http://fitness.wp.pl/fitness/na-sportow ... ania-.html
jejku jak beda dalej pisac takie glupoty, to nic dziwnego, ze sie ludzie zniechecaja do sportu
ciemna strona biegania
- constantius
- Stary Wyga
cytat.: Ponadto na przekór powszechnej opinii bieganie wcale nie przyśpiesza metabolizmu. Biegi długodystansowe często zużywają pokłady energii i powodują załamanie się tkanki mięśniowej. Mogą doprowadzić również do pogorszenia się stanu stawów.
cytat 2 Bieganie nie doprowadzi nas do szczupłej sylwetki, ponieważ powoduje gromadzenie się tłuszczów. "Tłuszcze są ulubionym źródłem energii naszego organizmu. Im więcej biegamy, tym lepiej przygotowuje się nasze ciało do następnego biegu" - twierdzi Brookes.
moja opinia
Biaganie jak każdy wysiłek przyspiesza metabolizm, ale nie przyspiesza go w nieskończoność...
pogorszenie kondycji stawów to oczywiste - vide ilośc poszukujących coś na kolana na forum....
Zgadzam sie ze bieganie nie musi doprowadzić do szczupłej sylwetki - jesli po biegu jesz same snickersy, chipsy no to ba....
cytat 2 Bieganie nie doprowadzi nas do szczupłej sylwetki, ponieważ powoduje gromadzenie się tłuszczów. "Tłuszcze są ulubionym źródłem energii naszego organizmu. Im więcej biegamy, tym lepiej przygotowuje się nasze ciało do następnego biegu" - twierdzi Brookes.
moja opinia
Biaganie jak każdy wysiłek przyspiesza metabolizm, ale nie przyspiesza go w nieskończoność...
pogorszenie kondycji stawów to oczywiste - vide ilośc poszukujących coś na kolana na forum....
Zgadzam sie ze bieganie nie musi doprowadzić do szczupłej sylwetki - jesli po biegu jesz same snickersy, chipsy no to ba....
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
885 km w 2010