mBANK -prosba o opinie:)
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
witam,
chcę zmnienić bank z PKOBP na prawdopodobnie mBANK.
Jakie są Wasze doświadczenia?Pozyttywne czy są jakieś negatywy?
pozdrawiam
chcę zmnienić bank z PKOBP na prawdopodobnie mBANK.
Jakie są Wasze doświadczenia?Pozyttywne czy są jakieś negatywy?
pozdrawiam
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
u mnie same pozytywy...
- jak otwierasz rachunek dopiero to warto sobie od razu założyć 4 emaxplusy, z 1 emaxa, ekonto i ew. rachunek maklerski - wszystko jeśli dobrze pamiętam za free (sprawdz rachunek maklerski bo tego nie jestem pewien)
kartę ja mam tylko do ekonta + złota rybka - czyli kredytowa...
(nie lubię płacić za karty) ...
ogólnie polecam ten bank.
Nie wiem czy teraz można sobie zamówić u nich hasła "nie sms'owe" ja sobie bardzo chwaliłem te ich listy jednorazowe - i używam ich do dzisiaj ... - sprawdziłem w Japonii, że sms nie zawsze może do Ciebie dotrzeć;-) i całe szczęście że korzystałem z karteczek z hasłami...
- jak otwierasz rachunek dopiero to warto sobie od razu założyć 4 emaxplusy, z 1 emaxa, ekonto i ew. rachunek maklerski - wszystko jeśli dobrze pamiętam za free (sprawdz rachunek maklerski bo tego nie jestem pewien)
kartę ja mam tylko do ekonta + złota rybka - czyli kredytowa...
(nie lubię płacić za karty) ...
ogólnie polecam ten bank.
Nie wiem czy teraz można sobie zamówić u nich hasła "nie sms'owe" ja sobie bardzo chwaliłem te ich listy jednorazowe - i używam ich do dzisiaj ... - sprawdziłem w Japonii, że sms nie zawsze może do Ciebie dotrzeć;-) i całe szczęście że korzystałem z karteczek z hasłami...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
ja tez mam, same pozytywy a jeśli miałeś konto w pko to już w ogóle Nie zastanawiałbym się długo
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- beata
- Ekspert/Trener
Mam konto w mBanku, i w ogóle nie wiem, że je mam. Po prostu - o niczym nie muszę myśleć.
No, może o tym, żeby zabrać pieniądze z bankomatu, bo raz się zamyśliłam i zapomniałam
. A i wówczas, jeden telefon do banku i za dwa tygodnie kasa już była z powrotem na koncie.
Polecam.
No, może o tym, żeby zabrać pieniądze z bankomatu, bo raz się zamyśliłam i zapomniałam

Polecam.
-
- Zaprawiony W Bojach
tak, zdecydowanie mbank. I uważaj w drugą stronę. Przede wszystkim dopilnuj żeby w trakcie 2-tygodniowego okresu wypowiedzienia nie było obrotu na zamykanym rachunku. Zaplacisz za obsługę. Po drugie sprawdź, czy po tych 2 tyg konto rzeczywiscie zostalo zamknięte. Może zdarzyć się tak, że pojawi się kilkuzlotowy debet (konto zostanie obciążone np za obslugę za kolejny miesiac). Cóż, potrzebn odrobina sczęścia, żeby to zalatwić w miesiąc 

- beata
- Ekspert/Trener
Chyba raczej wiedzy - z tego, co pamiętam, ja jakieś grosze musiałam właśnie dopłacić. I oczywiście wytłumaczyć się, dlaczego rezygnuję. A co ich to obchodzi?Edda pisze:Cóż, potrzebn odrobina sczęścia, żeby to zalatwić w miesiąc
-
- Zaprawiony W Bojach
mBank jak najbardziej
ostatnio otworzyłęm kolejny rachunek "ekonto" i zamówłem do niego karte to sybciej maiłem w domu karte niz decyzje o otworzenu kolejnego rachunku a wsysko załątwiłęm w 3 minuty telefonicznie:) (i tym oto postem powróćiłęm na forum bo długiej ciszy.)

gg 3305061
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
zadałem kilka pytań e-mailem.niestety odpowiedź na wszystkie maile była na zasadzie "na naszej stronie znajdzie pan wszystkie odpowiedzi".
Jak zapytałem kiedy będzie kurier u mnie z umową, pani uprzejmie odpisała że nie ma wglądu do takich informacji i żebym dzwonił na m linię.
większość informacji można uzyskać niestety tylko dzwoniąc.Szukam banku internetowego a nie telefonicznego.
Na razie jestem rozczarowany jakością obsługi, a to dopiero początek i podpisanie umowy.Co będzie jak wyjdzie jakiś problem...
Jak zapytałem kiedy będzie kurier u mnie z umową, pani uprzejmie odpisała że nie ma wglądu do takich informacji i żebym dzwonił na m linię.
większość informacji można uzyskać niestety tylko dzwoniąc.Szukam banku internetowego a nie telefonicznego.
Na razie jestem rozczarowany jakością obsługi, a to dopiero początek i podpisanie umowy.Co będzie jak wyjdzie jakiś problem...
-
- Wyga
- Kontakt:
Hmmm no bo to zależy jaki zadałeś pytania mógłbyś jakieś zacytować ? Pani nie odpowie Ci na takie pytanie(i całe szczęście)no bo drogą mailowa skąd ona wie że ty to naprawdę Ty. Faktycznie to co się nie uda załatwić przez stronę załatwia się telefonicznie. Wydaje mi się to normalne ze względu na bezpieczeństwo.
-
- Wyga
Czekaj na umowę, w tydzień na pewno dojdzie. Widzę że jesteś bardzo niecierpliwy, a skoro drażni Cię to co wiekszośc ludzi uznaje za duze ułatwienie i zaletę - czyli zalatwianie spraw przez telefon - to znaczy ze to nie jest bank dla Ciebie...
Swoją drogą jest teraz sporo Mpunktów gdzie mozna to zalatwic szybciej.
Ps. To teraz kurierem wysyłają umowy ?? No no no... Kiedys to byl zwykly list i wszyscy byli zadowoleni jakos.
Swoją drogą jest teraz sporo Mpunktów gdzie mozna to zalatwic szybciej.
Ps. To teraz kurierem wysyłają umowy ?? No no no... Kiedys to byl zwykly list i wszyscy byli zadowoleni jakos.
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
poczekamy zaobaczymy, ale wolę kontakt przez maila niż telefoniczny.
nie chodzi tu o moją niecierpliwość .Chciałem uzyskać inforamcję jak mozna skontaktować się z kurierem bo napisali mi, ze w ciągu 5 dni będzie kurier, a z racji moich obowiązków słuzbowych muszę wiedzieć dokładnie kiedy.Skoro on nie dzwonił(a napisali mi że ma zadzwonić),to ja postanowiłem uzyskać taką inforamację.
Pani, która odpisała mi na mojego maila nie napisała że to ze względu na bezpieczeństwo, tylko że nie ma wglądu do takich informacji.
masz rację że ze wzgl. bezp. niektóre info powinny być na telefon, ale to nie jest jakaś poufna informacja.
dzięki
pozdrawiam
nie chodzi tu o moją niecierpliwość .Chciałem uzyskać inforamcję jak mozna skontaktować się z kurierem bo napisali mi, ze w ciągu 5 dni będzie kurier, a z racji moich obowiązków słuzbowych muszę wiedzieć dokładnie kiedy.Skoro on nie dzwonił(a napisali mi że ma zadzwonić),to ja postanowiłem uzyskać taką inforamację.
Pani, która odpisała mi na mojego maila nie napisała że to ze względu na bezpieczeństwo, tylko że nie ma wglądu do takich informacji.
masz rację że ze wzgl. bezp. niektóre info powinny być na telefon, ale to nie jest jakaś poufna informacja.
dzięki
pozdrawiam
-
- Wyga
- Kontakt:
Hmm nie napisała ale właśnie dlatego nie mają wglądu taka konkluzjazukow2 pisze: Pani, która odpisała mi na mojego maila nie napisała że to ze względu na bezpieczeństwo, tylko że nie ma wglądu do takich informacji.
pozdrawiam

Bądź Dobrej myśli jak się już zacznie normalne użytkowanie konta to poczujesz korzyści.
-
- Zaprawiony W Bojach
Bardziej internetowego banku niż mBanknie znajdziesz. a do każdego banku trzeba czasmi zadzwonić czy przejśc sie. do mBanku ewentualnei dzwonisz iśc nie ma jak. easy
nie zawiedziesz się:)

- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jedna uwaga co do dzwonienia do mbanku
Bardzo Ciężko się dodzwonić za dnia
Sam zwykle dzwonie po 1 w nocy i udaje sie dość szybko połączyć
jest też czat mbanku, ale tam to tylko proste rzeczy można załatwić
Bardzo Ciężko się dodzwonić za dnia
Sam zwykle dzwonie po 1 w nocy i udaje sie dość szybko połączyć