Komentarz do artykułu mBank Maraton Team
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wo ale mają nogi... Ogólnie taka troche komercja ale mzoe to i dobrze mBank dobry bank a i dofinansuje ich troche, tych naszych małych biegaczy 

gg 3305061
-
- Wyga
Coś pięknego...
Za mBankiem może ruszą nastepni. fajnie, że objęto opieką chociaż tą szóstkę, warto by pomyśleli również o młodzieży, jakaś kuźnia talentów etc.
Za mBankiem może ruszą nastepni. fajnie, że objęto opieką chociaż tą szóstkę, warto by pomyśleli również o młodzieży, jakaś kuźnia talentów etc.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Krzychair][img]http://runmania.com/f/52f975dbb143fc8d7cda527e035d7e59.gif[/img][/url]
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W tej pięknej inicjatywie jest tylko jeden zgrzyt - dlaczego dyrektorem ekipy jest maratończyk skazany za doping? Rozumiem, że ma to być jakaś subtelna aluzja do standardów mbanku? A może ma skutecznie doradzać zawodnikom, co sobie wstrzykiwać, żeby biegać szybciej?
Dziwne, że z tych kilku zawodników skazanych w Polsce za doping wybrano jednego z nich na dyrektora te grupy. Jak dla mnie to się kładzie cieniem na tej inicjatywie.
Dziwne, że z tych kilku zawodników skazanych w Polsce za doping wybrano jednego z nich na dyrektora te grupy. Jak dla mnie to się kładzie cieniem na tej inicjatywie.
-
- Dyskutant
Dokładnie. Inicjatywa wspaniała, jednak osoba Osmana tam nie pasuje. Jak przeczytałem, że Osman został opiekunem grupy to trochę mnie zamurowało... Myślę, że sporo byłoby chętnych byłych dobrych zawodników do opiekowania się tą grupą. Nie zapominajmy, że Osman nie zrobił krzywdy tą wpadką tylko sobie. Przez to, że został złapany PZLA nie wystawiła drużyny (nie jestem pewnien), ale chyba na Igrzyska w Atenach, także kolegów również skrzywdził.Nagor pisze:W tej pięknej inicjatywie jest tylko jeden zgrzyt - dlaczego dyrektorem ekipy jest maratończyk skazany za doping? Rozumiem, że ma to być jakaś subtelna aluzja do standardów mbanku? A może ma skutecznie doradzać zawodnikom, co sobie wstrzykiwać, żeby biegać szybciej?
-
- Stary Wyga
zgadza sie, lekki zgrzyt w osobie opiekuna grupy....Maciej_Janicki pisze:Dokładnie. Inicjatywa wspaniała, jednak osoba Osmana tam nie pasuje. Jak przeczytałem, że Osman został opiekunem grupy to trochę mnie zamurowało... Myślę, że sporo byłoby chętnych byłych dobrych zawodników do opiekowania się tą grupą. Nie zapominajmy, że Osman nie zrobił krzywdy tą wpadką tylko sobie. Przez to, że został złapany PZLA nie wystawiła drużyny (nie jestem pewnien), ale chyba na Igrzyska w Atenach, także kolegów również skrzywdził.Nagor pisze:W tej pięknej inicjatywie jest tylko jeden zgrzyt - dlaczego dyrektorem ekipy jest maratończyk skazany za doping? Rozumiem, że ma to być jakaś subtelna aluzja do standardów mbanku? A może ma skutecznie doradzać zawodnikom, co sobie wstrzykiwać, żeby biegać szybciej?
-
- Rozgrzewający Się
Uwazam,ze pomysl z ta grupa jest super,nie wiem dlaczego przyczepiacie sie do osoby Osmana Artura,ekipa powinna byc mu wdzieczna,ze wreszcie ktos chcial dopomoc!Nie wolno oczerniac ludzi,kto jest bez winy niech sam rzuci kamien.Czlowiek naprawde sie stara,wiec oco wam chodzi?Ludzie wiele jest innych ktorzy tez zostali zlapani na dopingu i to z roznych przyczyn,a potem dostaja druga szanse..a prezes Zawiszy?nie pamietacie mistrz swiata w wieloboju,przed swoim najwiekszym sukcesem byl zlapany na dopingu dwa razy i co teraz normalnie funkcjonuje!Ludzie pomyslcie troche????to nic zlego,ze artur jest kierownikiem tej grupy!!!!wiecej takich powinno byc co chca dopomagac sportowca....
-
- Rozgrzewający Się
Drodzy Koledzy i Koleżanki biegacze, szczególnie Ci, którzy mają zastrzeżenia do osoby Artura Osmana. Oto klasyczny przykład szukania u innych biblijnej drzazgi. Panowie, a Wam żadna belka w oku nigdy się nie zaplątała? Tak łatwo skreślić kilkoma wpisami na anonimowym forum dorobek jednego z najważniejszych polskich maratończyków (dwunasty czas w historii polskiego maratonu)? Proponuję najpierw pobiec maraton w 2:12. Nie ulega wątpliwości, że po historii, jaka mu się nieszczęśliwie przydażyła (byłem jej bezpośrednim uczestnikiem, więc znam FAKTY z autopsji) ciąży na nim smutne odium, ale pamiętajcie drodzy krytykanci, że nawet w prawie karnym jest taka instytucja, jak zatarcie skazania (mija odpowiedni czas i informacja o odbytej karze zostaje wymazana z rejestru karnego danego delikwenta). Stąd moja propozycja, aby docenić wysiłki, jakie ten człowieł włożył i wkłada w rozwój polskiego biegania. "Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci na nią kamień (J.8.7)"
-
- Rozgrzewający Się
Wiatm Wszystkich,tak czytam Tu wasze opinie na temat tego człowieka co niektórych zdaniem oczernia grupę?!Moim zdaniem,przeprowadźcie sądaż pośród uczestników tej grupy,ona ta grupa sama wam Powie czy to jest dobre ,że Artur jest odpowiednią osobą na kierownika.A z Tego co wiem a jestem matką jednego z uczestników tej grupy są mu wdzięczni,bo gdyby nie Artur tak naprawdę nikt by nie wpadł na pomysł z tą grupą!!!a może by wpadł,ale nic więcej nie uczynił,a Wiem ile Ten człowiek a wraz z nim grupa musiała przetrwać,bo z kazdej strony tylko kłody pod nogi i zero pomocy!Dziekuję,że jest taki ktoś jak Artur a z nim te wspaniałe osoby i mBank,Którzy chcą pomóc naszym sportowcą!Dziękuję!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No to może ja spróbuję wyjaśnić genezę tej grupy. (choć pewnie ArturOsman byłby lepszy)
Prawdopodobnie, gdyby nie Artur Osman wogóle by ta grupa nie powstała.
Bo to chyba właśnie on zaczał (może z Panem Krakowiakiem z Rudzkiegu klubu sportowego) rozmowy ze Sławkiem Lachowskim o powstaniu tej grupy.
Zresztza - nie wiem kto był pierwszy - moze to wymyślił sam Słąwek Lachowski a może Pan Krakowiak - a mozę właśnie Artur Osman.
Chyba w lutym czy styczniu tego roku razem z Michałem Drelichem ze Sport Evolution poszliśmy do Sławka Lachowskiego (Prezesa BRE) żeby namówic BRE BANK do zasponsorowania jakiejś grupy zawodniczej.
No i wtedy dowiedzieliśmy się (Michał wiedział wcześniej) że taką grupe organizuje Rudzki Klub Sportowy pod patronatem i sponsorigiem mBanku.
Wówczas dostaliśmy propozycję (Michał jako agencja marketing sportowego a ja jako media) abyśmy się w całą sprawę bardziej zaangażowali jako strony mające bez wątpienia większe doświadczenie w temacie niż sam mBank.
Z całej historii w końcu nic nie wyszło, Sport Evolution od początku mówiła, że angażowanie do projektu Artura Osmana będzie się kładło cieniem na całym projekcie. Ale Sport Evolution sa od marketingu sportowego i musza o takich sprawach myśleć. Z mojego punktu widzenia, Bieganie.pl jest tak samo projektem zainteresowane jak na początku.
Chodzi o to, zeby stworzyć zawodnikom lepsze warunki do treningu, żeby mieli może troche więcej spokoju (mówię o sferze finansowej) i mogli się poświęcić treningowi.
Myślę, że mBank został troche w sprawę wmanewrowany.
Nie siedzą w bieganiu więc nie wiedzieli o dyskwalifikacji Artura Osmana a on pewnie im nie powiedział, pewnie podpisali jakieś umowy i potem nie mieli się już jak ze współpracy z nim wycofać.
Wiem, że Artur Osman miał do nas (bieganie.pl ) pretensje o artykuł który się pojawił (wywiad z Darkiem Błachnio komisji antydopingowej).
Że to było celowe itp itd.
Panie Arturze (nie jesteśmy na ty więc staram się zachować konwencję), nie było. Powiem więcej. Ja uważam, że dwa lata dyskwalifikacji wystarcza i powinien Pan móc wrócić do normalnego sportowego życia.
Ale musi Pan pamiętać o tym, że ludzie tak łatwo nie wybaczają i dla wielu, mimo, że też grzeszą jest Pan naznaczony do końca życia.
Żałuję, że ten z gruntu słuszny projekt będzie teraz atakowany za sprawy zupełnie nie związane ze sportowymi aspektami. Ale i Pan i mBank musieliście sobie zdawać z tego sprawę, że kiedy upublicznicie projekt tak się stanie.
Zresztą to co się dzieje do tej pory to jest nic.
Media łakną sensacji (nie mówię o bieganie.pl).
Na jakiejkolwiek konferencji prasowej związanej z projektem nie będą się interesowały niczym więcej. Dla choćby takiej gazety jak FAKT jesteście idealnym tematem w sezonie ogórkowym.
Prawdopodobnie, gdyby nie Artur Osman wogóle by ta grupa nie powstała.
Bo to chyba właśnie on zaczał (może z Panem Krakowiakiem z Rudzkiegu klubu sportowego) rozmowy ze Sławkiem Lachowskim o powstaniu tej grupy.
Zresztza - nie wiem kto był pierwszy - moze to wymyślił sam Słąwek Lachowski a może Pan Krakowiak - a mozę właśnie Artur Osman.
Chyba w lutym czy styczniu tego roku razem z Michałem Drelichem ze Sport Evolution poszliśmy do Sławka Lachowskiego (Prezesa BRE) żeby namówic BRE BANK do zasponsorowania jakiejś grupy zawodniczej.
No i wtedy dowiedzieliśmy się (Michał wiedział wcześniej) że taką grupe organizuje Rudzki Klub Sportowy pod patronatem i sponsorigiem mBanku.
Wówczas dostaliśmy propozycję (Michał jako agencja marketing sportowego a ja jako media) abyśmy się w całą sprawę bardziej zaangażowali jako strony mające bez wątpienia większe doświadczenie w temacie niż sam mBank.
Z całej historii w końcu nic nie wyszło, Sport Evolution od początku mówiła, że angażowanie do projektu Artura Osmana będzie się kładło cieniem na całym projekcie. Ale Sport Evolution sa od marketingu sportowego i musza o takich sprawach myśleć. Z mojego punktu widzenia, Bieganie.pl jest tak samo projektem zainteresowane jak na początku.
Chodzi o to, zeby stworzyć zawodnikom lepsze warunki do treningu, żeby mieli może troche więcej spokoju (mówię o sferze finansowej) i mogli się poświęcić treningowi.
Myślę, że mBank został troche w sprawę wmanewrowany.
Nie siedzą w bieganiu więc nie wiedzieli o dyskwalifikacji Artura Osmana a on pewnie im nie powiedział, pewnie podpisali jakieś umowy i potem nie mieli się już jak ze współpracy z nim wycofać.
Wiem, że Artur Osman miał do nas (bieganie.pl ) pretensje o artykuł który się pojawił (wywiad z Darkiem Błachnio komisji antydopingowej).
Że to było celowe itp itd.
Panie Arturze (nie jesteśmy na ty więc staram się zachować konwencję), nie było. Powiem więcej. Ja uważam, że dwa lata dyskwalifikacji wystarcza i powinien Pan móc wrócić do normalnego sportowego życia.
Ale musi Pan pamiętać o tym, że ludzie tak łatwo nie wybaczają i dla wielu, mimo, że też grzeszą jest Pan naznaczony do końca życia.
Żałuję, że ten z gruntu słuszny projekt będzie teraz atakowany za sprawy zupełnie nie związane ze sportowymi aspektami. Ale i Pan i mBank musieliście sobie zdawać z tego sprawę, że kiedy upublicznicie projekt tak się stanie.
Zresztą to co się dzieje do tej pory to jest nic.
Media łakną sensacji (nie mówię o bieganie.pl).
Na jakiejkolwiek konferencji prasowej związanej z projektem nie będą się interesowały niczym więcej. Dla choćby takiej gazety jak FAKT jesteście idealnym tematem w sezonie ogórkowym.
-
- Dyskutant
do Wojtek Kielce. Po pierwsze jak widzisz mój nick składa się z mojego imienia i nazwiska. To samo tyczy się Nagóra, każdy na tym forum wie, że to Marcin Nagórek. Jeśli chodzi o Twój cytat z Bibli to mnie się on nie tyczy
Ja sie nie koksowałem i nie mam zamiaru
Ja po prostu wyraziłem swoją opinię jako kibica i czynnego zawodnika. Zgadzam sie z Fredziem, że Pan Osman będzie naznaczony do końca życia. Jeśli było tak, że to On był pomysłodawcą tej grupy i głównie dzięki osobie Pana Artura ona istnieje jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem i jestem szczęśliwy, że powstała taka grupa w Polsce. Wielkie uznanie Panie Arturze. Pamiętać jednak trzeba, że zawodnicy, kibice, trenerzy, działacze będą pamiętać o wpadce dopingowej w Berlinie i czasami będą to wypominać.

Ostatnio zmieniony 01 lip 2008, 17:42 przez Maciej_Janicki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
fre6000 i mama 
Nie musisz kolego (czy koleżanko) udawać, że jest was więcej niż jest w rzeczywistości.

Nie musisz kolego (czy koleżanko) udawać, że jest was więcej niż jest w rzeczywistości.

To, czy Artur Osman stosował doping, czy nie, to jest jego prywatna sprawa, jego problem, i jego sumienie. Mamy go lustrować?
Ludzie nie są czarnobiali. Nawet jeśli w pewnej dziedzinie zawiedli, to nie znaczy, że będą zawodzili w innej.
To nie jest konkurs na człowieka bez skazy, ale pomysł na rozwój lekkoatletyki.
Ludzie nie są czarnobiali. Nawet jeśli w pewnej dziedzinie zawiedli, to nie znaczy, że będą zawodzili w innej.
To nie jest konkurs na człowieka bez skazy, ale pomysł na rozwój lekkoatletyki.
-
- Dyskutant
to, że to tylko jego sprawa nie jest prawdą. Znany sportowiec jest osobą publiczną i poszło to w świat, że "taki jeden POLAK" koksował sie i złapali go w Berlinie. Kibice chcą oglądać czystą walkę a nie ludzi na koksie, więc nie mów, że była to tylko jego sprawa. Może jednak zakończmy już tą rozmowę. Mam nadzieje ze Pan Artur sprawdzi się jako opiekun tej grupy i zapamiętamy go jako dobrego managera a nie jako maratończyka złapanego na dopingu.