Ogólna teoria dublowania

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Z uwagą śledzę dyskusję.
PKO
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Celem powstania Ogólnej Teorii Dublowania nie było stworzenie narzędzia do opisu rzeczywistości, bo po co opisywać coś co już się stało. Chodziło mi raczej o stworzenie bardzo silnego systemu do przewidywana pewnych zdarzeń. Przykład. Złóżmy że zostanę zakwalifikowany jako reprezentant Polski do biegu na 10 km na olimpiadzie w Atenach. Solidnie trenuje i jestem przygotowany na przebiegnięcie 10 km w 40 minut. Zwycięzca uzyska 28. Stosuję wzór:

40 = 28 * 25/ (25 -D)       (25 pętli)
i wiem że powinienem być zdublowany 7 razy.
Dlaczego mam wiecej nóg niż mózgów ???
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Temat na doktorat: "Model matematyczny rozkładu gęstości prawdopodobieństwa zdublowania zawodnika w czasie biegu 24-godzinnego w Zamościu". Powodzenia! (W Zamościu i w matematyce)
wirek
robaj
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:40
Życiówka w maratonie: 3:08:48

Nieprzeczytany post

Quote: from Jarro on 11:39 pm on May 6, 2004

W Dębnie co drugi biegał tak, by przypadkiem nie być zdublowanym. Ergo - kłopoty na n-tym.
Zgadza się. Nie byłem zdublowany (widziałem zwycięzcę jakiś czas po nawrocie). I kłopoty przyznam dość duże. Co prawda kroplóweczka szybko mi pomogła, ale Dębna nie ukończyłem.

A w Gnieźnie 2 maja na dyszkę było 6 pętli z czego pierwsza krótsza. Tam dublowali mnie, dublowałem ja (i narzuca się samo jak w tym ruskim kawale: dublowała kompania). Wyzwanie dla matematyka.

A dodam jeszcze, że kolega zrobił jedno kółko więcej, bo liczyć trzeba było samemu, a jemu za dobry czas wychodził :orany:

(Edited by robaj at 9:28 am on May 10, 2004)
Bieganie, odtrutka doskonała!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ