To jest wszystko nie na temat, ale trudno, moze otworzymy odpowiedni wątek za jakiś czas.
Zalew w Skierniewicach jest fajny, pojechałem nawet tam raz z Warszawsy spotkać się z kolegą i przebiec się.
Ta bardzo fajne miejsce do biegania i do zarażania bieganiem.
Jarstary - co do klubu, strony, bieganie.pl itd.
Mi właśnie o to chodzi, żeby zrobic bieganie.pl możliwie blisko lokalnych środowisk.
W każdym mieście czy wiosce jeśli ktoś ma internet to chcąc znaleźć cos o bieganiu wpisze bieganie.pl - i chciałbym, zeby przeglądając bieganie.pl łatwo natknał sie np na Skierniewice, Wałbrzych, Jastarnię - że tam ludzie biagają.
Więc jak już ze stroną ruszymy (co mam nadzieję stanie sie wkrótce) będę chciał uruchomić właśnie wszystkie lokalne grupy biegaczy - zeby sobie nazwajem pomóc.
Finansowo - nie płacicie oczywiście nic.
Taka strona w ramach bieganie.pl będzie miała oczywiście swoje ograniczenia "specyficzne" to znaczy że układ strony itp itd narzuci pewne sprawy. Ale - treść będzie dowolna.
Są kluby, środowiska, stowarzyszenia, gdypy biegowe - którte od lat działają całkiem prężnie.
Ja jestem naprzykład zaangażowany w Warszawska grupe SBBP - pewnie jedna z grup o większym stażu ale jednocześnie niezformalizowaną.
I będę chciał, zeby na bieganie.pl SBBP też miało swoja "podstronę" lub chocby szczegółowe cv, bo mimo, że SBBP ma swoją stronę, to bieganie.pl ma być strona informacyjną o całym biegactwie w Polsce.
Jeśli powiemy że Skierniewicach jest Jarstary który rusza do biegu zawsze o 9:00 rano w Sobotę - to będzie dobrze się rozprzetsrzeniało.
Wierzę, że mamy do spełnienia misję