Komentarz do artykułu Wywiad z Bogusławem Mamińskim

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z plotek to słyszałem jeszcze, że kobiety, które maja robić minimum na 1500m, nie mają w biegu zająca, co na takim mitingu jest śmieszne. Ale mnie to nie dziwi - już w Kozienicach były zapowiadane mocne biegi, a Dyrektor szukał zająca... 10 minut przed biegiem. W rezultacie zającem został mężczyzna, co oznacza, że ewentualne minima i tak nie byłyby uznane. To jest "profesjonalne" organizowanie mitingu w Polsce, ja się z tym spotkałem niejeden raz, że zawodnicy już się rozgrzewają, a organizator dopiero sobie przypomina, że nie ma zająca...

Fajne jest to, że EAA narzuca wysokość nagród, bo myślicie, że PZLA organizując Kusocińskiego dałaby 1000E za pierwsze miejsce? Tylko jak nie będzie zająca, a taktyczny bieg, to Dyrektor, zgrzytając zębami, będzie musiał wypłacić nagrody za słabe czasy.
PKO
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powinny być elektromechaniczne zające: tor (szyna) wokół bieżni po wewnętrznej stronie, manekin na rolkach napędzany elektrycznie i programowany. Ustawiałoby się ile taki zając ma ciągnąć i jazda. I jeszcze można by było w czasie biegu podkręcić albo zwolnić tempo. :hej: .
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:Powinny być elektromechaniczne zające: tor (szyna) wokół bieżni po wewnętrznej stronie, manekin na rolkach napędzany elektrycznie i programowany. Ustawiałoby się ile taki zając ma ciągnąć i jazda. I jeszcze można by było w czasie biegu podkręcić albo zwolnić tempo. :hej: .
Super pomysł.
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:bum: :hej: I jeszcze by nadawał komunikaty seksownym głosem np: "Dawaj, dawaj, Nagor!!! Zepnij się chłopie, bo znowu jakieś typy będą się Ciebie na forum czepiać, że wolno pobiegłeś!!!" :hej: :hej:
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:Powinny być elektromechaniczne zające: tor (szyna) wokół bieżni po wewnętrznej stronie, manekin na rolkach napędzany elektrycznie i programowany. Ustawiałoby się ile taki zając ma ciągnąć i jazda. I jeszcze można by było w czasie biegu podkręcić albo zwolnić tempo. :hej: .
Stary pomysl , wykorzystany w Japonii , 30 lat temu ( kamera na wewnetrznej szynie )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Pomysł dobry, ale taki zając nie osłoni przed wiatrem... Mnie mogłyby motywować komunikaty negatywne, typu: "rusz dupę śmierdzielu" :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ