Dzięki, Ojla. Dziś kupiłam buty! Wahałam sie m-dzy NB 715 i 725 i Asics 1090 i wzięłam te ostatnie...tanio nie było (biorac pod uwagę promocję na 715 to nawet można powiedzieć że dość drogo) ALE są cudnie miękkie, jakby juz rozbiegane były, zobaczymy po treningu. Dziekuję Ojla za rady, pozdrawiam!
Tak, chyba tam największy wybór asicsów, do najblizszej sprzedaży na imprezie przed- i po-maratonowej nie chciałam czekać. Niestety 1090 sprawdzę dopiero jutro, zdam relację.
A! te sa z nowej dostawy, jakies resztki z zeszlego roku są ale nie mój rozmiar, kayano i 2090 dla kobiet nie ma (i nie bedzie pewnie). Miały przyjechać ciuchy mizuno, niestety musieliśmy już iść i nie doczekaliśmy się, a chciałam obejrzeć.
Wiem, bo dzwoniłam do nich ostatnio. Wygląda na to, że trzeba będzie do Pragi albo Berlina wybrać się po buty .
Z ciekawości spytam jaki numer Asicsów kupiłaś? Mój standardowy rozmiar stopy to 39 ale do biegania muszę mieć trochę większe.
Jola
Normalnie noszę 37-37.5, poprzednie asicsy miałam 38, ale 1090 w tym rozmiarze były do biegania troche przyciasne, więc wzięłam 39 (nie ma "połówek"). Nie są specjalnie za duże, więc przypuszczam że tak naprawdę to właśnie jest 38.5
Raport z biegania w 1090: SĄ SUPER! Zobaczymy co po jeszcze kilku dłuższych dystansach powiedzą moje kolanka, ale na razie jest bez zarzutu. Do tego stopnia że NIC a nic mnie nie obtarły, a to wręcz ewenement (ze dwie pary takich butów miałam w życiu, włączając sportowe).
Raportu cd., po przebiegnięciu ok. 80 km-podtrzymuje zdanie, butki są świetne. Kolana i nic innego mnie nie boli, komfort biegania bdb, przewiewne. Polecam
a mnie tam odpowiada, że więcej facetów biega naokoło, przynajmniej człowiek oko na czymś zawiesi podczas maratonu. szczególnie odpowiada mi zgrabny tyłeczek w spodenkach, oczywiście męski.
Zdecydowanie tak, aczkolwiek przez pomyłkę na zawody założyłam inne i nie mogłam tych sprawdzić "szybkosciowo"-mam wrażenie, że przez dobrą amortyzację biegam w nich nieco wolniej-nadrobię na następnej "10".