Komentarz do artykułu Założył blog, aby móc wystartować w maratonie w Tokio

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:
Boguslaw pisze:
Sghjwo pisze:A jak wygladaja zapisy na takie znane maratony? Przez internet? Kto pierwszy ten lepszy?
Zapisy juz sie skonczyly wiec pewnie jezeli byly przez internet to trwaly z 10 minut :)
Z Tokio jest tak, że przez miesiąc był czas, aby podać swoje dane. Za kolejny miesiąc losowano 30 tys szczęśliwców z puli ponad 300 tys chętnych. Moim zdaniem zawsze warto spróbować. Jeżeli już Cię wylosują, a nie narzekasz na nadmiar gotówki, to zawsze możesz stworzyć stronę/biegowy blog i spróbować zawalczyć o swoje marzenie :)
Dzieki serdeczne. To szansa 1:10 czyli nie tak zle. Jak bede gotowy na maraton, to na drugi rok powalcze. Na nadmiar gotowki nie narzekam (jak wszyscy) ale blisko mam.
Niestety szansa jest o wieeele mniejsza. Jeżeli wziąć pod uwagę fakt, że co roku z tych 30 tys. szczęśliwców, 25 tys. pochodzi z Japonii (obcokrajowców losowanych jest "zaledwie" ok. 5 tys.), to prawdopodobieństwo wynosi 1:60.
Dodatkowo, jeżeli wziąć pod uwagę, że wśród tych 5 tys. osób, w tym roku było zaledwie 28 Polaków, to prawdopodobieństwo wypada jeszcze mniej korzystnie.
Mimo wszystko zawsze warto spróbować! A nóż, widelec i inny sztuciec się uda! ;)
wypass pisze:Powodzenia w spełnieniu tego marzenia :taktak: :spoczko:
Dzięki! :)
Obrazek
New Balance but biegowy
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Czyli jest osobna pula dla obcokrajowcow? Wtedy i szanse bylyby troche wieksze, bo pewnie z tych 300tys. i tak wiekszosc to Japonce.
Niedlugo przebiec jakikolwiek "international" maraton bedzie ciezko, bo chetnych jest duzo wiecej niz miejsc.
Obawiam sie ze niedlugo beda zapisy "kto da wiecej" :smutek: .
No nic, trzeba cwiczyc i obserwowac, gdzie sa jeszcze miejsca ;).

Powodzenia na ulicach Tokio i nie jedz sushi przed biegiem ;)
Awatar użytkownika
Boguslaw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:02
Życiówka w maratonie: 03:49:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:Czyli jest osobna pula dla obcokrajowcow? Wtedy i szanse bylyby troche wieksze, bo pewnie z tych 300tys. i tak wiekszosc to Japonce.
Niedlugo przebiec jakikolwiek "international" maraton bedzie ciezko, bo chetnych jest duzo wiecej niz miejsc.
Obawiam sie ze niedlugo beda zapisy "kto da wiecej" :smutek: .
No nic, trzeba cwiczyc i obserwowac, gdzie sa jeszcze miejsca ;).
Oficjalnie nie ma osobnej puli, ale skoro co roku z poza Japonii jest około 5 tys. maratończyków, to chyba coś w tym jest.
Rzeczywiście, za niedługo może być tak, że organizatorzy danego maratonu będą wystawiali pakiety np. na allegro bądź innym ebayu;)
Kto da więcej, ten biegnie! :)
Sghjwo pisze:Powodzenia na ulicach Tokio i nie jedz sushi przed biegiem ;)
Arigato! Sushi zamierzam się najeść po biegu. Chociaż nie wiem czy to taki dobry pomysł, z uwagi na ciężkostrawność surowych ryb. Się zobaczy!

Dzisiaj wrzuciłem tekst o tegorocznym maratonie w Łodzi. W życiu mnie tak nie bolało jak tam -> http://drogadotokio.pl/2014/12/15/lodz- ... 3-04-2014/
Mam nadzieję, że w Tokio się to nie powtórzy.
Obrazek
ODPOWIEDZ