Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

brujeria pisze: Norwegian Wood jest książką rewelacyjną. I jedyną, którą można przeczytać w jego dorobku jeśli nie jesteśmy fanami realizmu magicznego :hejhej:

Mam to na półce przeczytane do 1/3- dalej nie dałam rady, umierałam z nudów.
Ale fakt- jestem fanką realizmu magicznego.
Murakamiego najbardziej mi podeszła : "Kroniki Ptaka nakręcacza", dość gładko przeszła też : "Kafka nad morzem" ale wydała mi się wtórna po "Kronikach Ptaka..."
Przy "Przygodzie z owcą " też się poddałam, chyba mnie wykończył jakiś wątek z uszami .
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
forrest
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie też 1Q84 i Norwegian Wood jakoś nieszczególnie podeszły. A Murakamiego lubię bardzo. Właśnie za ten jego surrealizm świata.
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

po zakonczeniu wysmienitej ksiàzki "Dziwny przypadek psa nocną porą" M. Haddona
Jestem w trakcie "Trafny Wybòr" pani J.K. Rowling
Barry nie żyje. Ta niespodziewana śmierć pogrąża Pagford w chaosie. Na jaw wychodzą tajemnice mieszkańców. Urocze miasteczko z brukowanym rynkiem i wiekowym opactwem już nigdy nie będzie takie jak dotąd.
Wybucha wojna bogatych z biednymi, nastolatków z rodzicami, wojna żon z mężami i nauczycieli z uczniami. Kto przejmie władzę po Barrym? Jak daleko się posunie w tym zaciekłym konflikcie?
Pełna czarnego humoru, błyskotliwa i prowokująca wielka powieść o małym miasteczku.

takie sobie czytanie na zabijanie czasu
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Norweegian Wood to jedna z najnudniejszych książek, jakie czytałam :ojnie:
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
ulkos
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:47
Życiówka w maratonie: 3:21:20

Nieprzeczytany post

Francine Rivers - Znamię lwa
Jest to trylogia, a na rozkładzie mam drugi tom, czasy imperium rzymskiego. Polecam :)
Prawdziwy trening zaczyna się w momencie gdy chcesz przestać.
Awatar użytkownika
myciander
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ken Follet - Upadek Gigantów
Jak ktoś lubi klimaty podobne do Filarów Ziemi podane w sosie I Wojny Światowej to bardzo polecam. Taki lekki odstresowywacz mocno osadzony w realiach historycznych początku XX wieku.
BLOG
KOMENTSY
ENDO

No one told you when to RUN
You missed the starting gun
Pink Floyd "Time"
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W tym roku w styczniu jedna książka, za to w ostatnie kilka dni nadrobiłem i zaliczyłem 4 książki cyklu o Wiedźmach z Świata Dysku Pratchetta :)
Dobra, przystępna lektura :)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
forrest
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bo Pratchetta się czyta szybciutko. Pisze lekkim, nieskomplikowanym językiem, do tego dość zabawnie i sarkastycznie. Takie rzeczy się czyta szybko i przyjemnie.

Ja teraz przez weekend zakupiłem Black Out. W sumie nic o tej książce nie czytałem, zasugerowałem się niezwykle udanym i ciekawym blurbem. Ale zanim się za nią zabiorę, to mam w kolejce jeszcze Śniadanie z kangurami. :)
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

forrest pisze:Ja obecnie przerabiam "Witajcie w Rosji" Dmitrija Głuchowskiego.
Kilka dni temu skonczylem ta ksiazke - i faktycznie czyta sie sympatycznie.
forrest pisze: bardziej zbiór opowiadań, o sytuacjach które świetnie oddają to, że Rosja to stan umysłu. Pokazane trochę w krzywym zwierciadle
Tu troche nie do konca chyba moge sie zgodzic, ze to jedynie o Rosji jest... Momentami raczej o dzikich krajach postkomunistycznych, gdzie lokalni kacykowie na potegee doja okolice. Na przyklad opowiadanie o wyborach i tabelce w Excelu - autor dosc wiernie przewidzial i opisal ostatnie wybory samorzadowe w Polsce.
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

forrest pisze:Bo Pratchetta się czyta szybciutko. Pisze lekkim, nieskomplikowanym językiem, do tego dość zabawnie i sarkastycznie. Takie rzeczy się czyta szybko i przyjemnie.

Ja teraz przez weekend zakupiłem Black Out. W sumie nic o tej książce nie czytałem, zasugerowałem się niezwykle udanym i ciekawym blurbem. Ale zanim się za nią zabiorę, to mam w kolejce jeszcze Śniadanie z kangurami. :)
cykl o wiedźmach tak, szybko i przyjemnie. Zwłaszcza w porównaniu do niektórych innych jego autorstwa, gdzie wyobraźnię wznosiłem na wyżyny ;)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
Matii
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zasiadam właśnie do książki "Dream Team" wydawnictwa SQN... Jako miłośnik koszykówki, zwłaszcza tej zza oceanu lektura powinna "wjechać" jak ciepła bułeczka!

Jestem po biografii Rodmana - w razie czego polecam!
"Nic nie może się równać z prostą przyjemnością jazdy na rowerze"

J.F. Kennedy
miewu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja teraz czytam "wspomnienia brudnego anioła" - jak go dostałem, to w sumie po okładce spodziewałem się jakiegoś romansidła i rzuciłem w kąt. ostatnio przeglądałem jednak recenzje (http://xiegarnia.pl/recenzje/ciagoty-mankella/) i wyszło, ze to kryminał z lekka. i musze powiedzieć, że mnie wciągnął, dziś ledwo do pracy wstałem :D

moim zdaniem tylko tę okładkę ma trochę nieszczęsną :P
Awatar użytkownika
mirass
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Polecam książkę Krwawy orzeł - autor Craig Russell. Świetny współczesny kryminał z elementami wierzeń nordyckich.
Awatar użytkownika
forrest
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polecam serdecznie "Śniadanie z kangurami". Czyta się fantastycznie. Przebrnąłem wieczorem przez prawie 100 stron i kilka razy roześmiałem się na głos. Świetna sprawa.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chłopaki z BookRage'a zrobili quickrage (7 dni) o sporcie! http://bookrage.org/quickrage

Jest też normalny, "zakochany" BookRage: http://bookrage.org/
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
ODPOWIEDZ