widze, że sie nie rozumiemy...cichy70 pisze:a może Tobie bardziej by pomogło jakbyś sobie polatał w lesie? te 10X400? i ptaszków posłuchał? dlaczego niby ten co robi wb 1 ma być gorszy? przeszkadza Ci na pierwszym torze,zwróć uwagę delikatnie,że szybkościowy trening robisz -o ile sam nie zauważy-ale wytłumacz mi raz jeszcze, bo może czegoś nie wiem-jedziesz na olimpiadę i nie dają Ci się przygotować?gasper pisze: no właśnie nie jego sprawa - stadionów jest za mało i wybobraź sobie, że idziesz na trening typu 10x400 metrów i musisz cały czas wymijać robiących wybieganie 2h, które lepiej dla nóg i psychiki zrobić w lesie:)
teraz rozumiem,te "nasze" niepowodzenia -toż to zawodnicy nie maja możliwości się przygotować bo amatorka im blokuje stadiony...no normalnie tłumy na bieżni.
KORZYSTANIE Z OBIEKTÓW SPORTOWYCH-LUBELSKI PARADOKS?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
widze powiew dawnej epoki....cichy70 pisze:Stadiony zostały wybudowane za NASZE pieniądze-jak sobie wybuduję ktoś prywatnie -to bardzo proszę -może nawet brać 200 złotych za godzinę -ale nie widzę powodu skoro wisi na obiekcie tabliczka osir lub coś podobnego-abym musiał płacić za bieganie-to może za ścieżki rowerowe też niech rowerzyści płacą??
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 999:99
- Życiówka w maratonie: 999:99
Patrze na ta naszą dyskusję... I zastanawiam się jak mają nas inni zrozumieć skoro nawet my sami nie potrafimy dojść do porozumienia. A gdzie my to jesteśmy? A... Polska. A to normalne.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
powiew epoki-gratuluje marytoryczności postu-
jakbyś jeszcze coś skomentował-może dla odmiany bardziej inteligentnie?
IMHO powiewem dawnej epoki jest zamykanie stadionów przed biegaczami -najlepiej niech nikt nawet nie patrzy tak -bo do patrzenia też się psuje...
U mnie w mieście, nie mam takich problemów-nie ma tartanu-ale stadionu nikt nie zamyka i trenować możesz do woli-i jakoś tłumów nie ma a nawet jak jest parę osób , to nie zauważyłem żeby sobie w drogę wchodziły...A co zrobisz jak ktoś zapłaci i dalej będzie 30 km WB1 po 6:30 po pierwszym torze klepał? karzesz wpuszczać tylko w krawatach?
aha gasper- powiedz mi jeszcze -ile tak naprawdę jet tych biegających te nieszczęsne rozbiegania na stadionie? 1 na tydzień? 2?
IMHO powiewem dawnej epoki jest zamykanie stadionów przed biegaczami -najlepiej niech nikt nawet nie patrzy tak -bo do patrzenia też się psuje...
U mnie w mieście, nie mam takich problemów-nie ma tartanu-ale stadionu nikt nie zamyka i trenować możesz do woli-i jakoś tłumów nie ma a nawet jak jest parę osób , to nie zauważyłem żeby sobie w drogę wchodziły...A co zrobisz jak ktoś zapłaci i dalej będzie 30 km WB1 po 6:30 po pierwszym torze klepał? karzesz wpuszczać tylko w krawatach?

aha gasper- powiedz mi jeszcze -ile tak naprawdę jet tych biegających te nieszczęsne rozbiegania na stadionie? 1 na tydzień? 2?
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
No jasne! To już w tamtej epoce wiedzieli, że klient w krawacie jest mniej awanturujący się
.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
to było bardzo merytoryczne i tak inteligentne, że tego nie rozumieszcichy70 pisze:powiew epoki-gratuluje marytoryczności postu-

żebyśmy sie zrozumieli, moim zdaniem wstęp na stadion powinien być wolny albo za symboliczną opłatą, ale ten wstęp powinien być tylko wtedy, gdy jest to nam naprawdę potrzebne ! i rozumiem doskonale tych co wyganiają jak i tych wyganianych - gdyby nie CI pierwsi pewnie na tartanie byłoby o wiele więcej osób, które tam są bez prawdziwej potrzeby, znów przez tych pierwszych nie może odbyć treningu parę osób naprawdę tego potrzebujących ... mamy tych stadionów ile mamy i trzeba z tego jakoś z głową korzystać - żeby i wilk i owca zostali calicichy70 pisze: IMHO powiewem dawnej epoki jest zamykanie stadionów przed biegaczami -najlepiej niech nikt nawet nie patrzy tak -bo do patrzenia też się psuje...

p.s. drogi też są budowane za nasze pieniądze, może jest to powód żeby biegać środkiem drogi?
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
A u nas nie kasują... można biegać i biegać.

-
- Zaprawiony W Bojach
Sytuacja opisana w pierwszym poscie, moim zdaniem moze spowodowac wzrost liczby czlonkow w klubie. Zapisz sie do klubu, plac oplaty czlonkowskie i biegaj za darmo. Dlaczego, wiec ktos kto biega dla klubu i placi skladki, ma w grocie rzeczy placic??
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
Gasper no z tym bieganiem środkeim drogi to raczej nie trafiłeś. Przez analogię można wnioskować, że dyskusja jest o jeżdzeniu samochodem po tartanie.
Ps.: Bieganie środkiem drogi jest niezgodne z KRD.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a bieganie po tartanie przez nieczłonków klubu jest niezgodne z regulaminem obiektubartess pisze:Gasper no z tym bieganiem środkeim drogi to raczej nie trafiłeś. Przez analogię można wnioskować, że dyskusja jest o jeżdzeniu samochodem po tartanie.

- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Porównanie do muzeum lub teatru nie jest absurdalne bo te instytucje też są miejskie/państwowe i mieszczą się w budynkach miejskich/państwowych więc logicznym jest, że warunki korzystania z nich powinny być analogiczne do korzystania z miejskiego/państwowego stadionu.cichy70 pisze:Stadiony zostały wybudowane za NASZE pieniądze....a porównania do teatru i kina to już wogle absurdalne jakieś...
To, że za nasze (podatników) pieniądze coś wybudowano nie oznacza, że musimy mieć do tego nieograniczony dostęp. Np. Rafineria Płocka- nie chcesz tam pochodzić? Przecież za nasze wybudowana.
Bieganie jest naszym hobby. Może jest ono prozdrowotne chociaż czytając dział "Zdrowie" wątpię w to. Wizyty u jednego lekarza zamieniamy na wizyty u innego.
Sport dorosłych jeżeli nie jest zawodowstwem, jest zabawą a nie jakimś posłannictwem. Za zabawę dorośli ludzie powinni płacić z własnej kieszeni. Sorry, inne myślenie trąci komuną (a przynajmniej głębokim socjalizmem).
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
Jasne. Hiszpania a tym bardziej USA to wzorce komuny i socjalizmu. Piszesz „Za zabawę dorośli ludzie powinni płacić z własnej kieszeni.” No to pójdź dalej i każ takim za własną kasę budować stadiony - chcą se biegać to niech se zbudują. Widzę, że jak na razie jedynym Twoim argumentem za obroną opłat za wstęp na bieżnię jest porównywanie to tych teatrów/kin tudzież rafinerii.
To może zróbmy tak, że ja będę chodził na bieżnię, a wstęp będą płacili ci, co na trybunach siedzą? A kasa oczywiście dla mnie, bo to na mnie patrzą. Nie popadajmy w absurdy.
Skoro tak uparcie trzymasz się opłat za wstęp na stadion to może przedstawisz nam, swój cennik? Poważnie pytam. Jakie opłaty i za co wg Ciebie były by w naszych realiach „stosowne” i na co przeznaczone byłyby pieniądze z takich wpływów? (Mam nadzieję, że przytoczone wcześniej 20zł/h uważasz za totalne nieporozumienie).
Dla mnie do przyjęcia są ceny na poziomie o jakim pisałem wcześniej w analogii do GB (50 zł/rok za trenerów + 2zł/trening + 17zł/koszulkę).
To może zróbmy tak, że ja będę chodził na bieżnię, a wstęp będą płacili ci, co na trybunach siedzą? A kasa oczywiście dla mnie, bo to na mnie patrzą. Nie popadajmy w absurdy.
Skoro tak uparcie trzymasz się opłat za wstęp na stadion to może przedstawisz nam, swój cennik? Poważnie pytam. Jakie opłaty i za co wg Ciebie były by w naszych realiach „stosowne” i na co przeznaczone byłyby pieniądze z takich wpływów? (Mam nadzieję, że przytoczone wcześniej 20zł/h uważasz za totalne nieporozumienie).
Dla mnie do przyjęcia są ceny na poziomie o jakim pisałem wcześniej w analogii do GB (50 zł/rok za trenerów + 2zł/trening + 17zł/koszulkę).
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja uważam, ze powinno sie wprowadzić karnety w cenie 30 zl/ miesiąc.
Korzystaj ile chcesz, ale plac.
Absurd to bezpłatna bieżnia. Nigdy nie będziemy mieli dobrych klubów, a co za tym idzie dobrych trenerów w nich, a co za tym idzie dobrej lekkoatletyki.
Pytanie. Czy dobry trener będzie pracował za darmo?? Nie.
Skąd klub ma mieć na to pieniądze skoro wszystko ma byc za darmo, a najlepiej jeszcze sprzęt, żeby dal.
Jaki sens sie zapisywac do klubu skoro nie ma trenerow, a trzeba jeszcze placic?? Mozna przeciez pobiegac za darmo.
Jeśli chodzi o Hiszpanie czy Stany, to pewnie były miejscowości obozowe czyli chyba normalne, ze infrastruktura musi być. Zarobią na innym.
Korzystaj ile chcesz, ale plac.
Absurd to bezpłatna bieżnia. Nigdy nie będziemy mieli dobrych klubów, a co za tym idzie dobrych trenerów w nich, a co za tym idzie dobrej lekkoatletyki.
Pytanie. Czy dobry trener będzie pracował za darmo?? Nie.
Skąd klub ma mieć na to pieniądze skoro wszystko ma byc za darmo, a najlepiej jeszcze sprzęt, żeby dal.
Jaki sens sie zapisywac do klubu skoro nie ma trenerow, a trzeba jeszcze placic?? Mozna przeciez pobiegac za darmo.
Jeśli chodzi o Hiszpanie czy Stany, to pewnie były miejscowości obozowe czyli chyba normalne, ze infrastruktura musi być. Zarobią na innym.
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
Chcę trenera płacę, nie chcę nie płacę. Czy każdy, kto chce biegać po bieżni musi mieć ambicje zawodnicze? Z resztą czy w ten sposób w każdej pipidówie byłby dobry trener? Chyba jednak nie...