dyskusja o forach biegowych

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ssokołow, masz coś (k...) do Nazioli? :hej:

i się zaczyna... ; )
PKO
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam - jeżeli na forum bieganie.pl mozna będzie pogadac tylko o bieganiu - to to forum umrze smiercią naturalną szybciej niż mrugniesz okiem - a tego byśmy nie chcieli, przynajmniej ja.
Sam wczoraj odpisywałem na Twój post n.t. ipoda który nijak sie ma do biegania.
Nie chce mi sie grzebac ale jest na forum mnóstwo tematów nie związanych z bieganiem, a wnoszących wiele ciekawych wiadomości i tematy te nie sa kasowane ani zamykane - i według mnie bardzo dobrze.
Co do tzw. "oszołomów": tak samo jak do "obrażalskich", dla jednych np. tompoz (przepraszam kolegę - to tylko przykład) który ma dosyć rewolucyjne poglądy na pewne tematy jest oszołomem, a dla innych jest gościem i fachowcem przez duże F - kwestia poglądów.
Ale tak jak pisałem wcześniej - święte prawo właściciela - którego nie mam zamiaru podważać - robi to co uważa za dobre dla rozwoju serwisu.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ruh
Po pierwsze dyskusja o iPodzie była na temat - jesteśmy stroną INTERNETOWĄ - rozmawialiśmy o najlepszym urządzeniu do przeglądania internetu.

Zastanawiałem się nad tą "umieralnością" forum z powodu braki tych innych tematów.
I zawsze mam takie dylematy.
Ale - podam Ci przykład z forum kulturystyka.com.pl - w skrócie kfd.pl.
Ja kiedyś penetrowałem różne subkultury.
Najpierw ...nie pamiętam jaką, ale potem przyszła pora na kulturystów.
Opiszę wam to ich forum, bo możecie się pogubić.
Też mają takie gadanie (Gadaniec) o niczym ale jeśli chodzi o liczbę założonych tematów to:

Doping 8609 (tam nie ma żadnych oporów - doping jest szanowany)
Suplementacja 7930
Trening dla początkujących 6988
Dieta 4035
Gadaniec 3357 - dopiero na 5 miejscu

Wszedłem teraz do nich - 1134 gości !!!!!!!!
1134 !!! Na bieganie i biegajznami razem wziętych jest teraz 1/10 tego.
A do tego - oni mnóstwo tematów mają tylko dla zarejestrowanych.

No i kiedyś jak mi się wydawało, że znam ich zasady - to w dziale trening zapytałem się o cele treningowe - że niby po co czy dla sylwetki czy dla siły ?
Od razu mnie zbanowali. :)

Więc - jak widać mocna specjalizacja nie zawsze musi wadzić.
Wprawdzie - jest i druga strona.
Chcąc byc popularnymi powinniśmy iść właśnie w taką drogę - doping, suple, schudnięcie itd.

ssokolow
Podam Ci przykład że nie koniecznie tak musi być.
Mam (myślę że nadal mam ;) ) bardzo dobrego kolegę, znajdziecie tutaj na forum trochę jego tekstów, jest na liście najaktywniejszych forumowiczów mimo, że ostatni raz wypowiedział sie dawno temu.
Dobry biegacz, przez wiele lat regularnie biegał maraton w okolicach 2:35 i poniżej.
I naprawdę ilekroć razem wyjeżdżaliśmy to rozumieliśmy się super i nadal uważam, że to jest super gość, mnóstwo zalet, naprawdę.
Ale ..... forum internetowe pokazuje także nasze inne oblicze. Na biegajznami liczba zakładanych przez niego antyreligijnych wątków (dla jasności ja sam jestem niewierzący) i jeszcze innych anty wątków była nie do strawienia, wiele osób tam go nie mogło znieść.
To nie zmieniło mojego stosunku do niego bo znałem go wcześniej dzięki bieganiu i wspólnym wyjazdom.
Ale gdyby to był mój pierwszy kontakt z nim to na pewno by się na tym skończył.

Ale nie będę się upierał - chcę to offtopowanie tylko jakoś monitorować.
Zresztą za jakiś czas przyjdą pewnie jakieś zmiany to zobaczymy jak będzie.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Aaaa - offtopic ;) - super była subkultura Urbanclimbersów - ale subkultury sportowe to jest na temat :)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiem o kim mówisz Fredzio ;-)

Co do kfd to uprawiających kulturystykę lub po prostu pakujących jest więcej niż biegających więc nie ma co się dziwić. W szkole, na studiach czy w pracy więcej znajdzie się chodzących na siłownię niż biegających.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No wiem - ale chodzi mi o to, że tam mimo twardych reguł aktywność jest przeogromna a przecież na tamtym rynku forumowym też pewnie jest konkurencja.
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

Specjalizacja to bardzo dobre wyjście!
Rozmawianie o wszystkim, czyli o niczym nie jest do końca dobre!
Forum zaczyna się robić nijakie, dochodzi często do awantur, kłótni, wyzwisk! Wchodząc na forum o bieganiu oczekuje wszelkich informacji o bieganiu a nie o religii, polityce czy Dodzie.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2008, 08:22 przez Friend, łącznie zmieniany 1 raz.
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
airda

Nieprzeczytany post

Dodam swoje trzy grosze. Jestem na paru forach, dotyczacych przeroznej tamatyki - pokrywajacej sie z moimi zainteresowaniami. I szukam na nich informacji odnoszacych sie do tego obszaru, ktory mnie interesuje. Zatem jesli jestem na forum o gotowaniu, czytam watki o gotowaniu, a nie typu 'co dzisiaj zrobilas dla siebie'. Watki, ktore ni jak nie koresponduja z tematyka forum, obnizaja jego wiarygodnosc. Oczywiscie, to moja skrajnie subiektywna opinia.

Oczywiscie jestem na obu forach. Zaczelo sie od biegajznami.pl. Ale watki, ktore tam znalazlam (pierwszy tego typu z dzisiaj 'czego sluchacie w tej chwili') zniechecily mnie. Przypomnialy mi sie kobiece fora z watkami, w ktorych chodzi tylko o 'pogadanie'. Nie tego szukam na forach, od tego sa inne miejsca w sieci ;)

Jasne, ze nie mozna popadac w skrajnosci, ale umiar gdzies sie juz skonczyl, a zaczynaja sie rozrastac 'gry towarzyskie'.

Niestety, zle sluza tej ewolucji, w wiekszym stopniu watki zakladane przez panie lub malolaty lub dziewczyny. Taki watek o brzuszku, ktory dziewcze chce miec plaski, a jakis jegomosc jej odpisuje, ze on uwaza, ze jest nic mu nie brakuje. Co to jest? Randka w ciemno? I zeby nie bylo - tez jestem kobieta, ale umiem jezdzic autem ;)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

airda pisze:Dodam swoje trzy grosze. Jestem na paru forach, dotyczacych przeroznej tamatyki - pokrywajacej sie z moimi zainteresowaniami. I szukam na nich informacji odnoszacych sie do tego obszaru, ktory mnie interesuje. Zatem jesli jestem na forum o gotowaniu, czytam watki o gotowaniu, a nie typu 'co dzisiaj zrobilas dla siebie'. Watki, ktore ni jak nie koresponduja z tematyka forum, obnizaja jego wiarygodnosc. Oczywiscie, to moja skrajnie subiektywna opinia.

Oczywiscie jestem na obu forach. Zaczelo sie od biegajznami.pl. Ale watki, ktore tam znalazlam (pierwszy tego typu z dzisiaj 'czego sluchacie w tej chwili') zniechecily mnie. Przypomnialy mi sie kobiece fora z watkami, w ktorych chodzi tylko o 'pogadanie'. Nie tego szukam na forach, od tego sa inne miejsca w sieci ;)

Jasne, ze nie mozna popadac w skrajnosci, ale umiar gdzies sie juz skonczyl, a zaczynaja sie rozrastac 'gry towarzyskie'.

Niestety, zle sluza tej ewolucji, w wiekszym stopniu watki zakladane przez panie lub malolaty lub dziewczyny. Taki watek o brzuszku, ktory dziewcze chce miec plaski, a jakis jegomosc jej odpisuje, ze on uwaza, ze jest nic mu nie brakuje. Co to jest? Randka w ciemno? I zeby nie bylo - tez jestem kobieta, ale umiem jezdzic autem ;)

pozdrawiam
Dlatego z forum biegajznami odeszło wielu wartościowych ludzi, niestety.
Oczywiście, wielu zostało!
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Ruh
Po pierwsze dyskusja o iPodzie była na temat - jesteśmy stroną INTERNETOWĄ - rozmawialiśmy o najlepszym urządzeniu do przeglądania internetu.
Najlepszy do przeglądania internetu jest iMac z 24 calowym monitorem, albo laptop który można zabrać do łóżka.
A co do tematu - ok, ja też uważam że nie ma sensu robić tzw. śmietnika i wrzucać co się da, często tylko ta granica co na temat, a co nie na temat jest mało uchwytna.
:hej: No ale wątek o homo to rzeczywiście nie na temat był, ciekawe kto to go zakładał? :hejhej:
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:[ albo laptop który można zabrać do łóżka.
Kto do łózka zabiera laptopa :hejhej:

PS
Czepiasz się i tyle !
A może ktoś biega z kómórka by słuchac muzyki lub radia i interesuje go iPhone ?
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[quote="ruh hożuf"

Najlepszy do przeglądania internetu jest iMac z 24 calowym monitorem, albo laptop który można zabrać do łóżka.
A co do tematu - ok, ja też uważam że nie ma sensu robić tzw. śmietnika i wrzucać co się da, często tylko ta granica co na temat, a co nie na temat jest mało uchwytna.
:hej: No ale wątek o homo to rzeczywiście nie na temat był, ciekawe kto to go zakładał? :hejhej:[/quote]

Nie czepiam się Frienda - nie nie.

Ruh - jak poczytasz biegajznami - to chyba się przekonasz, że akurat tutaj Fredzi ma rację.
OFF_Topic - może by jakiś konkursik do wygrania z takim laptopikiem - jestem macowiec bez własnego maca.

No jeśli chodzi o homo -ale biegające to by było na temat - nieprawdaż :oczko:

Friend - laptopa do łóżka zabiera fetyszysta :hahaha: :hej: :hejhej:

Pozdrawiam bez laptopa
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JarStary pisze:[quote="ruh hożuf"

:hej: No ale wątek o homo to rzeczywiście nie na temat był, ciekawe kto to go zakładał? :hejhej:
Nie czepiam się Frienda - nie nie.

Ruh - jak poczytasz biegajznami - to chyba się przekonasz, że akurat tutaj Fredzi ma rację.
OFF_Topic - może by jakiś konkursik do wygrania z takim laptopikiem - jestem macowiec bez własnego maca.

No jeśli chodzi o homo -ale biegające to by było na temat - nieprawdaż :oczko:

Friend - laptopa do łóżka zabiera fetyszysta :hahaha: :hej: :hejhej:

Pozdrawiam bez laptopa[/quote]
Do łózka zabiera się kobiałkę :hejhej:
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:...albo laptop który można zabrać do łóżka.
Friend - laptopa do łóżka zabiera fetyszysta
To tak zwana comfilia :hej:
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bleez pisze:
ruh hożuf pisze:...albo laptop który można zabrać do łóżka.
Friend - laptopa do łóżka zabiera fetyszysta
To tak zwana comfilia :hej:
Brak w słowniku wyrazów obcych :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ