Koszulki bieganie.com.pl

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Kuba
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak na marginesie....

Mam nadzieję, że kryterium przydziału "uprawnień" (- sorki. - skrzywienie zawodowe) do koszulek nie będą wyniki czasowe biegów bo..... koszulkę dostanę najwcześniej za rok :(
New Balance but biegowy
Ziut
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:58:00

Nieprzeczytany post

Widzę, że Janusz jest najbliższy moim poglądom na omawiany temat. Uważam, że epatowanie biegających możliwościami internetowego komunikowania się powinno następować z różnych stron i mieć różne formy.
Jeżeli adresy internetowe będą pojawiały się na różnych koszulkach, o różnych kolorach i kształtach, będą pojawiały się na komunikatach i zaproszeniach, w centrum zawodów w postaci plakatów to odniesie to większy skutek niż ubieranie się w jednakowe koszulki z jednakowym napisem. Będziemy postrzegani jako jeden klub i tyle. Dlatego też należałoby się zastanowić lub dowiedzieć i ogłosić, jak najprościej produkować na koszulkach napis. Jeżeli ktoś ma w swojej okolicy takie punkty robiące napisy na koszulkach to mógłby się dowiedzieć i dać znać. Opracowalibyśmy komputerowo odpowiednie hasło lub hasła (bo nie musi być jedno) i każdy chcący na ilu chce koszulkach mógłyby to sobie wydrukować i sam tym sterować.
Otwieram konkurs na hasła:
Na przykład w celu rozgrzewki proste:
"Biegające forum www.bieganie.com.pl"
"Znajdziesz nas na stronie www.bieganie.com.pl"

Generujcie następne.

Ja na swojej stronie umieszczę jeszcze raz przypomnienie o istnieniu forum, Adama prosze o umieszczenie linku do mojej strony (w postaci banera - jeżeli sie da - jest u mnie).

Z uwagi na minimalny wpływ na działalność FKB (ale jednak) będę chciał załatwić odpowiedni anons w opracowywanym kalendarzu imprez na przyszły rok. Mógłby się pojawić w postaci plakatu na całą stronę (myślę, że załatwił bym to za darmo).
Jak będę miał jeszcze inne pomysły to nie omieszkam...
Awatar użytkownika
Dabek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pomysł  hasłami promującymi "Bieganie" jest przedni.
Może Paweł zaproponuje nam jakie sąwymogi formalne na tą wspaniałą koszulkę?
"Weakness is temporary..."
Awatar użytkownika
Quasim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem najpierw trzeba ustalić kolorystykę i wygląd koszulki i cenę,
najlepiej zrobić jej rysunek (lub zdjęcie)
potem przeprowadzić ankietę i się zorientować ile osób jest chętnych,
a dopiero na końcu ewentualnie przeprowadzić selekcję osób chcących kupić koszulkę

Selekcja ze w względu na np. ilość wiadomości na forum nie jest dobrym pomysłem; jeżeli zadaję pytanie chciałbym uzyskać odpowiedź od osoby kompetentnej, a nie od osoby chcącej koszulkę.
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tylko niech nie beda za wysokie - b. prosze :)
jesli koszulki maja cos promowac ( bieganie, a w
szczegolnosci niniejszy serwis). Samo juz bieganie w
naszym kraju jawi sie jako wystarczajaco "elitarny"
sport i jesli ktos ma nosic te koszulki i co wiecej
ktos ma je zobaczyc ( przeczytac i zajrzec do serwisu)
to poczciwi "czlapacy" tacy jak ja tez powinni moc je
dostac niezaleznie od liczby postow na tym forum.

Jesli chodzi o sam napis na koszulce to po prostu
bieganie.com.pl wydaje mi sie wystarczajaco wymowne
bez dodatkowych "ozdobnikow".
greg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jestem za
dobra koszulka nie jest zla
greg
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Uważam, że koszulkę powinien móc kupić każdy, kto wyrazi taką wolę i przy okazji będzie go na nią stać (kilkadziesiąt złotych to zarówno trzydzieści jak i osiemdziesiąt - jest różnica).
Poza tym zgadzam się z Quasim.

To dobry pomysł, aby nie były identyczne.
Na piersi witryna bieganie.com.pl, a na plecach (może wzorem hokeistów) imię lub pseudo używane na forum + "tytuł" zaangażowania na forum. Gdybym jeszcze mógł mieć zeskanowany rysunek biegacza - chasqui, który jest w Zwyciężcy byłoby super.

A może tak pomyśleć o sklepiku z różnymi wzorami koszulek - zazdroszczę trochę np. skałkowiczom: Alpinus ma dla nich niezły wybór takich koszulek.
greg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ziut robimy interes - pieniadze leza na ulicy..pomysle dzis nad wzorami i haslami na koszulki....
pozdrawiam
greg
Ziut
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:58:00

Nieprzeczytany post

Jak widać, jawią sie dwie opcje:
Pierwsza - forumowicze (sic!) chcący być wyposażeni w jednakowe uniformy biegowe z emblematem forum  :smutek::smutek:

Druga - którzy chcą mieć swobodę wyboru stroju sportowego i są wyposażeni w emblematy forum :hahaha::hahaha:

Jestem zwolennikiem wariantu drugiego.

(Edited by Ziut at 1:02 pm on July 18, 2001)
Awatar użytkownika
Ultimus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pomysł z koszulką jest QL :spoko:  może by tak mały konkursik na grafe do koszulki ?, jakieś logo, herb miasta itp ? :nowiesz:
:spoczko:
--------------------------------------
To boldly go where no one has gone before.
Awatar użytkownika
RadekW
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zgłaszam swój akces. Chciałbym jedynie wiedzieć z jakich materiałów wykonana będzie ewentualna koszulka.
Pozdrawiam,
Radek
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem mile zaskoczony reakcją.

Osobiście jestem zwolennikiem dobrej jakości, markowej koszulki treningowej, z krótkim rękawem lub długim z jednolitym napisem na plecach.

Wydaje mi się, że ze względu na koszty, nie unikniemy ujednolicenia. Zrobiłem małe rozeznanie, z którego wynika, że przy naprawdę dobrej jakości koszulce z materiału „oddychającego" i jednolitego napisu, możemy zamknąć się w granicach 100 zl.

Co do kryteriów przydziału to moją intencją było, żeby koszulkę nosili uczestnicy forum i tyle. Nie chciałbym żeby to był jakiś towarzystwo wzajemnej adoracji, które nie dopuszcza innych. Wszyscy którzy tu zaglądają, a zwłaszcza aktywni uczestnicy są równie cenni.

Pozwólcie, że posprawdzam jeszcze co jest dostępne na rynku, w jakich cenach i dalej będę kontaktował się z Adammem w celu ustalenia szczegółów i strony graficznej. O stylistykę nie martwiłbym się zbytnio, bo sądząc po stronie graficznej serwisu, Adamm zaproponuje coś naprawdę estetycznego.

Nie ustawajcie w uwagach, bo wszystkie one są bardzo cenne.

Będę was informował co jakiś czas jakie są następne kroki.

PS. Greg, tylko żadnej konkurencji ;)

RadekW, nasz specjalisto od sprzętu, jeśli możesz to skontaktuj się ze mną, bo mam wrażenie, że masz dobre rozeznanie o rynku odzieży sportowej.

(Edited by PAwel at 4:48 pm on July 18, 2001)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też bardzo chciałabym taką koszulkę. "Krótki rękaw" to nie to samo co "bez rękawów" prawda? Czy będą różne rozmiary?
Pawle, dzięki!!!
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też poproszę koszulkę z krótkim rękawkiem na wczoraj oraz bluzę z długim rękawem na jesień.
Odnośnie napisów to może być:
z tyłu    www.bieganie.com.pl
a z przodu oczywiście logo bieganie.com.pl
Czy istnieje logo biegania com.pl ???
Jeżeli nie to oprócz nazwy można by było wymyślić jakiś obrazek przedstawiający np. biegaczy.
Ważna też jest rozmiarówka tej odzieży ale to chyba oczywiste.
Uważam, że koszulka im mniej będzie skomplikowana graficznie tym mniej będzie problemów technicznych z wykonaniem tego zamówienia. Jeżeli każdy będzie wymyślał sobie różne wzory, obrazki, xywy itp. to powiedzcie na Boga która firma podejmie się tego zadania nie mówiąc już o cenie.
Powinna być prosta, jednolita, zwykła, praktyczna, trwała. Ksywki, obrazki zawsze można sobie przecież wydziergać na własny rach.    :hej: :hej: :hej:
Pozdrawiam

(Edited by Bartek Sz at 12:20 am on July 19, 2001)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Kuba
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie mogę się już doczekać :):):):)
ODPOWIEDZ