EURO 2008

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
bartex135
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jakieś komentarze do sylwetki tego..... ??
PKO
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bartex135 pisze:Jakieś komentarze do sylwetki tego..... ??
Jak się nie strzela bramek takim cieniasom jak Austryjacy, to nie ma co komentować pracy sędziego. Może podaj jeszcze jego adres domowy ;]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podobno emocjonujacy mecz ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Podobno gol ze spalonego podobno niesłusznie podyktowany karny a więc byłoby 0:0 a więc i tak to nic nie zmienia. Jedziemy do domu :ech:
Awatar użytkownika
MaciekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak to się dzieje, ale Polacy w każdym meczu mają problemy z kondycją (przynajmniej "optycznie" - w drugiej połowie bardzo często stoją, odpuszczają bieganie)
Czy ktoś może znalazł gdzieś statystyki z tego meczu - kto ile przebiegł ?
Z czego może wynikać to ciągłe złe przygotowanie fizyczne ? Przecież grają w różnych klubach, więc trudno zarzucić złemu treningowi klubowemu. Może są "zajeżdżani" na zgrupowaniach ?
[b]MaciekM[/b]
Awatar użytkownika
MaciekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Znalazłem statystyki: http://euro2008data.castrolindex.com/?language=en
Całkiem fajne, okazuje się, że nie odstajemy tak bardzo (ale mimo wszystko upieram się, że zmęczenie widać bardziej ;) ).
[b]MaciekM[/b]
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

No cóż, można mówić, że karny problematyczny, ale z drugiej strony - faul na pewno był, a za faul w polu karnym kara jest jedna. Sędzia chyba chwilę wcześniej ostrzegł, że nie pozwala na przepychanki.

Ale jeśli cudem nie tracimy pięciu bramek w pierwszej połowie, a gola strzela nam ze spalonego Brazylijczyk, to ciężko narzekać na brak szczęścia. Po prostu kolejny raz kibice dali się nabrać na marketing, że mamy dobrą drużynę, podczas gdy to sami prowincjonalni kopacze. Podobało mi się, że na końcu walczyli - wreszcie! - że atakowali tych Austriaków, czyli wreszcie starali się nadrabiać braki umiejętności ambicją. Nie zmienia to jednak faktu, że to po prostu bardzo słabi sportowcy, kiepscy rzemieślnicy, bez żadnych atutów.

Jeśli Chorwaci nie zabalują za ostro, to jeszcze dostaniemy ze 4:0 na do widzenia, nasze gwiazdy wrócą do domu i zacznie się opowiadanie w wywiadach, jak to sędzia ich skrzywdził, jak to podcięto im skrzydła, jak to awans mieli właściwie pewny, jak to w półfinale wszystko się mogło zdarzyć... My zaś cieszmy się, że nie trafiliśmy do grupy śmierci zamiast Rumunii, bo dostalibyśmy po 6:0 od wszystkich i dopiero byłyby jaja.

P.S. Nas to wszyscy wszędzie zawsze krzywdzą :hej:
ksiegowy
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nagor lepiej bym tego nie wymyślił !!!
Widać ,że oglądaliśmy ten sam mecz
dodam tylko pare słow od siebie :
Żenada i wstyd - dobrze ,że mamy Boruca bo miało być 4:1 dla Austrii
Tradycji stało się zadość mecz otwarcia,mecz o wszystko i mecz o honor. Mam to szczęście ,że kiedyś oglądałem Polaków jak grali w Hiszpanii 82 rok ,trzecie miejsce cóż dalej pozostaje żyć wspomnieniami.
Na pocieszenie nadchodzą IO Pekin
Piłkarze ręczni ,siatkarki,siatkarze to są top drużyny światowego formatu
a nie liga barów mlecznych .[/list]
Awatar użytkownika
michał91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nagór napisał
No cóż, można mówić, że karny problematyczny, ale z drugiej strony - faul na pewno był, a za faul w polu karnym kara jest jedna. Sędzia chyba chwilę wcześniej ostrzegł, że nie pozwala na przepychanki.

Gdyby takie karne były gwizdane to co mecz byłoby tyle karnych ile stałych fragmentów gry ;p
Nie zawsze zgadzam się z Bońkiem ale powiedział prawde sędzia szukał tego karnego ;p
GG:1702523
Awatar użytkownika
Enliven
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Faktycznie - tak jak nie lubię słuchać komentarzy Bońka, tak tutaj miał rację - sędzia równie dobrze mógł odgwizdać faul blond-napastnika (jak on się nazywał?) reprezentacji Austrii na naszym Jacku Bąku.
Ale pomijając tą sytuację ;] Polska powinna się cieszyć, że szczęście jej dopisało i nie dostała lania od Austriaków. O pierwszych 25' gry żaden z piłkarzy jakoś nie pamięta ;D :P
~~ Niektóre nałogi czynią silniejszym! RUN! ~~
tomasz

Nieprzeczytany post

Mnie dziwi jedno - ciągła krytyka „fachowców” skierowana pod adresem naszej reprezentacji. Z psutego to i Salomon nie naleje. Mamy słabą reprezentację - owszem, ale kibic, a przede wszystkim Polak, powinien kibicować i wspierać naszych.
Dla mnie to jest smutne, że większość potrafi tylko krytykować.
Nie ma nic gorszego jak wyśmiewanie się ze sportowca, że jest słabszy od innych. Żal i wstyd mi za takich Polaków.

Co do meczu.
Ja to widzę inaczej, i większość komentarzy, że powinniśmy się cieszyć, z remisu dla mnie jest bezsensowna.
Boruc jest od tego, żeby bronił. Za to, że nie straciliśmy bramki na początku meczu to… głównie zasługa naszej reprezentacji, w końcu Boruc to chyba u nas gra, co nie?
Spalony był przeoczeniem i błędem sędziego liniowego - zgadzam się (bo to na liniowym głównie spoczywa odpowiedzialność za spalone). Jednak czym innym jest pomyłka czy przeoczenie, a czym innym podyktowanie z premedytacją karnego, którego nie było.
Inna sprawa. Nikt nie robi nam łaski, że prowadzimy 1:0 i dobrze sędziuje mecz. To jest obowiązkiem sędziego, a my mamy prawo tego wymagać.
Bez względu na to, czy na początku nas cisnęli czy nie, bez względu na to, czy był spalony czy nie… należy nam się sprawiedliwe sędziowanie.
A karnego nie powinno być. Jeśli ktoś nie wierzy, albo posądza mnie (i innych) o nieobiektywność, to nich sobie oglądnie powtórkę. Blondynek przewraca Bąka, równie dobrze mógłby sędzia gwizdnąć faul na Polaku.

I jeszcze jedno. Ludzie, opamiętajcie się - to jest piłka nożna, a nie konkurs piękności, czy statystyka. Ewidentnie sędzia odebrał nam szanse na wyjście z grupy. A jeśli ktoś uważa, że prawo do sprawiedliwości mają tylko te zespoły, co grają przyjemnie dla oka… to jest niesprawiedliwy. Zrozumcie w końcu, że sprawiedliwość i wyniki się liczą - i nic innego. Nawet gdybyśmy grali jak najgorsze patałachy na poziomie Wysp Owczych, to nikt nie ma prawa sędziować przeciwko nam.
Awatar użytkownika
MaciekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tomasz, nie chcę się czepiać, ale napisałeś, że nie ma nic gorszego niż wyśmiewanie słabszego od innych sportowca, a swojego posta kończysz wyśmiewaniem wysp owczych... Wiem, że jestem czepialski ;), ale...
[b]MaciekM[/b]
Awatar użytkownika
michał91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bardzo dobrze tomasz to ujołeś szczególnie w przypadku Boruca, bo większość tego jednak nie zauważa...
zgadzam się z tobą w 100%
GG:1702523
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jest prosta recepta na poprawe .

Wysylamy Kaczynskiego do Afryki z plikiem formularzy na obywatelstwo .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Jest prosta recepta na poprawe .

Wysylamy Kaczynskiego do Afryki z plikiem formularzy na obywatelstwo .
Mowisz o biegach? :hejhej:

Jezeli chodzi o pilke nozna to powinien udac sie do Brazylii.

Swoja droga zgadzam sie z Tomaszem.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ