Spadł śnieg
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Mama Kin:
Dyskomfortu nie czuję.
Jeśli ktoś jest wrażliwy na dźwięki, to irytujące może być stukanie.
Z drugiej strony dzisiaj byłem na tyle zadowolony z efektu, że prawdopodobnie plusy przysłoniły mi minusy.
Gdybym nawet miał wyrzucić te buty, to wielkiego żalu nie będzie. Zrobiłem w nich wcześniej grubo ponad dwa tysiące kilometrów. Zresztą mam do eksperymentów drugie (ten sam model) o zbliżonym przebiegu.
Dyskomfortu nie czuję.
Jeśli ktoś jest wrażliwy na dźwięki, to irytujące może być stukanie.
Z drugiej strony dzisiaj byłem na tyle zadowolony z efektu, że prawdopodobnie plusy przysłoniły mi minusy.
Gdybym nawet miał wyrzucić te buty, to wielkiego żalu nie będzie. Zrobiłem w nich wcześniej grubo ponad dwa tysiące kilometrów. Zresztą mam do eksperymentów drugie (ten sam model) o zbliżonym przebiegu.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hyhy, a tak jakos mi sie rzucilo na oczy, ze "nie przemakaja"
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
dzięki, dobrze wiedzieć. ja biegam w słuchawkach, więc dyskomfort audio mi nie groziKrzysiekJ pisze:Dyskomfortu nie czuję. Jeśli ktoś jest wrażliwy na dźwięki, to irytujące może być stukanie.
go get 'em tiger
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ale czy wy sie naprawde az tak slizgacie? Ja dzis bieglem po ubitym/zlodzonym sniegu i zero uzlizgu... Fakt, ze to BS byl i przy wiekszej predkosci mogloby byc inaczej, ale tragedii nie ma.
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
ja się ślizgam wystarczająco, żeby rozważać zastosowanie wkrętów. ale jeszcze chwilę się wstrzymam, głównie dlatego, że nie bardzo mam je w co wkręcić.
go get 'em tiger
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Przewierć stopy i będzie
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Skoor:
"Aż tak" to się nie ślizgałem, ale za to na drugi dzień bolały mnie łydki.
Osobiście nie podzielam opinii, że to dobrze i trening został prawidłowo wykonany.
Nie mam nic przeciwko wypluciu płuc od czasu do czasu, czy miękkim nogom, ale zakwasom mówię zdecydowane NIE
Choć nie biegam szybko, to jednak aż tak wolno, żeby na śliskim było komfortowo nie mam ani cierpliwości, ani ochoty (biegam rano przed pracą i musiałbym jeszcze wcześniej wstawać).
"Aż tak" to się nie ślizgałem, ale za to na drugi dzień bolały mnie łydki.
Osobiście nie podzielam opinii, że to dobrze i trening został prawidłowo wykonany.
Nie mam nic przeciwko wypluciu płuc od czasu do czasu, czy miękkim nogom, ale zakwasom mówię zdecydowane NIE
Choć nie biegam szybko, to jednak aż tak wolno, żeby na śliskim było komfortowo nie mam ani cierpliwości, ani ochoty (biegam rano przed pracą i musiałbym jeszcze wcześniej wstawać).
-
- Dyskutant
Jak rok temu na lodzie po upadku sprawdzałem czy mam wszystkie kości całe to jak jest ślisko to bez nakładek na buty nie biegam. A teraz zastanawiam się nad takim patentem.Skoor pisze:Ale czy wy sie naprawde az tak slizgacie? Ja dzis bieglem po ubitym/zlodzonym sniegu i zero uzlizgu... Fakt, ze to BS byl i przy wiekszej predkosci mogloby byc inaczej, ale tragedii nie ma.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No każdy ma co lubi, ja się tam nie ślizgam, mam czas, żeby zamiast godziny wyszło mi 1:10:00. Jeśli ktoś potrzebuje krętów w bucie to ok, nie mam z tym problemu
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
mnie w sniegu wnerwia najbardziej to, że się przykleja tworząc taką warstwe na podeszwie
a jakos drastycznie się nie slizgam, może jak bardziej się oblodzi
a jakos drastycznie się nie slizgam, może jak bardziej się oblodzi
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
No to masz dodatkowa warstwe amortyzujaca przeciez
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
System amortyzujacy snowwkręt :DSkoor pisze:No to masz dodatkowa warstwe amortyzujaca przeciez
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
ja się nie ślizgam na śniegu, tylko na lodzie, szczególnie na takich ukrytych połaciach, które z daleka wcale nie wyglądają jak lód. wbiegnie człowiek na takie g.... i sru na plecy, a jak odpowiednio długie, to jeszcze tyłem głowy w chodnik
go get 'em tiger
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Dla mnie to nie przeszkoda - przydadzą się dobre buciki i bielizna termoaktywna. Lód staram się omijać bardziej "chropowatym terenem". Btw, nowa tu jestem ;p
Zapraszam na mojego bloga - http://www.gryo.pl/