Komentarz do artykułu Polacy biegają - wyniki sondażowego badania IBRiS
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Poza tym Musse wyniki ankiety wydają mi sie nie niemożliwe. Ale to Musse (i mówiłem to autorowi ankiety) poddaje w wątpliwość całe badanie. Te 2.4% oznacza, że 6 osob musiało powiedzieć Musse. Dwie osoby to juz byłoby podejrzane (jedna to moze zawsze byc jakis przypadek). Ale sześć !!!!?
-
- Zaprawiony W Bojach
słysze uszyma duszy taką oto rozmowę:
ankieter: jaki marki biegowe Pan zna?
respondent: no, Adidas, Nike i ten.. no, InowOsiem.
ankieter: a czy słyszał Pan może o takiej marce, jak Musse?
respondent:yyyy. no więc, <nie chce wyjść na ignoranta> coś tam chyba słyszałem...
ankieter: zapisać: respondent podał, że zna marki Adidas, Nike, Inov-8 oraz Musse
respondent:yyyy. no więc, <nie chce wyjść na ignoranta> coś tam chyba słyszałem...
ankieter: zapisać: respondent podał, że zna marki Adidas, Nike, Inov-8 oraz Musse
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Celem tego badania było zapewne ustalenie ile osób będzie potrzebować Karty Biegacza PZLA... aby później nie było, że dla kogoś zabrakło
Btw. a w Asicsie strach i przerażenie, bo po tak wiarygodnej ankiecie, to zwolnienia grupowe są niemalże pewne
Btw. a w Asicsie strach i przerażenie, bo po tak wiarygodnej ankiecie, to zwolnienia grupowe są niemalże pewne
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Też miałem takie myśli, żeby sprawdzic, czy to naprzykład nie ten sam ankieter dawał takie odpowiedzi.Qba Krause pisze: ankieter: a czy słyszał Pan może o takiej marce, jak Musse?
Co do Asicsa. Ta ankieta dotyka szerokiego spektrum ludzi, z których ten biegowy mainstreem który zna Asicsa to tylko około 20% (tylko 15% bierze udział w imprezach masowych).
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46.40
Nie jest możliwe, żeby co piąty dorosły Polak biegał - no chyba, że 100 m do przystanku, żeby się nie spóźnić do autobusu. Nawet w Warszawie, która powinna zawyżać średnią, wśród moich znajomych w wieku 20-40 lat, taki procent jest dużo niższy, nawet biorąc pod uwagę, że część z tych znajomych to osoby, które poznałam z okazji biegania. Na Podlasiu, z którego pochodzę, to są pojedyncze przypadki na kilkunastotysięczne miasteczka.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Może to badanie pokazuje ilu Polaków czuje się biegaczami.
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
Podoba mi się Twoja hipoteza.Qba Krause pisze:słysze uszyma duszy taką oto rozmowę:
Ja mam nieco inną:
Tzn.:
ankieter: Jakie zna Pan marki biegowe?
respondent: eee, mussse ...
ankieter: dziękuję (rozłącza się)
respondent: ... pomyśleć
Coś jak to:
https://www.youtube.com/watch?v=ZWRI5ciQw98
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Może chodziło o Moose?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- YorickG
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:49:54
A czy nie jest wszystko o wiele dokładniej przedstawione w narodowym spisie biegaczy razem z metodologia. Ps. a co najbardziej mnie boli jako grafika (też pracuję w Prezi) to złe opracowanie graficzne w programie. Jest bardzo nieczytelnie. Przykładowo: wykresy na kolorowych zdjęciach?, niespójne animacje, widok całych slajdów na przejściach. Niestety ktoś potraktował Prezi jak PowerPointa.
http://polskabiega.sport.pl/pdf/nsb_raport.pdf
http://polskabiega.sport.pl/pdf/nsb_raport.pdf
5k: 0:23:07 - Warsaw Track Cup
10k: 0:46:34 - VII Bieg GPW - Mokotów
HM: 1:48:11 - II BMW Półmaraton Praski 2015
10k: 0:46:34 - VII Bieg GPW - Mokotów
HM: 1:48:11 - II BMW Półmaraton Praski 2015
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale Narodowy Spis Biegaczy powiedzmy sobie szczerze, nie mowi nam nic nowego, nic ciekawego. (Wg mnie). Bazuje na informacjach od ludzi, ktorzy uważają sie za biegaczy, czyli znamy ich, to Ja, Ty itd. A tutaj jest przekrój całego Polskiego społeczeństwa.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A Prezi to nie taki PowerPoint? W czym tkwi błąd?YorickG pisze:Niestety ktoś potraktował Prezi jak PowerPointa.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Rzeczywiście usunęli, to było 2,4%