Pomiar długości trasy

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam słuzbowego GPS-a, nie korzystam z niego zbyt
często. Jak chcesz to Ci go podeślę na kilka dni.
Ma jedną wadę, jest to model nie najnowszy i waży
chba z 0,5kg.

Jacek
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
New Balance but biegowy
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from Mifor on 5:54 pm on Oct. 31, 2001
Mam słuzbowego GPS-a.

Jacek
???

ja też chciałbym mieć służbowy stoper, buty i dres, ale jak przekonać szefa o konieczności takich zakupów?
ENTRE.PL Team
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Proponuję samemu zostać szefem.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Mifor on 7:01 pm on Oct. 31, 2001
Szanowni Państwo

Z obywatelskiego obowiązku niniejszym donoszę, że obywatel, który na forum internetowym Bieganie.pl występuje pod pseudonimem Mifor prawdopodobnie łamie Ustawę o podatku dochodowym wpisując w koszty prowadzenia działalności gospodarczej zakup urządzenia o nazwie GPS, które wykorzystuje jedynie do uprawiania swojego hobby, uszczuplając tym samym dochody budżetu Państwa.

:):):)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kazdy orze jak moze :)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from PAwel on 10:34 pm on Oct. 31, 2001
Quote: from Mifor on 7:01 pm on Oct. 31, 2001
Szanowni Państwo

Z obywatelskiego obowiązku niniejszym donoszę, że obywatel, który na forum internetowym Bieganie.pl występuje pod pseudonimem Mifor prawdopodobnie łamie Ustawę o podatku dochodowym wpisując w koszty prowadzenia działalności gospodarczej zakup urządzenia o nazwie GPS, które wykorzystuje jedynie do uprawiania swojego hobby, uszczuplając tym samym dochody budżetu Państwa.

:):):)
Szanowny Panie Dyrektorze,

Zwracam sie do Pana jak szef do szefa. Istnieje podejrzenie, że jeden z Pańskich pracowników (PAwel Z.) wkorzystuje w godzinach pracy; cenny, służbowy sprzęt komputerowy do celów prywatnych. Powiem więcej, kontaktuje się za jego pośrednictwem z międzynarodową sektą tzw. Runnersów, których nie dokońca wyjaśniona działalność polega między innymi na wprowadzanie się w stan euforycznego transu, długotrwałym wysiłkiem fizycznym, indywidualnie lub też na wielotysięcznych zlotach.
Sekta ta działa od dawna w naszym kraju, ale dopiero najnowsze zdobycze techniki, takie jak internet, umożliwiły jej dotarcie i głoszenie swoich prawd na nie spotykaną dotąd skalę. Pokątnie dowiedziałem się, że organizacja ta planuje podanie koperty, z wiadomą zawartością, prezydentowi naszgo pięknego grodu w dniu 11 listopada 2001.
Apeluję więc do Pana Dyrektora o pełną izolację ww. pracownika od wszelkich urządzeń teleinformatycznych w firmie.
Obniży to napewno koszty działalności, podniesie wydajność pracy i uchroni potencjalne nowe ofiary (często młode kobiety) przed agitacją wyżej wymienionego.
Myślę, że zasadnym też będzie zawiadomienie odpowiednich służb i oragnizacji anty-sekciarskich.

Życzliwy,
Dyrektor Mifor.

P.S.
Ww. głosi ostsatnio teorję uszczuplania czarnej dziury,
       czyżby nowa idea Runnersów ?

:):):):):):)
Awatar użytkownika
ciba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy tak dokładne zaznaczanie kilometrów , to nie przerost formy nad treścia , by osiągnąć wynik trzeba przecież swoje wybiegać z mniejszą ,czy większą dokładnością.
Dodam jeszcze dla super ultra statystyków ,że wraz ze zmianą ciśnienia w kole roweru ,a także zmianą obiążenia roweru na co ma wpływ z kolei zmiana wagi rowerzysty itd.  zmienia się profil opony ,a co za tym idzie promień koła rowerowego, który jest watością wprost proporcjonalną do wartosci mierzonej długości . Zatem w/w watości mają wpływ na błąd pomiaru długości.
Jurek.C. Poznań
Awatar użytkownika
ciba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy tak dokładne zaznaczanie kilometrów , to nie przerost formy nad treścia , by osiągnąć wynik trzeba przecież swoje wybiegać z mniejszą ,czy większą dokładnością.
Dodam jeszcze dla super ultra statystyków ,że wraz ze zmianą ciśnienia w kole roweru ,a także zmianą obiążenia roweru na co ma wpływ z kolei zmiana wagi rowerzysty itd.  zmienia się profil opony ,a co za tym idzie promień koła rowerowego, który jest watością wprost proporcjonalną do wartosci mierzonej długości . Zatem w/w watości mają wpływ na błąd pomiaru długości.
Jurek.C. Poznań
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm... Mimo, że nie należę do super ultra statystyków, wychodzę z założenia, że przynajmniej długość ulubionych ścieżek biegowych warto znać, chociaż z dokładnością do paru metrów. Owszem, można przyjąć zasadę, że z punktu A do punktu B przebiega się w czasie x, ale chyba lepiej "uczyć się" kontrolować tempo biegu na wyznaczonej trasie i tym samym móc co jakiś czas sprawdzać swoje postępy w kontrolowaniu czasoprzestrzeni... :)
No i co mam tu teraz napisać? ;)
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bennet w pełni się z tobą zgadzam.

Chciałem jednak zauważyć, że większość biegaczy (amatorów) nie biega na stadionie a to właśnie tam można biegać do bólu i znać międzyczasy każdego nawet 50 metrowego odcinka. Biegając częściej na stadionie nie musimy aż tak dokładnie znać odległości w czasie wybiegań w terenie.

Natomiast kilometry na niektórych biegach nie zawsze są odmierzone dokładnie - i na to trzeba zwrócić uwagę organizatorom zawodów.
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cóż, nie każdy ma możliwość biegania na stadionie... Niektóre stadiony nawet nie służą do biegania, ale do pilnowania przez "gospodarza obiektu"... Po cichu przygotowuję się jednak do przejęcia przez miasto jednego z najlepszych w kraju stadionów i kiedy to nastąpi "hulaj dusza..." Nie ma to jednak jak trening w lesie na dobrze wymierzonej trasie......
No i co mam tu teraz napisać? ;)
ODPOWIEDZ