Akdemia Biegowa - ogłoszenia

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Janusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from Przemek on 3:08 pm on Dec. 14, 2001
Jak najłatwiej dostać się niezmotoryzowanym na parking przy ATK?
Przemek i inni niezm-ilitaryzowani, będę czekał na początku ul. Dewajtis, zaraz za torami tramwajowymi, wiecie gdzie, będziemy dwoma samochodami, Ty, Joycat i Ziut macie zarezerwowane u mnie ciepłe fotele, pozostali pojadą z Kolegami. Ale mogę jechać z samym Przemkiem... Ten trening i tak się odbędzie. Bohdan wspominał mi wczoraj o naszym koledze festinie (Pawle), który ucierpiał na ostatnich zajęciach Akademii w terenie (ma nogę w gipsie). Festin jest pierwszą osobą jak zareagowała na moją dawną propozycje, aby nauczyć się chodu sportowego. Bohdan obiecał sprawdzić pod tym kątem asfaltowe nawierzchnie na ul. Dewajtis. Sam tam trenuje. Jeśli z biegania niedzielnego wyszłyby nici- ale nie z tego najbliższego, to najbliższe już umówione i macie na to moje honorowe słowo- rozpoczniemy niedługo pierwsze zajęcia, chodzone.

A więc, jak nie dadzą nam biegać: kontuzje i inne fatalne zdarzenia..., wtedy nie spoczniem w boju, he , he - robić będziemy marsze. ...tak tak Wojtuś, jak za tamtych czasów... :taktak:

(Edited by Janusz at 3:52 pm on Dec. 14, 2001)
Janusz
New Balance but biegowy
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Przemek on 4:08 pm on Dec. 14, 2001
Jak najłatwiej dostać się niezmotoryzowanym na parking przy ATK?
Dojeżdżasz tramwajem (6, 15, 17, 27). Przystanek przy pierwszej kładce. (2 przystanki za AWF)
ENTRE.PL Team
Janusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim którzy przyszli na ten trening i tym, którzy chcieli przyjść ale przyjść nie mogli z przyczyn "skądinąd znanych".

W związku z zaszłymi różnymi okolicznościami pozwalam sobie wyrazić kilka uwag:
  • Uważam za oczywiste, że inicjatorem tzw. Akademii Biegowej, była grupa osób które realnie, a więc faktycznie  zaprosiły pana Bułakowskiego we wrześniu tego roku na spotkanie w "Lolku". Jeśli ktoś na nie osobiście się nie pofatygował, a tym bardziej, nie wykazał realnej (tu w odróżnieniu od wirtualnej) inicjatywy do zorganizowania go, nie powinien uważać się dziś za założyciela, ani inicjatora tego czegoś, cokolwiek to jest. Jeśli wiadoma osoba przypisująca sobie dziś tę rolę nie zrezygnowałaby z niej, a w konsekwencji miałyby z tego w przyszłosći wyniknąć podobne przykre konsekwencje, rozważyłbym nawet zmianę trenera.
  • Pomysł aby zajęcia na temat biegania, nazywać Akademią, uważam dziś za wysoce nietrafiony. Z wielu względów (w tym m.in. patrz: wszystkim dobrze znany Platon), nazwa ta wygląda tu w moim odczuciu pretensjonalnie i może być postrzegana co najwyżej za wyraz zwyczajnego kompleksu. Zgodnie z kontekstem kulturowym w jakim żyjemy, zajęcia tego rodzaju powinny nazywać się inaczej np. na wzór warsztatów teatralnych czy filmowych, warsztatami biegowymi lub czymś tego rodzaju, nigdy zaś Akademią! Można by też określić się klubem ale osobiście jestem temu przeciwny, z uwagi na- zwyczajowo- zamknięty charakter tegoż, zaś  nazwy- kursy i szkolenia, są dziś w kraju chyba źle brzmiące.
  • Co do zasady, powinniśmy preferować realną, a nie wirtualną formułę spotkań ze sobą, gdy chodzi o nasze propozycje, opinie itp. w wiadomej sprawie.
  • Nasza wspólna praca nad bieganiem powinna być kierowana przez jednego nauczyciela-trenera. Spotkania z wyróżniającymi się amatorami, czy też zawodnikami, powinny mieć charakter bardziej towarzyski niż merytoryczny. Póki co jest grudzień, a nie udało się nam uzyskać wiadomości naszego nauczyciela na temat treningu zimowego, zaś wczorajsza moja próba, została udaremniona- w tym m.in.- przez osobę postronną (pseudo inicjatora).
  • Uwzględniając to wszystko, bardzo proszę, aby bez względu na to jak potoczą się dalsze losy tego treningowego przedsięwzięcia, nie łączyć mojej osoby, a przez to samo działań jakie staram się realizować w związku z bieganiem, tu w szczególności akcji"Edek +Załoga" z tą tzw. Akademią Biegową (jako formalnym tworem).
  • Sugeruję też, biorąc pod uwagę ogólnokrajowy charakter tego forum, aby sprawy naszych stołecznych treningów, przenieść do mniej eksponowanego działu np. "Zielona trawka". Myślę, że wszyscy uczestnicy forum- tak spoza W-wy, jak nie zainteresowani Warszawianie- mają do tego prawo, abyśmy przestali ich zajmować swoją lokalną sprawką. Utrzymywanie zagadnienie w dotychczasowym miejscu- zważywszy na to co zaszło- uważam nawet dla wszystkich za niewłaściwe.
Na koniec, pragnę podkreślić, że bardzo wysoko cenię sobie walory osobiste wszystkich osób, podkreślam, wszystkich osób, bez żadnego wyjątku, jakie przy okazji wspólnych treningów miałem okazje na żywo dotąd zobaczyć i poznać. Cieszę się też, że udało nam się znaleźć, w osobie trenera Bułakowskiego, wybitnego specjalistę oraz sympatycznego i skromnego człowieka.

W związku z nadchodzącym końcem roku (dodatkowe obowiązki), nie będę mógł zbytnio zaglądać na forum. Jeśli- jak zwykle- wyjadę i na te święta, wówczas nie będzie mnie na zawodach w najbliższą sobotę. Gdyby tak się stało, życzę wszystkim już teraz, dużo zdrowia i wiele sukcesów- w tym- jak najwięcej odniesionych razem.

P.S. Osoby które spośród tego grona brały udział w prowadzonej przeze mnie akcji jako wolontariusze, informację co do dalszych możliwości działania otrzymają w najbliższym czasie w dziale "Imprezy". Akcja będzie kontynuowana, kiedy i w jakim wymiarze, zadecydują okoliczności (mój ewntualny wyjazd do nich nie należy).
Jeśli ktoś będzie zaintersowany skomentowaniem mojej wypowiedzi proszę o niezamieszczanie jej pod tym tematem. Z ww. powodów, ewentualną  chętną osobę, proszę o otworzenie topic'u w sugerowanym dziale "Zielona trawka", o nazwie np. Warsztaty Biegowe

(Edited by Janusz at 8:18 am on Dec. 17, 2001)
Janusz
ODPOWIEDZ