Słuchajcie nie rozumiem pretensji w głosie niektórych z was. Adammowe dziecko - forum dyskusyjne, jest największym forum dyskusyjnym o sporcie na wysokim poziomie dyskusji jakie znam (może są inne duże, nie przeczę). Zgadzam się a Fredziem, witryny nie oddaje się ot tak po prostu dlatego, że ktoś o to poprosi, bo mu się witryna nie podoba i chce ją rozwinąć.
Zgadzam się też, że propozycje, które tutaj padły nie są atrakcyjne dla Adamma.
Mimo planów tu i ówdzie, od roku nie powstała żadna witryna o bieganiu, która by mnie zachęcała do odwiedzenia po raz drugi (przepraszam twórców tych witryn, ale tak to widzę). Stąd wniosek, że nie ma potrzeby rozwijania witryn. Na razie...
Co do sugestii, że Adamm cieszy się z rozwoju forum, żeby później móc domenę sprzedać drożej to moje zdanie jest takie: z biznesowego punktu widzenia nie ma dobrych adresów i złych. Zawsze liczy się zawartość. Zajrzyjcie na stronę
www.running.com - adres idealny, a zawartość trudno nawet nazwać "biegową", w budowie, a poza tym jak flaki z olejem (zajrzałem tam raz i nigdy więcej). Za to jest całe mnóstwo witryn, wydawałoby się, o mniej atrakcyjnym adresie jak choćby
www.coolrunning.com (jak wejdziecie na ich forum i zobaczcie ile wątków rozpoczynanych jest każdego dnia to wam oko zbieleje), które wygrywają z innymi bo mają DOBRĄ zawartość.
Bieganie.pl obiektywnie jest nadal bardzo ładne graficznie (choć moda się od 5 lat trochę zmieniła), ma bardzo aktywne forum, no i.... najświeższe materiały z października 2002.
Jestem pewien, że wcześniej czy później jeśli Adamm nie zmieni sposobu administrowania witryną, pojawi się witryna o dowolnej nazwie (wpodskokach.pl, biegpozdrowie.pl, sprintem.pl, czy po prostu blabla.pl, cokolwiek), która zaoferuje forum i jakąkolwiek wartość dodaną, i zaraz na forum bieganie.pl będzie tylko hulał wiatr i wyszukiwarki przestaną ja pokazywać na pierwszej stronie. I nie jest to żadna groźba pod adresem Adamma, bo ja pewnie takiej strony nie założę, ale (moim zdaniem) jest to realne zagrożenie dla forum bieganie.pl. Chciałbym, żeby Adamm coś zrobił (chciałbym, ale nie wymagam, no bo nic mi do jego witryny), bo nie chciałbym widzieć jak forum umiera. A w internecie nie ma lojalności liczy się tylko ZAWARTOŚĆ.
No i to tyle co mi ślina przyniosła na język. A w ogóle myślę, że forum to nie miejsce na dyskusje o własności domeny i na miejscu Adamma byłbym mocno skonfudowany i pewnie skasowałbym ten wątek i dla niepoznaki parę innych i zrzuciłbym wszystko na karb "błędu systemu" (szkoła moich kolegów z pracy jak jakieś raporty które generują pokazują wszystko tylko nie to co miały pokazywać)
(Edited by PAwel at 12:23 am on June 4, 2003)