Komentarz do artykułu Piekło, niebo, piekło, niebo, czyli pr
-
- Wyga
i znow bałagan.znów ręce opadają.JAK DŁUGO jeszcze?
Pytam się,dlaczego tego nie ma formie pisemnej? Z podpisami decydentów albo prezes? Na stronie internetowej można wszystko powiesić,i zaraz zdjąc?
Czy jak Mamiński nie lubi trenera Drybulskiej,to wywiesi na stronie 2:29,a jak lubi to 2:37,2:40 albo i tak przyklepie nominację olimpijską.
Wydaje się,że tyle albo AŻ tyle.
Pytam się,dlaczego tego nie ma formie pisemnej? Z podpisami decydentów albo prezes? Na stronie internetowej można wszystko powiesić,i zaraz zdjąc?
Czy jak Mamiński nie lubi trenera Drybulskiej,to wywiesi na stronie 2:29,a jak lubi to 2:37,2:40 albo i tak przyklepie nominację olimpijską.
Wydaje się,że tyle albo AŻ tyle.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Chyba wiem o co chodzi .
W tekscie jest ukryty klucz .
Chodzi mi o system przygotowan .
Wydaje mi sie , ze jednak byli w przeszlosci zawodnicy , ktorzy tylko udawali chec wystapienia na imprezie prestizowej , by wycyganic srodki do przygotowania sie na imprezie kemercjalnej .
W PZLA zawsze mozna bylo pewne rzeczy zalatwic , najczesciej za flaszke , za przysluge czy za dolary .
Wystarczylo aby odpowiednia osoba dala komu trzeba , a nagle znajdowala sie na odpowiedniej liscie .
Jesli jednak trafil sie kwiatek ( tutaj zgaduje ), ktory na imprezie prestizowej nie mial dajmy na to formy , lub nie konczyl konkurencji , by niedlugo potem zajmowac platne miejsca na innych zawodach , gniew moznych bedzie go scigal do siodmego pokolenia .
Nie dosc , ze sie nie podzielil ( taka jest niepisana umowa ) to zrobil w bambuko caly zarzad , ktory jest rozliczny przede wszytkim z imprez prestizowych .
P.S. Kto ochrzcil Koziolka Jackiem ?
W tekscie jest ukryty klucz .
Chodzi mi o system przygotowan .
Wydaje mi sie , ze jednak byli w przeszlosci zawodnicy , ktorzy tylko udawali chec wystapienia na imprezie prestizowej , by wycyganic srodki do przygotowania sie na imprezie kemercjalnej .
W PZLA zawsze mozna bylo pewne rzeczy zalatwic , najczesciej za flaszke , za przysluge czy za dolary .
Wystarczylo aby odpowiednia osoba dala komu trzeba , a nagle znajdowala sie na odpowiedniej liscie .
Jesli jednak trafil sie kwiatek ( tutaj zgaduje ), ktory na imprezie prestizowej nie mial dajmy na to formy , lub nie konczyl konkurencji , by niedlugo potem zajmowac platne miejsca na innych zawodach , gniew moznych bedzie go scigal do siodmego pokolenia .
Nie dosc , ze sie nie podzielil ( taka jest niepisana umowa ) to zrobil w bambuko caly zarzad , ktory jest rozliczny przede wszytkim z imprez prestizowych .
P.S. Kto ochrzcil Koziolka Jackiem ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Rozgrzewający Się
PZLA, lepiej brzmi PZKiU, Polski Związek Kolesiostwa i Układów.
Nic dodać nic ująć, możemy się rozpisywać, tworzyć artykuły o PZKiU a oni i tak zrobią jak będą chcieli. No teraz może z związku z aferą, coś się może ruszy w tym PZProwskim tworze, bo chyba za dużo instytucji się tą sprawą zajęło ale pani Irena jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Także wszystkiego się można spodziewać.
Nic dodać nic ująć, możemy się rozpisywać, tworzyć artykuły o PZKiU a oni i tak zrobią jak będą chcieli. No teraz może z związku z aferą, coś się może ruszy w tym PZProwskim tworze, bo chyba za dużo instytucji się tą sprawą zajęło ale pani Irena jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Także wszystkiego się można spodziewać.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Czy wydawało mi się, że był tu jeszcze jakiś wpis czy to tylko przewidzenie ? 
Miałem wogóle dylemat, czy to wszystko opisywać.
Ze względu na Monikę Drybulską.
Bo jeśli przyjąć, że jedzie do Pekinu to powinna w spokoju przygotowywać się do Igrzysk.
Ale ta huśtawka - jedzie nie jedzie może przecież trwać do sierpnia kiedy to w końcu powiedzą jej, że nie jedzie. Tak jak było z Pawełm Ochalem.
Więc zdecydowałem się to pokazać, żeby napiętnować tych krętaczy.
Takich historii jest ciągle pełno. I będziemy o nich pisać, żeby kamyczek do kamyczka dorzucać do Portretu działaczy PZLA zdbających o zawodników.

Bo jeśli przyjąć, że jedzie do Pekinu to powinna w spokoju przygotowywać się do Igrzysk.
Ale ta huśtawka - jedzie nie jedzie może przecież trwać do sierpnia kiedy to w końcu powiedzą jej, że nie jedzie. Tak jak było z Pawełm Ochalem.
Takich historii jest ciągle pełno. I będziemy o nich pisać, żeby kamyczek do kamyczka dorzucać do Portretu działaczy PZLA zdbających o zawodników.
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Był ale go usunąłem bo stwierdziłem, że o czym innym tu mowa.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Rozgrzewający Się
- Czym zajmuje się trener Kadry Maratończyków Tomasz Kozłowski, skoro nie zadbał o tak podstawową sprawę, aby kryteria kwalifikacyjne dla maratończyków były przejrzyste?
DOBRE PYTANIE. Kto to jest Kozłowski? Kozłowski jest kolegą Mamińskiego. Mam nadzieje że reszty nie trzeba wyjaśniać...
DOBRE PYTANIE. Kto to jest Kozłowski? Kozłowski jest kolegą Mamińskiego. Mam nadzieje że reszty nie trzeba wyjaśniać...
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
jeśli samsung płaci 700tyś za rok obecności to mają dill życia - obecność na imprezach, w telewizii w internecie,
np.
reklama 30s w TVP kosztuje (w najlepszym czasie ) 60-70tyś
500 tys. zł kosztuje umieszczenie reklamy na kasku Małysza
Poniżej info ze strony pzla.pl o sponsorach:
Sponsorzy
SAMSUNG ELECTRONICS POLSKA SPONSOREM GENERALNYM POLSKIEGO ZWIĄZKU LEKKIEJ ATLETYKI
4 kwietnia oficjalnie poinformowano o podpisaniu na lata 2007 – 2008 umowy pomiędzy Samsung Electronics Polska a Polskim Związkiem lekkiej Atletyki. Nastąpiło to podczas konferencji prasowej, która odbyła się w hotelu HILTON w Warszawie. W wyniku zawartego porozumienia SAMSUNG zyskał prawo do posługiwania się tytułem SPONSORA GENERALENGO POLSKIEGO ZWIĄZKU LEKKIEJ ATLETYKI.
W najbliższych dwóch latach SAMSUNG będzie aktywnie angażował się w szereg działań na rzecz rozwoju „królowej sportu” poprzez sponsorowanie szeregu imprez o charakterze masowym (np. organizacja Samsung Athletic Cup, biegi masowe, wsparcie Memoriału Janusza Kusocińskiego).
Koreański koncern otoczył też indywidualną opieką polskich lekkoatletów: Annę Rogowską i Kamile Skolimowską. Toczą się rozmowy by do tej dwójki dołączył Michał Bieniek. Ponadto specjalną opieką otoczoną utalentowanych młodych zawodników, grupa ta liczy 6 osób, a wśród nich jest między innymi Karol Hoffmann – syn mistrza świata w trójskoku z 1983 roku, Sylwester Bednarek, Sylwester Czapiewski – syn trenera Wiesława Czapiewskiego.
Podczas konferencji prasowej przedstawiono plany rozegrania czwartej edycji Samsung Electronics Cup 2007. Eliminacje do finału tej imprezy zostaną rozegrane w Poznaniu, Białymstoku, Krakowie i Bydgoszczy. Finał odbędzie się w drugiej połowie czerwca w Warszawie.
W swoim wystąpieniu prezes Samsung Electronics Polska powiedział:
„Wspólnie działamy na rzecz rozwoju polskiego sportu. Sport jednoczy ludzi, zachęca do podejmowania wyzwań i stawiania sobie coraz wyższych celów. Te same wartości są kluczowymi elementami filozofii kooperacyjnej SAMSUNG.
Prezes Polskiego Związku Lekkiej Atletyki powiedziała miedzy innymi, że polskich lekkoatletów w 2007 roku czeka wiele ważnych imprez międzynarodowych we wszystkich kategoriach wiekowych. Liczymy na dobre występy naszych zawodników. Jesteśmy zadowoleni, że przez kolejne lata będziemy współpracowali z tak solidną firma jaką jest firma Samsung. Otrzymane wsparcie finansowe przeznaczymy na cele statutowe Związku, a przede wszystkim na pomoc Okręgowym Związkom Lekkiej Atletyki oraz na nagrody dla zawodników za wybitne osiągnięcia sportowe.
Koncern Samsung od prawie 20 lat regularnie sponsoruje i wspiera różnego rodzaju imprezy sportowe, w tym zawody tej rangi, co Igrzyska Olimpijskie. Firma uznaje sponsorowanie imprez sportowych za ważne narzędzi komunikacji, element budowania rozpoznawalności marki oraz świadectwo prospołecznej postawy korporacji
Cykl zawodów Samsung Athletic Cup
Cykl zawodów Samsung Athletic Cup, organizowanych przez sponsora generalnego Polskiego Związku Lekkiej Atletyki, firmę Samsung Electronics Polska.
Data i miejsce: 28.05.07 BYDGOSZCZ
Stadion: ZAWISZA BYDGOSZCZ, ul.GDANSKA 163, 85-613 BYDGOSZCZ
Organizator: KRZYSZTOF WOLSZTYŃSKI
Kontakt: wolsztynski@pf.pl
Data i miejsce: 31.05.07 BIAŁYSTOK
Stadion: Stadion MOSIR ul.11-LISTOPADA
Organizator: JAN ZALEWSKI
Kontakt: marketing@bialystokmosir.pl
Data i miejsce: 02.06.07 POZNAŃ
Stadion: TS OLIMPIA, ul.WARMINSKA 1, 60-622 POZNAŃ
Organizator: JERZY SUDOŁ
Kontakt: la@wzla.poznan.pl
Data i miejsce: 03.06.07 KRAKÓW
Stadion: WAWEL KRAKÓW, ul.PODCHORĄŻYCH 4
Organizator: GRZEGORZ SOBCZYK
Kontakt: g.sobczyk@interia.pl
Strony internetowa: http://www.sport.samsung.pl/
Sponsorzy
Reebok
wersja do druku wyślij do znajomego
WSPÓŁPRACA PRZEDŁUŻONA DO 2008 ROKU
Porozumienie zawarte pomiędzy PZLA a REEBOK POLAND zostało przedłużone do 2008 roku. W imieniu PZLA umowę podpisała Prezes Związku Irena Szewińska a w imieniu REEBOK POLAND Dyrektor Generalny Krzysztof Ciałowicz.
Firma Reebok będzie dostawcą sprzętu sportowego dla polskich lekkoatletów dla wszystkich kategorii wiekowych. Pierwsza dostawa sprzętu nastąpiła już w końcu grudnia 2005 roku. Kolejne dostawy będą następowały zgodnie z przyjętym harmonogramem.
PZLA eksponować będzie pięć transparentów REEBOK na każdych zawodach rangi mistrzostw Polski. Specjalna promocja Firmy REEBOK będzie podczas rozgrywania Memoriału Janusza Kusocińskiego.
Sponsorzy
KLUBBEN
Sponsorzy
Polanik
np.
reklama 30s w TVP kosztuje (w najlepszym czasie ) 60-70tyś
500 tys. zł kosztuje umieszczenie reklamy na kasku Małysza
Poniżej info ze strony pzla.pl o sponsorach:
Sponsorzy
SAMSUNG ELECTRONICS POLSKA SPONSOREM GENERALNYM POLSKIEGO ZWIĄZKU LEKKIEJ ATLETYKI
4 kwietnia oficjalnie poinformowano o podpisaniu na lata 2007 – 2008 umowy pomiędzy Samsung Electronics Polska a Polskim Związkiem lekkiej Atletyki. Nastąpiło to podczas konferencji prasowej, która odbyła się w hotelu HILTON w Warszawie. W wyniku zawartego porozumienia SAMSUNG zyskał prawo do posługiwania się tytułem SPONSORA GENERALENGO POLSKIEGO ZWIĄZKU LEKKIEJ ATLETYKI.
W najbliższych dwóch latach SAMSUNG będzie aktywnie angażował się w szereg działań na rzecz rozwoju „królowej sportu” poprzez sponsorowanie szeregu imprez o charakterze masowym (np. organizacja Samsung Athletic Cup, biegi masowe, wsparcie Memoriału Janusza Kusocińskiego).
Koreański koncern otoczył też indywidualną opieką polskich lekkoatletów: Annę Rogowską i Kamile Skolimowską. Toczą się rozmowy by do tej dwójki dołączył Michał Bieniek. Ponadto specjalną opieką otoczoną utalentowanych młodych zawodników, grupa ta liczy 6 osób, a wśród nich jest między innymi Karol Hoffmann – syn mistrza świata w trójskoku z 1983 roku, Sylwester Bednarek, Sylwester Czapiewski – syn trenera Wiesława Czapiewskiego.
Podczas konferencji prasowej przedstawiono plany rozegrania czwartej edycji Samsung Electronics Cup 2007. Eliminacje do finału tej imprezy zostaną rozegrane w Poznaniu, Białymstoku, Krakowie i Bydgoszczy. Finał odbędzie się w drugiej połowie czerwca w Warszawie.
W swoim wystąpieniu prezes Samsung Electronics Polska powiedział:
„Wspólnie działamy na rzecz rozwoju polskiego sportu. Sport jednoczy ludzi, zachęca do podejmowania wyzwań i stawiania sobie coraz wyższych celów. Te same wartości są kluczowymi elementami filozofii kooperacyjnej SAMSUNG.
Prezes Polskiego Związku Lekkiej Atletyki powiedziała miedzy innymi, że polskich lekkoatletów w 2007 roku czeka wiele ważnych imprez międzynarodowych we wszystkich kategoriach wiekowych. Liczymy na dobre występy naszych zawodników. Jesteśmy zadowoleni, że przez kolejne lata będziemy współpracowali z tak solidną firma jaką jest firma Samsung. Otrzymane wsparcie finansowe przeznaczymy na cele statutowe Związku, a przede wszystkim na pomoc Okręgowym Związkom Lekkiej Atletyki oraz na nagrody dla zawodników za wybitne osiągnięcia sportowe.
Koncern Samsung od prawie 20 lat regularnie sponsoruje i wspiera różnego rodzaju imprezy sportowe, w tym zawody tej rangi, co Igrzyska Olimpijskie. Firma uznaje sponsorowanie imprez sportowych za ważne narzędzi komunikacji, element budowania rozpoznawalności marki oraz świadectwo prospołecznej postawy korporacji
Cykl zawodów Samsung Athletic Cup
Cykl zawodów Samsung Athletic Cup, organizowanych przez sponsora generalnego Polskiego Związku Lekkiej Atletyki, firmę Samsung Electronics Polska.
Data i miejsce: 28.05.07 BYDGOSZCZ
Stadion: ZAWISZA BYDGOSZCZ, ul.GDANSKA 163, 85-613 BYDGOSZCZ
Organizator: KRZYSZTOF WOLSZTYŃSKI
Kontakt: wolsztynski@pf.pl
Data i miejsce: 31.05.07 BIAŁYSTOK
Stadion: Stadion MOSIR ul.11-LISTOPADA
Organizator: JAN ZALEWSKI
Kontakt: marketing@bialystokmosir.pl
Data i miejsce: 02.06.07 POZNAŃ
Stadion: TS OLIMPIA, ul.WARMINSKA 1, 60-622 POZNAŃ
Organizator: JERZY SUDOŁ
Kontakt: la@wzla.poznan.pl
Data i miejsce: 03.06.07 KRAKÓW
Stadion: WAWEL KRAKÓW, ul.PODCHORĄŻYCH 4
Organizator: GRZEGORZ SOBCZYK
Kontakt: g.sobczyk@interia.pl
Strony internetowa: http://www.sport.samsung.pl/
Sponsorzy
Reebok
wersja do druku wyślij do znajomego
WSPÓŁPRACA PRZEDŁUŻONA DO 2008 ROKU
Porozumienie zawarte pomiędzy PZLA a REEBOK POLAND zostało przedłużone do 2008 roku. W imieniu PZLA umowę podpisała Prezes Związku Irena Szewińska a w imieniu REEBOK POLAND Dyrektor Generalny Krzysztof Ciałowicz.
Firma Reebok będzie dostawcą sprzętu sportowego dla polskich lekkoatletów dla wszystkich kategorii wiekowych. Pierwsza dostawa sprzętu nastąpiła już w końcu grudnia 2005 roku. Kolejne dostawy będą następowały zgodnie z przyjętym harmonogramem.
PZLA eksponować będzie pięć transparentów REEBOK na każdych zawodach rangi mistrzostw Polski. Specjalna promocja Firmy REEBOK będzie podczas rozgrywania Memoriału Janusza Kusocińskiego.
Sponsorzy
KLUBBEN
Sponsorzy
Polanik
Moje strony - sztuka i komercja
http://www.m.bielecki.prv.pl
http://www.bielecki.inten.pl
http://www.m.bielecki.prv.pl
http://www.bielecki.inten.pl
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
no najbardziej żal mi zawodniczki. jak w takiej atmosferze można w spokoju się przygotowywać do być może najważniejszego w życiu biegu. ja patrząc z pozycji amatora biegania nie potrafię znaleźć słów które oddałyby mój stosunek do pzla - (celowo napisałem małymi literami). ja za przeproszeniem mogę mieć związek w dupie, ale co ma powiedzieć zawodniczka, która żyły wypruwa, realizuje z trenerem konkretny plan przygotowań, a tu wszechwładny związek funduje coś takiego.FREDZIO pisze:Czy wydawało mi się, że był tu jeszcze jakiś wpis czy to tylko przewidzenie ?
Nagor wczoraj napisałem, że już po poprzednim artykule na temat związku krew mnie zalała, ale dziś wk.....em się na maksa.
a najgorsze jest to, że działaczy gówno obchodzi co ja i wielu mnie podobnych myśli na ten temat.

kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
- Nagor
- Ekspert/Trener
Znam te uczucia, bo ja w tym siedzę od lat.zeli pisze:Nagor wczoraj napisałem, że już po poprzednim artykule na temat związku krew mnie zalała, ale dziś wk.....em się na maksa.
a najgorsze jest to, że działaczy gówno obchodzi co ja i wielu mnie podobnych myśli na ten temat.
A propos Reeboka, to spotkałem się z informacją nieoficjalną), że PZLA... płaci Reebokowi za sprzęt. Jeśli to się potwierdzi, to dopiero pokaże nieudolność działań w tym kierunku.
Malicha - a propos kolegów - to takie pytanie padło w wywiadzie. Odpowiedź jest ciekawa. Spodziewamy się dużej dyskusji po jego ukazaniu się. Może to zmobilizuje większą liczbę ludzi do działania i wspólnie da sie coś zrobić - przynajmniej wywrzeć pewien nacisk.
-
- Rozgrzewający Się
Kozłowski nigdy nie był wybitnym trenerem ani sportowcem a z tego co sie orientuje nie jest żadnym autorytetem dla zawodników , chyba ,że w piciu alkoholu. Jak inni trenerzy kadry dopuścili do wyboru na trenera kadry maratonu w roku olimpijskim gdy w poprzednich latach nie sprawdził sie na tym polu. A teraz trener gdy niema żadnej kwalifikacji olimpijskiej,utrudnia z Panem B.M w przygotowaniach trenerowi Gajdusowi bo jak to możliwe ze jeden trener ma trzech z kwalifikacjami olimpijskimi a trener kadry Kozłowski nie ma żadnej to trzeba mu obciąć jedną wypadło na Trybulską. A będzie jak za czasów komuny ,że w ostatnie chwili pojadą na olimpiadę zawodnicy którzy są dopisani jako zawodnicy trenera kadry Kozłowskiego , a wszystko po to aby mu uratować dupę...
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
WRESZCIE TA SKŁADANKA MA SENS!!!
Ale jaja...
Proponuję stworzyć internetowe podanie z podpisami wszystkich użytkowników popierających nominację Drybulskiej.
Ale jaja...
Proponuję stworzyć internetowe podanie z podpisami wszystkich użytkowników popierających nominację Drybulskiej.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
-
- Rozgrzewający Się
KOZŁOWSKI to tylko jeden z przykładów ze stajni B.M.
Prawda jest taka że Kozłowski jest człowiekim z nikąd. Mam pełen szacunek i uznanie dla Gajdusa, ale to co robi Mamiński jest ciosem poniżej pasa. Skończmy z układami i "kolesiostwem"...
Kozłowski na bruk, Drybulska do Pekinu !
Prawda jest taka że Kozłowski jest człowiekim z nikąd. Mam pełen szacunek i uznanie dla Gajdusa, ale to co robi Mamiński jest ciosem poniżej pasa. Skończmy z układami i "kolesiostwem"...
Kozłowski na bruk, Drybulska do Pekinu !