Maraton w deszczu...
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Właśnie w sobotę ma być ładnie, a w niedzielę deszcz... deszczyk... przelotny deszczyk... Temperatura odczuwalna do 5 stopni
bo zacznie wraz ze wschodem słońca wiać coraz mocniej 
-
DariaB
- Zaprawiony W Bojach

przy podobnej pogodzie bieglam w zeszlym roku temperatury na starcie (gory) ok 5C na mecie ok 10C i lalo caly czas.
U mnie sprawdzilo sie: techniczna koszulka z dlugim rekawem. ewentualnie z krotkim rekawem i rekawkami, ktore mozesz zwinac jak zrobi sie cieplo i cienka kamizelka jak bedzie deszczowo + wietrznie, (powyzej 10C zrezygnowalabym z kamizelki), cienka czapka z daszkiem, rekawiczki, ktore po polowce wyrzucilam, ja bieglam w spodenkach do polowy uda, krotkich spodenek nie zalozylam tylko dlatego, ze balam sie o otarcia, nauczona przykrym doswiadczeniem..
Jak bedzie padalo przed startem to naloz na siebie plastikowy worek na smieci cobys nie wystartowal zmoczony i zziebniety. Twoim najwiekszym zmartwieniem beda otarcia i bable, bo w przemoczonych butach bable sie zrobia. Ja mialam cienkie welniane, techniczne skarpety i tak czulam jak robia mi sie bable. Niektorzy radza 2 skarpety, pierwsza warstwa bardzo cienka, przylegajaca i na to druga, i to ma chronic przed pojawieniem sie babli.
Powodzenia. I 'Have fun"
U mnie sprawdzilo sie: techniczna koszulka z dlugim rekawem. ewentualnie z krotkim rekawem i rekawkami, ktore mozesz zwinac jak zrobi sie cieplo i cienka kamizelka jak bedzie deszczowo + wietrznie, (powyzej 10C zrezygnowalabym z kamizelki), cienka czapka z daszkiem, rekawiczki, ktore po polowce wyrzucilam, ja bieglam w spodenkach do polowy uda, krotkich spodenek nie zalozylam tylko dlatego, ze balam sie o otarcia, nauczona przykrym doswiadczeniem..
Jak bedzie padalo przed startem to naloz na siebie plastikowy worek na smieci cobys nie wystartowal zmoczony i zziebniety. Twoim najwiekszym zmartwieniem beda otarcia i bable, bo w przemoczonych butach bable sie zrobia. Ja mialam cienkie welniane, techniczne skarpety i tak czulam jak robia mi sie bable. Niektorzy radza 2 skarpety, pierwsza warstwa bardzo cienka, przylegajaca i na to druga, i to ma chronic przed pojawieniem sie babli.
Powodzenia. I 'Have fun"
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
-
DariaB
- Zaprawiony W Bojach

Wazelina jest lepsza i chyba tak latwo sie nie zmywaIwan pisze:Daria dzięki za kilka konkretnych wskazówek. Stopy nakremuję Sudocremem - może to coś pomoże na wilgoć i bąble...
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
-
blink
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 53
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach

Raczej nie ma szans by przesyłka doszła na czas.blink pisze:Polecam
http://www.sklep.napieraj.pl/product-po ... -Skin.html
...na deszcz i dłuższ bieganie.
Może nie będzie padać...
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.