Bieganie a życie

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Znalazłem się ostatnio w sytuacji, że musiałem w 15 minut dojść do mechanika i odebrać samochód, rozliczyć się i jeszcze zdążyć wrócić aby przekazać go żonie, która bardzo się spieszyła. Nie wiele się namyślając, jak stałem postanowiłem, że pobiegnę. Klucząc między przechodniami, samochodami dotarłem po 7minutach, rozliczyłem się w 1 a do domu przyjechałem 3min przed czasem. Pieszo (szybkim krokiem) trasę bym pokonał w 15min. Doświadczyłem w bardzo wymierny sposób jak trening biegowy przydał mi się w życiu :bleble:
Miewacie podobne lub inne przypadki?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
PKO
lhx

Nieprzeczytany post

Sam robie bardzo podobnie, warsztat samochodowy mam około 10 km od domu. ;) Bywało, że biegałem do znajomych na odwiedziny, na basen, nawet do zleceniodawcy na spotkanie. Znam jeszcze inny przypadek, kiedyś kolega biegacz opowiadał mi, że na weselu przesadził z alkoholem, więc ktoś go musiał odwieźć. Na drugi dzień, w ramach leczenia – WB1 – 30 km, po własny samochód :D
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy goncy autentycznie gonia ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pewnie wiele osób mogłoby tu napisać, że dzięki temu, że biegają, bez problemu mogą podbiec do uciekającego autobusu. To ja napiszę, że bardzo nie lubię podbiegać do autobusu i robię to w bardzo wyjątkowych sytuacjach. Zazwyczaj jednak pozwalam, aby autobus odjechał.

Natomiast zauważyłam, że wszędzie, gdzie się pojawię i muszę spędzić trochę więcej czasu, od razu otwieram okno, nawet w zimie, bo zaczynam się dusić. Pewnie moje płuca wymagają już stale większej wentylacji i więcej tlenu. Nie wiem, czy można to uznać za pozytywny wpływ biegania na moje życie.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja też nie cierpię podbiegać, bo ciągle czuje się zmęczony, ale... W Stanach w "złej" dzielnicy zwiałem przed dwoma Meksykami, w tym jednym na rowerku do ćwiczeń akrobatycznych ; ) Co najlepsze, biegłem w sandałach.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:. W Stanach w "złej" dzielnicy zwiałem przed dwoma Meksykami, w tym jednym na rowerku do ćwiczeń akrobatycznych ; ) Co najlepsze, biegłem w sandałach.
:hahaha: Szkoda, że nie włączyłeś stopera :hahaha: Życiówka na bank była :bum:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Ja też nie cierpię podbiegać, bo ciągle czuje się zmęczony, ale... W Stanach w "złej" dzielnicy zwiałem przed dwoma Meksykami, w tym jednym na rowerku do ćwiczeń akrobatycznych ; ) Co najlepsze, biegłem w sandałach.
Może udawali że Cię gonili i mieli niezły ubaw :hejhej:
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wogóle zaczołem swoja "kariere" od ucieczki :-)
Po koncercie punkowym w glanach uciekałem przed policja, ale nie wiem czego chcieli :tonieja:
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Cóż w bieganiu można się zakochać... :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ