Nie biegam i ciesze się życiem!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
kri100f
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20
Życiówka w maratonie: 04:26:40

Nieprzeczytany post

Pomysłowa reklama :) W dobie panującego boomu na bieganie - zwróciła moją uwagę poprzez hasło głoszące opozycyjne stanowisko: "nie biegam - cieszę się życiem".
Reklama musi najpierw przykuć uwagę aby zadziałać, dopiero potem może przemawiać.
Tu mamy dobry tego przykład - najpierw myślałem, że to będzie jakaś reklama modnych ciuchów dla "wyluzowanych obiboków" a tu taka niespodzianka :) Ale haczyk połknąłem - szczególną uwagę zwróciłem na tę reklamę pośród zalewu innych.
(A swoją drogą lekarka mi mówiła że ten cały stoperan to tylko objawy leczy a nie "przyczynę biegania".)
Miłego biegania - bez powodu ;)
Kto ma nogi do biegania... niechaj biega :)
New Balance but biegowy
joggi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Też mi kontrowersyjna reklama! Zaraz spece od marketingu Benettona przyjadą na korepetycje do tych od sraczki, przecież nie mogą szokować gorzej. Nie no, dzwońcie do rzecznika konsumentów albo i do RPO! List protestacyjny podpisany przez koordynatora jakiejś tam inicjatywy(wklejony to przez MakOsssa) po prostu groteskowy, i chyba napisany tylko po to by podpiąć się pod "skandal" i zaistnieć. Tak jak pisał wyżej mszary- wyluzować i pobiegać!
Awatar użytkownika
Mak0sss
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1.00.58
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

joggi pisze:Też mi kontrowersyjna reklama! Zaraz spece od marketingu Benettona przyjadą na korepetycje do tych od sraczki, przecież nie mogą szokować gorzej. Nie no, dzwońcie do rzecznika konsumentów albo i do RPO! List protestacyjny podpisany przez koordynatora jakiejś tam inicjatywy(wklejony to przez MakOsssa) po prostu groteskowy, i chyba napisany tylko po to by podpiąć się pod "skandal" i zaistnieć. Tak jak pisał wyżej mszary- wyluzować i pobiegać!
No jasne ze groteskowy, napisali tak specjalnie przeciez. I powinnien tak tez byc trakowany z przymruzeniem oka. Napisany w takim samym stylu jak reklama, ale z innego punktu widzenia. Nikt nie chce isc na barykady, a jesli sie uda wykorzystac ta reklame do dzialania w odwrotym kierunku - Biegam! to chyba dobrze?

sam pomysl na reklame, lekko posrany ;) Problem w tym ze autorzy kampani sami sobie strzelili w stope, bo nie usuneli z kodu zrodlowego nazwy stoperan, a teaserowa polega jednak na tym ze nie powinnismy wiedziec czego dotyczy zanim reklamodawca o tym nie zadecyduje.
Obrazek

Fanpage grupy Night Runners - http://www.facebook.com/CityNightRunners
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ha przydaloby mi sie wczoraj,
nomen omen podczas biegu no na 10 km musialem szukac krzakow (nie bylo trudno bylem w lesie)
wiec moze cos w tym jest? ;D
TYlut
ps. mimo wszystko cieszylem sie tym treningiem (zyciem)
Seszszsz

Nieprzeczytany post

A mi się wydaje że w tej reklamie wcale nie chodzi o bieganie jako aktywność fizyczną, tylko o potoczne rozumienie tego słowa. Bieganie jako "zabiegany styl życia".
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

ja też nie biegam i cieszę się życiem i czy jest w tym coś złego?
co prawda wolałbym biegać ale póki co nie mogę, ale nie jest to jakimś warunkiem określającym to czy mam czy nie mam być szczęśliwy

reklama świetna (bo choć nie widziałem) już ze 20 razy przeczytałem o stoperanie i następnym razem jak będę potrzebował tego typu środku to nawet nie będę pamiętał że jest coś takiego jak smecta i pobiegnę po stoperan.

i generalnie nie ma się co spinać, luz przydaje się nie tylko w bieganiu

pozdro
Krzysiek
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

swoją drogą, to przezabawne - na forum biegowym dowiadywać się o proszkach na rozwolnienie, "bo reklama..."

stop-e-ran

biegł, biegł i stanął?

w każdym razie mi się podoba.
--------
oburzonym dedykuję strofę (z pięknej piosnki Tiger Lillies - Suicide) promującą bieganie:

so then I thought I'll take some pills, i bought the wrong ones,
all i got was diarrhoea and it ran and it ran and it ran.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mszary pisze:ale stoperan to bardzo dobry środek na sraczkę jest :hej: dzięki niemu nie biegam (do kibelka) i cieszę się życiem - po prostu :hej:
nie spinajcie się tak, tylko idźcie pobiegać :)
muehehe no i ot odpowiedź, a nie petycje buahahaha :bum:
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Mak0sss
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1.00.58

Nieprzeczytany post

Obrazek

Fanpage grupy Night Runners - http://www.facebook.com/CityNightRunners
Awatar użytkownika