Za dużo jest różnych tu spraw poruszonych, żeby na wszystko odpowiadać.
Ale kilka rzeczy:
1. KOBIETY
Wszystkie kobiety które sie do tej pory w tym wątku wypowiadały reprezentują raczej tolerancyjną stronę naszej dyskusji.
Dlaczego? Nie wiem. Może dlatego sobie myślę, że one juz od dawna sa uwodzone przez meżczyzn i sie do tego przyzwyczaiły. A mężczyzna który jest nagle uwodzony przez drugiego - zaczyna się gubić. Wpada w przerażenie.
A moze - bo kobiety mają jakis zmysł który pozwala im ocenić realnośc zagrożenia?
Nie wiem.
2. Mój stosunek do adopcji dzieci
W miniony czwartek wieczorem jeszcze spierałem sie z joycat, że to żeby homo... adoptowali dzieci jest niebezpieczne dla rozwoju psychicznego dziecka.
I joycat przekonywała mnie, że jest inaczej.
I nie przekonała mnie.
Ale dzisiaj nie jestem już tego taki pewien - to znaczy nie jestem ani na tak ani na nie.
Dlaczego?
Bo kilka late temu te wszystkie państwa czy stany które to zaakceptowały miały taki sam problem - czy zezwolić czy nie. Przeciez to była także tam ogromna rewolucja mentalna. I pewnie radzili się lekarzy, psychologów - i po tym wszystkim okazało się - ???? Nie wiem co się okazało - ale zgodzili się na adopcję. Czyli Ci wszyscvy eksperci musieli wydać odpowiednią opinię.
I druga sprawa.
Jesli wierzę, że homoseksualiści to są normalni ludzie a nie zwyrodnialcy - to oni tak samo jak hetero będą kochali swoje dziecko i chcieli dla niego jak najlepiej i nie będą mu sugerowali, zę homo to jedyny słuszny kierunek.
3. ORGANIZACJE GEJOWSKIE I WIELKA KASA
Ktoś to tutaj poruszył i to nie raz. Nie chce mi się szukać.
Dlaczego przyjmujecie że geje maja taka wielką kasę. Ja myślę, że hetero maja dużo więcej kasy.
I jeśli by przyjąć, że ta kasa była potrzebna na "kupienie" odpowiednich ekspertyz (o nieszkodliwości związku małżeńskiego homo na późniejszy los dziecka) to na pewno jeszcze lepsze ekspertyzy mówiące co innego mogli by kupić hetero.
Więc ta relacja geje-kasa jest chyba mocną naciagana - tak jak masoni, żydzi i cykliści.
4. KOŚCIÓŁ
PAweł chyba podparł się tym, ze dzięki temu że kościól jest konserwatywny to przetrwał.
PAwle - kościół do dzis wstydzi się swoich konserwatywnych choćby inkwizytorskich czasów.
Kościół katolicki niestety w krajach tzw rozwiniętych (ale chyba nie tylko - statystyk nie znam ale sprawdze to) traci procentowy udział w wierzącym społeczeństwie - na rzecz agnostyków lub innych wyznań.
I kościół katolicki - zmienia sie - i wielu hierarchów kościoła nieoficjalnie wróży mu, zę jesli nie będzie zmieniał się wystarczająco szybko - to za czas jakiś mozę być religią zanikającą (to akurat sa fakty - coraz mniej powołań choćby przez celibat i zakaz duszpasterstwa kobiet)
5. POSTĘP
Postęp wymusza lepsze zapoznawanie sie z faktami, zgłebianie wiedzy. Dzisiaj wiemy o tym niewiele - my forumowicze. Posługujemy się jakimiś stereotypami.
Za ileś lat będziemy wiedzieli więcej.
Wierzę, że postep wymusi lepsze rozwiazanie. Jeżeli okaże się, że adopcja dzieci i legalizacja związków homo (czyli wszystko co ztym związane) nie jest złem - to oprócz tego, że takie związki będa normalne to nasze dzieci lub dzieci naszych dzieci będa już traktowały dziecko z gejowskiego domu zupełnie normalnie i nikt nie będzei mu wytykał pedalskiego pochodzenia.
Arti - pamiętaj - nie ma w przyrodzie 100%-towych stężeń. Może się okazać, że Twoja kobieca natura za kilka lat weźmie górę i zaczną Cię pociągać mężczyźni.
I żadnej pointy robić nie będę. Kto ja jestem, żeby pointy robić ?
Stonoga - nie chciałem urazić żadnego mieszkańca wsi.
(Edited by FREDZIO at 9:55 pm on Dec. 17, 2003)