Prasa o bieganiu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolejny tekst o bieganiu w tradycyjnym medium. Mam nadzieję, że dostrzegą one, że nie pisząc o tak popularnych zjawiskach społecznych, jak bieganie (amatorskie i wyczynowe) po prostu tracą czytelników.

http://www.rp.pl/artykul/2,196571_Biegn ... nij__.html
PKO
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo fajnie się czyta ten tekst :) Oby takich jak najwięcej :)
luk.opo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Spoko artykuł. Motywujący.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o żesz , ARTYKUŁ
Tomek
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

autorka tekstu zrobiła bląd, a raczej "niewinne" kłamstewko - pisze:
„Nie ma co ukrywać – bieganie powoduje zmniejszenie biustu, i to znaczne. Pozytyw to poprawa jędrności” – doświadczone biegaczki pocieszają na stronie biegajznami.pl nowe forumowiczki."
nie biegajznami.pl tylko bieganie.pl i nie doświadczona biegaczka, proszę :).

dowód:
http://www.szgb.bieganie.pl/forum/viewt ... 7682a403c7

ale patrząc na bahaterów artykułu, nie dziwi mnie skąd to skrzywienie w stronę biegajznami.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sprawie jedrnosci biustu proponuje powolac meskie konsylium :hej:
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Edda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:W sprawie jedrnosci biustu proponuje powolac meskie konsylium :hej:
ja bym radziła zacząć od poszukania materiału badawczego, bo testerzy znajdą się zawsze.
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Edda pisze:
wojtek pisze:W sprawie jedrnosci biustu proponuje powolac meskie konsylium :hej:
ja bym radziła zacząć od poszukania materiału badawczego, bo testerzy znajdą się zawsze.
Tak, tak, to prawda, na tym forum jest naprawdę wielu wspaniałych ludzi, gotowych do poświęceń i bezinteresownej pomocy innym. :hej:
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Maly oftop, ale w pewien sposob chce nawiazac do mediow. Wlaczylem wlasnie w deszczowe, jesienne przedpoludnie tv, no i na BBC daja relacje z najwiekszej polowki w UK Great North Run. I daja relacje z wszystkiego - elity kobiet, mezczyzn jak rowniez sporo ujec z peletonu amatorow. Co szczegolnie mi sie podoba to kibicowanie na trasie, to naprawde swieto.
gg 4817315
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A propos tekstów o bieganiu i biegaczach.
W tym samym momencie pokazały sie dwa teksty o tym samym człowieku - Jerzym Górskim (sport-gorski.pl).
Były narkoman który potem sporo startował w różnych triathlonach, ironmanach i innych ultra a w końcu załozył firmę organizującą sportowe imprezy.

Artykuły pokazały się jednocześnie: w Runnersworldzie i Magazynie Polska The Times - tylko że na okładce "Polski" był błąd - napisali Jerzy Górecki - trochę wtopa. ;)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czytałem...niesamowita historia. A Jerzego Górskiego poznałem około 2 lata temu i od razu polubiłem. Jeszcze raz: niesamowita historia.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

startowałem u niego w Głogowie w duathlonie ale to już tak stara historia...
gość jest , wyjść z takiego bagna na taką prostą, fajnie to opisuje w tym artykule
Tomek
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:A propos tekstów o bieganiu i biegaczach.
W tym samym momencie pokazały sie dwa teksty o tym samym człowieku - Jerzym Górskim (sport-gorski.pl).
Były narkoman który potem sporo startował w różnych triathlonach, ironmanach i innych ultra a w końcu załozył firmę organizującą sportowe imprezy.

Artykuły pokazały się jednocześnie: w Runnersworldzie i Magazynie Polska The Times - tylko że na okładce "Polski" był błąd - napisali Jerzy Górecki - trochę wtopa. ;)
Stworzył też w Głogowie stowarzyszenie zajmujące sie profilaktyka i pomocą uzależnionym.
A tak nawiasem, nawet nie zdajecie sobie sprawy ile takich osób biega, i bardzo dobrze świadczy to o środowisku, bo to znaczy że czują (czujemy się) w nim dobrze, a w Polsce to rzadkość.
Awatar użytkownika
PKDeath
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj.

Co sądzicie o polskich gazetach o bieganiu? I w ogóle o prasie biegającej?
Totalna bzdura, czy może źródło informacji?

Odpowiem od razu. W numerze styczen-luty Biegania pojawił sie plan treningowy na polmaraton. Super ;) ale legenda do tego planu pojawila sie w numerze marzec kwiecien... Pomijam ze plan byl rozpisany w pierwszym numerze do ktoregos tam marca, a w empiku znalazlem gazete dopiero wczoraj. Moze jakos nie sprawdzalm codziennie, ale... :bum: Zrezygnowaem z ich planu - w koncu wymieszalem kilka i nawet jestem zadowolony z progresu, ale jednak troche straszną kiłę odstawili. Podzielic plan na pół tasakiem jak leci i nawet nie pomyśleć? Poza tym poziom artykułów bardziej wpisuje się jak dla mnie w nurt planów Magdy M niż nurt ... sportu? Jest wiele spraw o ktorych bym chetnie poczytal. A efekt jest taki ze w tego typu prasie znajduje sie po jednym - dwoch ciekawych artykulow na numer...

Obczajalem tez amerykanska wersje runners world... ta sama kiszka tylko ze po angielsku :P i co myslicie? szkoda kasy czy dobry wypelniacz czasu do metra?:)

ps napiszcie co czytacie bo to moze ja jakies gnioty mam w reku ciagle a normalne gazety istnieja ;)
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Poza bieganie.pl nie ma w Polsce żadnego dobrego medium piszącego o bieganiu. Taki kraj. W tradycyjnych gazetach jeszcze nie zauważono tego sportu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ