PZLA

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ArekB pisze:Nie znam nazwiska tyle mówię co mi ojciec przekazał czytając jakąś gazetę,
Przytoczę wypowiedź tego pana (nie wiem jakiego nazwiska nie znam) może nie dokładnie ale myśl na pewno, mianowicie:
Trenerami powinni być ci starsi trenerzy bo maja doświadczenie i wiedzę czego dobrym przykładem jest trener Artura Nogi, natomiast młodzi trenerzy są kiepscy czego przykładem jest trener Ani Rogowskiej.

Więc ja się pytam co ma wiek trenera do tego czy on jest dobry czy nie, co taki człowiek ma robić w pzla.
I jeśli to ten Kazimierski to ok niech się zajmuje dalej namawianiem do inwestowania w LA i chwała mu za to ale jak już pierdzieli za przeproszeniem takie farmazony to myślę że powinien się z dala trzymać od tego kto jak kogo gdzie z kim trenuje

P.S. przepraszam cię FREDZIU że już raz drugi przesadziłem dziś widać taki mam dzień
Myślę, że najpierw trzeba się upewnić kto te słowa wypowiedział. Też czytałem to w necie niestety już teraz tego nie mogę odnaleźć.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Szewińska słyszałem że zrezygnowała?

A co do tych słów. Nie wiem kto je powiedział ale jeśli przeczytacie wywiad ze Zbigniewem Królem z naszej strony to on prezentuje podobne stanwisko.
Awatar użytkownika
RamboJohn
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arti pisze:
RamboJohn pisze:Trzech jest oficjalnie ??

1. Jerzy Skucha
2. Wiesław Wilczyński
3. ????
3 wiadomo,że I.Szewińska
Wilczyński jest kandydatem Szewińskiej, więc wątpię by razem mieli wystartować w tych wyborach. Albo Wilczyński albo Szewińska. Oficjalnie kandyduje Wilczyński, a Szewińska go popiera. A jak będzie w rzeczywistości to pokażą wybory, jeszcze się wiele może zdarzyć.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyli mamy takie prawdopodobne układy ,że dotychczasowi rywale Szewińska i Kaźmierski kryją się za plecami kandydatów aby tą drogą dostać się do PZLA i w zasadzie kierować...

Moim zdaniem bardzo dużo powinni mieć do powiedzenia i to oni powinni szczególnie się wypowiedzieć trenerzy i zawodnicy bo to dla nich jest PZLA.
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Szewińska słyszałem że zrezygnowała?

A co do tych słów. Nie wiem kto je powiedział ale jeśli przeczytacie wywiad ze Zbigniewem Królem z naszej strony to on prezentuje podobne stanwisko.
No a dobrym przykładem że młody trener potrafi jest Lewandowski nie pamiętam jak on miał na imię.

I ja zawsze będę uważał że wiek nie ma nic do tego że jest się dobrym bądź złym trenerem.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oficjalni kandydaci na prezesa PZLA to panowie Wilczyński i Skucha. Nieoficjalnie wiadomo, że wystartuje też pan Wolsztyńki z KPOZLA.
Jak czytam informacje z internetu to delegaci mają nad czym się zastanawiać. Z jednej strony są potrzebne reformy, ale z drugiej reformy mądre, żeby Zwiazek nie ukierunkował sie na wycinku zadań statutowych np. szkoleniu kadry.
Ciekawi mnie co do powiedzenia będzie miał Pan Wolsztyński.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Żaden z tych kandydatów to niestety nie jest wielki reformator.
Chyba jedyna szansa jest w przypadku Jerzego Skuchy - bo popiera go Jacek Kazimierski czyli jedyny człowiek zupełnie spoza tego starego "układu".

Typujemy ? :)
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Typujemy ? :)
Za mało informacji i brak oficjalnych danych. Chyba na razie jeszcze się wstrzymuję.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ZA MAŁO INFORMACJI.
Awatar użytkownika
RamboJohn
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam wrażenie, że już wiem kto wygra. Może to tylko przeczucie, ale na pewno za tydzień, góra 2 już będzie to wyglądało bardziej klarownie. Wybory w OZLA są na półmetku, a w ten weekend chyba przypadnie kumulacja, jeśli idzie o wybory w okręgach. Sam będę w jednych uczestniczył, więc się przekonam na własnej skórze jaki jest faktycznie klimat w środowisku - przynajmniej mam taką nadzieje. Sytuacja coraz ciekawsza na pewno, szkoda, że tak mało media informują co się dzieje.
szefo141
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czytalem artykul w Metro i Pani Szewinska powiedziala ze raczej nie bedzie kandydowala na stanowiska prezesa PZLA ale i tak na nia stawiam ze wygra wybory. Przeliczy sobie dokladnie po wyborach w OZLA kto bedzie na nia glosowal i w ostatnim momencie zglosi swoja kandydature. A co do wyborow w OZLA w Slaskim zadnych zmian. Prezesem SlkZLA zostal ponownie pan Marek Ciuk, ale delegatem na zjazd PZLA zostal Witold Bańka wiec mlode pokolenie w slaskim zwiazku jest reprezentowane:)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raczej....tzn ,że czai się ;-) i tak jak piszesz...po ocenie sytuacji wiele może się zmienić.

Osobiscie to wynika ,że mam jeszcze czas. Obecnie najmłodszy prezes okręgowych związków jest z WZLA - lat 42. Ciekawe po wyborach jak inni. 10 lat to duuuużo czasu ;-)
Awatar użytkownika
RamboJohn
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od dziś już nie, gdyż prezesem na Dolnym Śląsku został 400-metrowiec i wieloletni reprezentant Polski 34-letni Piotr Rysiukiewicz. Dużo młodych zaczęło działać i dochodzić do władzy - to chyba pozytywne zjawisko. :oczko:
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super, że wreszcie nadchodzi zmiana pokoleń ! Miejmy nadzieję,że efektem tego będzie również zmiana na najwyższym "stołku". Niech nadejdzie nowe i lepsze, z perspektywami ! ;-)
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Stare pokolenie w Wielkopolsce jeszcze sie trzyma mocno i ono jest odpowiedzialne za stan organizacyjno - bazowy la w tym rejonie. Biadolenie o braku pieniedzy jest po prostu smieszne. Nie potrafili nic zmienic od czasów kiedy byłem zawodnikiem, a to było lata swietlne temu. Bazowa katastrofa w Wielkopolsce spowoduje że nie ma gdzie trenować. Szkolenie jest co prawda na wysokim poziomie, ale za chwile nie będzie miał kto szkolic. Nie dopuszczali i mozna powiedzieć, że wciąż nie dopuszczają młodych do pracy szkoleniowej, nigdy nie było i nie ma do dzisuiaj czegos takiego jak funkcja asystenta przy znanym i doswiadczonym trenerze ( a kilku takich jest w Wielkopolsce) - przybiera to formy kuriozalne - jakieś zniechecanie, pomrukiwanie, dziwne docinki - młodzi, którzy jakims dziwnym trafem chcieli działac w la, oprócz braku forsy, spotykali taką atmosferę, która ostatecznie odstraszała i odstrasza. Aha, starszyzna ciagle narzeka - chodzi naburmuszona, z groźna miną i wciąz udaje, że wszystko wie. Wiecej usmiechu i dystansu, zyczliwosci i szacunku do siebie i innych, a bedzie dobrze, bo dzisiaj nie ma juz czego bronić i może powoli zacznie do Was dochodzić, że trzeba byc otwartym, jesli Wam zależy na la.
PS. Tylko że ja sie zdązyłem zestarzeć. :hejhej:
To mówiłem ja Michał (bebej) Bebejewski - trener drugiej klasy :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ