie mam tego komfortu.
Czytałem niedawno Harukiego Mauarami „O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu” i zauważyłem, że myśli on bardzo podobnie do mnie – ja również nigdy specjalnie nie pasjonowałem się sportami, gdzie jest bezpośrednia rywalizacja – dużo większą frajdę mam z pokonywania siebie samego, swoich słabości i blokad, niż górowanie nad fizycznym przeciwnikiem. Dlatego właśnie bieganie tak mi bardzo przypasowało, podobnie jak kiedyś pływanie.
Druga sprawa, to fakt, że biegam po prostu kiedy mam ochotę – czasem prosto po powrocie z pracy, innym razem po 21 – nie planuję wcześniej, po prostu dostosowuję się do aktualnej sytuacji. Gdybym biegał z kimś, miałbym kolejny punkt na liście „to-do”. Podobnie z weekendowymi długimi wybieganiami – czasem budzę się o 6 i idę biegać. Innym razem stwierdzam, że pośpię jeszcze 30 czy 45 minut bo po prostu mam taką potrzebę. Gdy się z kimś umawiam, nie mam tego komfortu.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]