przy podobnej pogodzie bieglam w zeszlym roku temperatury na starcie (gory) ok 5C na mecie ok 10C i lalo caly czas.
U mnie sprawdzilo sie: techniczna koszulka z dlugim rekawem. ewentualnie z krotkim rekawem i rekawkami, ktore mozesz zwinac jak zrobi sie cieplo i cienka kamizelka jak bedzie deszczowo + wietrznie, (powyzej 10C zrezygnowalabym z kamizelki), cienka czapka z daszkiem, rekawiczki, ktore po polowce wyrzucilam, ja bieglam w spodenkach do polowy uda, krotkich spodenek nie zalozylam tylko dlatego, ze balam sie o otarcia, nauczona przykrym doswiadczeniem..
Jak bedzie padalo przed startem to naloz na siebie plastikowy worek na smieci cobys nie wystartowal zmoczony i zziebniety. Twoim najwiekszym zmartwieniem beda otarcia i bable, bo w przemoczonych butach bable sie zrobia. Ja mialam cienkie welniane, techniczne skarpety i tak czulam jak robia mi sie bable. Niektorzy radza 2 skarpety, pierwsza warstwa bardzo cienka, przylegajaca i na to druga, i to ma chronic przed pojawieniem sie babli.
Powodzenia. I 'Have fun"

"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon