EURO 2008
4 lata temu Grecy mili znakomitą obronę, zaskoczyli tym wszystkich. Wydaje mi się, iż było to na tyle oryginalne, że dla wszystkich był to problem. Przecież nikt tak nie grał na świecie w obronie jak wówczas Grecy. To było tak zaskakujące i „nowe”, że nikt sobie z tym nie radził. Dodatkowo Grecy to była siła spokoju, i cierpliwości. Oczywiście nie bez znaczenia była ich gra w powietrzu, większość bramek było zdobywane w ten sam sposób. No i warto wspomnieć o aspekcie psychologicznym. Grali bez presji, nikt od nie wymagał zwycięstwa. Rozpoczęli od zwycięstwa z gospodarzami i faworytem, to ich z pewnością uskrzydliło i pozwoliło poszaleć.
Niemcy według mnie nie pokazali niczego zaskakującego. Są dobrzy jak zwykle, i tyle. Bez polotu, bez błysku, bez finezji. Chociaż Włosi dwa lata temu również grali nudną, ospałą, defensywną piłkę.
Niemcy według mnie nie pokazali niczego zaskakującego. Są dobrzy jak zwykle, i tyle. Bez polotu, bez błysku, bez finezji. Chociaż Włosi dwa lata temu również grali nudną, ospałą, defensywną piłkę.
- michał91
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
oj co do Włochów się nie zgodze;p Włosi grali ładną piłkę z genialnym wówczas Pirlo w środku, mecz Włochy - Niemcy był najlepszym meczem na mistrzostwach ;p
GG:1702523
- Enliven
- Dyskutant
- Kontakt:
Zgadzam się z tym, że Niemcy nie pokazali nic wielkiego. Ta drużyna nigdy nie grała finezyjnej piłki. Grają po prostu skutecznie ;] Hiszpanie zawsze błyszczeli widowiskową grą, ale co z tego? Zazwyczaj wcześnie odpadają =P
Odnośnie Włochów: faktycznie zmienili swój styl gry. Chociaż niegdyś ich "catenaccio" (czy jakoś tak;)) uważane za antyfutbol, było bezkonkurencyjne ;]
Odnośnie Włochów: faktycznie zmienili swój styl gry. Chociaż niegdyś ich "catenaccio" (czy jakoś tak;)) uważane za antyfutbol, było bezkonkurencyjne ;]
~~ Niektóre nałogi czynią silniejszym! RUN! ~~
- Ja-nek
- Dyskutant
dzisiaj NASZ kolejny mecz- jak wam sie wydaje jak będzie wyglądał? Jak dla mnie to powinniśmy szybko strzelić bramkę, i pamiętać, że przeciwnik gra u siebie 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=ja-nek99][img]http://runmania.com/f/cdc16b53171b738e78dd85fadcf259dd.gif[/img][/url]
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
hehe no myśle że na tym powinni się teraz skupićNagor pisze:Ja jestem ciekaw, czy nasi zapłacili za hotel do końca mistrzostw czy będą mogli jutro odwołać rezerwację bez problemu...
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
www.sklepbiegacza.pl - polecam
-
- Stary Wyga
Haha!!!
Nie wiem jak piłkarze,ale ja w barze na pewno kilka "strzelę"
jutro dzień przerwy od biegania ,to robię sobie małą dyspensę
co do meritum-stawiam na remis
Pozdrawiam was serdecznie buchalter
Nie wiem jak piłkarze,ale ja w barze na pewno kilka "strzelę"
jutro dzień przerwy od biegania ,to robię sobie małą dyspensę
co do meritum-stawiam na remis
Pozdrawiam was serdecznie buchalter
-
- Zaprawiony W Bojach
Pięknie chorwacja niemcy 2:1 :D:D:D piękny mecz stalowa obrona chorwatów :D i niesłuszna(przypadkowa i polaka) bramka szwabów :D:D:D O tak o tak :D
gg 3305061
Teraz będzie jeszcze trudniej wyjść z grupy.
Do nas, o wiele korzystniejsza byłaby wygrana Niemców - teraz mamy szansę tylko matematycznie.
Szkoda...
Do nas, o wiele korzystniejsza byłaby wygrana Niemców - teraz mamy szansę tylko matematycznie.
Szkoda...

-
- Dyskutant
Angielski sędzia Howard Webb poprowadzi drugi mecz Polaków w piłkarskich mistrzostwach Europy, 12 czerwca z Austrią w Wiedniu. Na liniach będą mu pomagali Darren Cann i Mike Mullarkey.
W 2007 roku Webb prowadził mecz mistrzostw świata do lat 20 Polska - Brazylia, wygrany niespodziewanie przez "biało- czerwonych" 1:0. Dwa lata wcześniej Anglik sędziował rewanżowe spotkanie drugiej rundy kwalifikacyjnej Pucharu UEFA, w którym FC Zurich pokonał Legię Warszawa 4:1.
Sylwetka sędziego Webba:
Howard Webb (asystenci Darren Cann i Mike Mullarkey)
kraj: Anglia
data urodzenia: 14.07.1971
miejsce urodzenia: Rotherham
wzrost/waga: 184/92
sędzia od 1989
sędzia międzynarodowy od 2005
zawód profesjonalny sędzia, policjant
języki: angielski
inne sporty: tenis
hobby: bieganie
turnieje: mistrzostwa Europy do lat 21 (2006-Portugalia)
mistrzostwa świata do lat 20 (2007-Kanada)
W 2007 roku Webb prowadził mecz mistrzostw świata do lat 20 Polska - Brazylia, wygrany niespodziewanie przez "biało- czerwonych" 1:0. Dwa lata wcześniej Anglik sędziował rewanżowe spotkanie drugiej rundy kwalifikacyjnej Pucharu UEFA, w którym FC Zurich pokonał Legię Warszawa 4:1.
Sylwetka sędziego Webba:
Howard Webb (asystenci Darren Cann i Mike Mullarkey)
kraj: Anglia
data urodzenia: 14.07.1971
miejsce urodzenia: Rotherham
wzrost/waga: 184/92
sędzia od 1989
sędzia międzynarodowy od 2005
zawód profesjonalny sędzia, policjant
języki: angielski
inne sporty: tenis
hobby: bieganie
turnieje: mistrzostwa Europy do lat 21 (2006-Portugalia)
mistrzostwa świata do lat 20 (2007-Kanada)