z dokładnością kilometrażu, a w zasadzie metrażu, to nie ma co przesadzać. Jest oczywistym, że trasa musi być oznakowana bez żadnych wątpliwości, że tu w prawo, tu w lewo, a tam prosto. Ale z dokładnością to już jest jednak trochę inaczej: przecież jeżeli trasa ma 10 km i bieganie 20 ulicami, które mają różną szerokość to w zależności od strony, którą się biegnie, kilometraż będzie inny.f.lamer pisze:ale mi nie chodzi o oznaczenia kilkometrażu.robbur pisze: Na razie opieram się na wskazaniach garmina, a te 50m w te czy we wte nie robi mi specjalnej różnicy.
bywaja biegi (w alejkach parkowych, na leśnych ścieżkach, czy prowadzone krętymi ulicami) w których czasem nie ma pewności w która stronę pobiec.
i to jest dramat
wasz idealny bieg, czyli co go tworzy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Równie dobrze można powiedzieć - trzymaj się tego czarnoskórego z pierwszej linii to nie zabłądzisz. Fakt, na szczęście nie miałem nigdy dylematu z odszukaniem trasy bo jakoś nigdy nie musiałem prowadzić biegu, po za tym zawsze w trudnych momentach (rozwidlenia) ktoś stał i kierował biegaczy.
Ale na jednej dość kameralnej połówce trzymałem się sam siebie, bo nie widziałem nikogo ani przed ani za sobą, na szczęście trasa biegła prosto jak w mordę, bo już się zaczynałem zastanawiać czy się nie zgubiłem.
Ale na jednej dość kameralnej połówce trzymałem się sam siebie, bo nie widziałem nikogo ani przed ani za sobą, na szczęście trasa biegła prosto jak w mordę, bo już się zaczynałem zastanawiać czy się nie zgubiłem.
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Zawody idealne dla mnie:
-medal na mecie za ukończenie
-trasa oznakowana, żeby się nie pogubić
-punkty z napojami co 5km (oczywiście w zawodach powyżej 5km)
A wymarzone to te trzy w/w rzeczy plus idealna pogoda i super dyspozycja organizmu w dniu startu
Nie musi być mas. Lubię kameralne biegi-mają specyficzny klimat.
-medal na mecie za ukończenie
-trasa oznakowana, żeby się nie pogubić
-punkty z napojami co 5km (oczywiście w zawodach powyżej 5km)
A wymarzone to te trzy w/w rzeczy plus idealna pogoda i super dyspozycja organizmu w dniu startu

Nie musi być mas. Lubię kameralne biegi-mają specyficzny klimat.
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
Moja ulubiona pogoda biegowa. Chyba, że jest to burza, albo jakieś ekstremalne oberwanie chmury. Ale w zawody jeszcze nie trafiłem na coś takiego.sakii pisze:a jak jest lato, ale pada. Biegniecie czy rezygnujecie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 58:30
podstawy:
wystarczająco kibelków przed startem
woda na punktach (żeby nie zabrakło dla tych z tyłu) - zeszłoroczny maraton we Wrocławiu
żeby było naprawdę miło
- w pakiecie jeżeli jest koszulka lub inny elementr stroju - żeby była wersja damska
- piwko na mecie
nie musi być za darmo ale idealnie było by gdyby nie trzeba było po nie stać w kilometrowej kolejce
kibice, kurtyny wodne, ładny medal no i oczywiście świadomość że się udało osiągnąć zamierzony cel biegowy to już wtedy jest idealnie
wystarczająco kibelków przed startem
woda na punktach (żeby nie zabrakło dla tych z tyłu) - zeszłoroczny maraton we Wrocławiu
żeby było naprawdę miło
- w pakiecie jeżeli jest koszulka lub inny elementr stroju - żeby była wersja damska
- piwko na mecie

kibice, kurtyny wodne, ładny medal no i oczywiście świadomość że się udało osiągnąć zamierzony cel biegowy to już wtedy jest idealnie

-
- Rozgrzewający Się
No normalnie tegoroczny Półmaraton w Grodzisku Wielkopolskim...joanna1012 pisze:podstawy:
- wystarczająco kibelków przed startem
- woda na punktach
- piwko na mecienie musi być za darmo ale idealnie było by gdyby nie trzeba było po nie stać w kilometrowej kolejce
- kibice
- kurtyny wodne
- ładny medal

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 58:30
No Grodzisk w tym roku prawie idealny
- troszkę te szafroczki w pakiecie startowym były dziwnym pomysłem ale z drugiej strony ...
może się przydać i dostałam taki śliczny różowy
jedyny minus to ta
kolejka po piwo masakryczna i bardzo wolno się poruszała - no tak jeszcze trzy takie stoiska by się przydały

jedyny minus to ta
kolejka po piwo masakryczna i bardzo wolno się poruszała - no tak jeszcze trzy takie stoiska by się przydały
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Moja ulubiona impreza to:
- nie więcej niż 10km
- ładna okolica
- sporo wygodnego i ładnego miejsca do pobiegowego zrelaksowania się.
- nie więcej niż 10km
- ładna okolica
- sporo wygodnego i ładnego miejsca do pobiegowego zrelaksowania się.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
Adam, czyli smś to idealne zawody dla ciebie. Miałem okazję w nich uczestniczyć i też bardzo miło to wspominam.
Zorganizujmy je w przyszłą sobotę - może oprócz nas ktoś się jeszcze skusi.
Zorganizujmy je w przyszłą sobotę - może oprócz nas ktoś się jeszcze skusi.