Escapy from mBank

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
gato
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

monka, przecież jestem Twoim klonem, zapomniałaś ?

kledzik, czy można w bankach niemieckich mieć rachunek w PLN, będąc rezydentem polskim?

czy to się opłaca?
gato                                                
No confundas dos tazas de te con dos tetazas!
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio, nie chodzi o wysokość opłaty, ale o zasadę. Ja nigdy, żadnych podwyżek nie toleruję. Taką mam zasadę.

Jestem może nietypowym klientem. Jeśli z kimś zawieram umowę, to dopuszsczam tylko poprawę warunków, a nie ich pogorszenie. Lepsze zawsze będzie wrogiem dobrego.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PAweł ale podpisując umowę zgadzasz się na to, że "wysokość opłat i prowizji może ulec zmianie" - chyba są to standardowe sformułowania w każdym banku?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No właśnie - PAweł pisze jakby z bankami doczynienia nie miał.
PAweł - przygotuj sie na to, ze za jakiś czas nawet za jakiś czas w Twoim nowym banku też podniosa opłaty. Te belgijskie banki o których pisze caryca to też pewnie takie nowe twory chcące zdobyc klienta.

Kostrzewa albo Lachowski już Ci odpisali?
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio nie siej defetyzmu.
popieram PAwła w 100%
SBBP.WAW.PL
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w końcu nie chodzi o to zeby odpisali, tylko żeby pare osob uświadomiło sobie ze można mieć inne zdanie i nie trzeba pokornie kłaść uszu po sobie. ba nic Ci nie grozi jeśli wyslesz (merytoryczny) list do prezesa banku!! toć to zachowanie w pełni uzasadnione.

gdyby więcej osób w polsce tak robiło może nie traktowano by wymagających klientów jak nieszkodliwych dziwaków. ostatnio zaczyna mnie to lekko irytować. to machanie ręką.

pozdrawiam
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eeee.......... dekard, przestań.......przecież ty też jesteś klonem. ;) :hahaha:
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio, Lachowski i Kostrzewa jeszcze nie odpisali. Nie mogli, bo listu jeszcze nie wysłałem, he, he.

Nie wiem zresztą czy wyślę. Przyznam za ty, że miałbym sporą satysfakcję, gdyby się z mBanku trochę klientów wycofało, i Lachowski kiedyś poszedł do swojego pryncypała i mu rzekł w te słowy "Ziutek, ten pomysł z opłatami to był do dupy, wpływy z tego to 50tys zl rocznie, a odpłynęło nam 500 mln depozytów."

Ours, wiem o tym zapisie w umowach, ale oni też wiedzą, że umowa mnie nie zobowiązuje do lojalności. Oni nie są lojalni, to i ja nie będę.

W poniedziałek przychodzi do mnie kurier z VWbanku po papiery. Myślę, że mBank pod koniec przyszłego tygodnia nie będzie miał już moich pieniędzy.

Tak trochę zbyt agresywnie chyba ostatnio pisałem o banakach. Ale taka jest natura internetu (gdybyście wiedzieli jakich inwektyw używałem w korespondencji z kolegą, który mi o decyzji mBanku napisał). W rzeczywistości to oni rzeczywiście może stwierdzili, że systemy zaczynają być przeciążone liczbą klientów i jeśli podniosą opłaty to tylko drobny plankton odejdzie, a duzi klienci zostaną, bo o 50 groszy im splunąć nie będzie warto. A ja mam nadzieję, że się przeliczą i więcej pieniędzy odpłynie.

Stracą zresztą podwójnie, bo przelewów u nich i tak robię może 5 miesięcznie, a kończą sięczasy niskich stóp procentowych i ich marże na depozytach wzrosną, ale na moich pieniądzach już zarabiać nie będą.

A jak VWbank za kilka miesięcy opłaty wprowadzi, to się poszuka innego banku.
ENTRE.PL Team
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak się składa że pracuję w firmie która jest jednym z największych klientów na rynku nazwijmy go ogólnie bankowym i w dodatku temat tzw treasury nie jest mi obcy. powiem jedno - gdyby jakiś bank wyskoczył z propozycją opłat za nasze przelewy które opiewają zwykle na kwoty 7cyfrowe (nie tylko w PLN) to zostałby wyśmiany. to odnośnie tezy że bogatuych stać żeby płacić. stać ich żeby nie płacić i o to w tym właśnie chodzi.

(Edited by deckard at 11:14 pm on Jan. 29, 2004)

(Edited by deckard at 11:23 pm on Jan. 29, 2004)
SBBP.WAW.PL
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from monka on 10:33 pm on Jan. 29, 2004
Eeee.......... dekard, przestań.......przecież ty też jesteś klonem. ;) :hahaha:
monka - not for your eyes only - Obrazek
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Aha !!! Deckard !!! Świetnie to wykorzystałeś !!! Galeria Modeli sie przydaje także do czegos poza jej podziwianiem.
Monce się teraz na pewno głupio zrobi bo jej zidentyfikować nie można a na pewno wstydzi się przysłać swoje zdjęcie.
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from FREDZIO on 11:40 pm on Jan. 29, 2004
Aha !!! Deckard !!! Świetnie to wykorzystałeś !!! Galeria Modeli sie przydaje także do czegos poza jej podziwianiem.
Monce się teraz na pewno głupio zrobi bo jej zidentyfikować nie można a na pewno wstydzi się przysłać swoje zdjęcie.
Fredzio. ;) obydwaj wiemy czyim klonem jest monka. :hahaha: ale działania progaleriomodelowe zawsze można prowadzić ;)

ps. pozdrawiam monię. moniuszkę wręcz ;)
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dekard, bardzo sympatyczne zdjęcie - trochę symboliczne - trzymasz się za głowę, kiedy mowa o finansach ;)

3,5 pln masz Arti w PKO BP czy SA? jakie dają oprocentowanie? Ja mam oplate 8,5 na urokoncie w SA

(Edited by monka at 3:54 pm on Jan. 30, 2004)
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na PKO BP SA. Oprocentowanie to wiadomo ,że i tak grosze więc nie ma to absolutnie znaczenia..tym bardziej jak konto jest minusowe hihhihihi
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

monka. ładny unik. my Cię jeszcze ... sfotografujemy.. ;)
SBBP.WAW.PL
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ