Pies bez smyczy, kagańca...

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bartess pisze: Biegnąc groblą pomiędzy dwoma stawami na przeciwko pojawił się pies.
Ogarnij się, człowieku, przecież to wstyd tak pisać...
New Balance but biegowy
Sarmatianna
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A ja biegłam ostatnio deptakiem wzdłuż plaży w Hadze i podbiegł do mnie spory zwierz coś ala owczarek belgijski, zabiegł drogę, troszkę się wystraszyłam nie powiem.

Jak już stałam obmyślając strategie przeżycia kudłacz położył przede mną piłeczkę i machając ogonem wymógł aporcik.

:trup: Terrorr und horror :trup:
Awatar użytkownika
czajek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak w ogole to wydaje mi sie ze w naszym kraju psy sa duzo bardziej agresywne. Od miesiaca jestem w delegacji w Irlandii Polnocnej. Wczoraj w czasie 2,5h biegu spotkalem chyba ze 20 psow, zaden bez kaganca ani smyczy, wszystkie zupelnie niezainteresowane moja osoba. W Gdansku regularnie obszczekuja mnie 2 psy, w tym jeden jamnik, ktory raz juz byl bardzo blisko mojej lydki. Taka smutna refleksja na koniec dzisiejszego dnia :)
czajek
Sarmatianna
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No coś w tym jest we Francji też wszystkie 'miały na nas wylane' ale już bułgarskie masakrycznie agresywne były.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kosmici są wśród nas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Go Hard Or Go Home
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomaskus pisze:Mam ochotę w mordę dać. Co to za posty w ogóle ? Gazem w psa. Ja tu jestem panem i władcą a i jak widzę psa to chcę go zagazować jak Żyda.
tomaskus pisze:Niech diabeł w piekle cie ciągnie na smyczy
Założyłeś tu konto tylko po to żeby trollować? Wbij sobie do główki, że pies nie jest człowiekiem i nie potrafi myśleć abstrakcyjnie. Jeśli zostanie przez kogoś skrzywdzony w samoobronie, to jest to wina tylko i wyłącznie jego, delikatnie mówiąc, nieodpowiedzialnego właściciela.
Nie wiem, dlaczego tego pokroju "miłośnicy psów" uważają atakowanie ludzi swoimi zwierzętami za mniej naganne od obrony przed takim atakiem.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomaskus pisze:Jesteś downem
Pewnie uznałeś to za straszliwą obrazę...
Znam osoby z Zespołem Downa i są fajnymi, wesołymi, życzliwymi ludźmi... w przeciwieństwie do Ciebie
Pawel1973
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 4.18

Nieprzeczytany post

Gdyby Ci pseudo miłośnicy psów, którzy nie potrafią zapewnić im odpowiednich warunków i bezpieczeństwa, opamiętali się to nie byłoby tyle bezpańskich zwierzaków i afer z przepełnionymi schroniskami. Ale skoro jest moda więc jest odpowiednia podaż- trudno. Dobrze, że żyjemy w kraju gdzie jednak są jakieś normy i zarówno szalony kierowca podrasowanej M5 i właściciel Amstafa na sterydowej diecie muszą liczyć się z innymi.
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomaskus pisze: ....
Czy ktos moglby go stad wyprowadzic i wiecej nie wpuszczac ?
Awatar użytkownika
Iwonka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:37
Życiówka w maratonie: 3:48:53

Nieprzeczytany post

Przejdzmy do objaśniania pewnych słów:
tomaskus pisze:Na prawdę jesteście głupi. Myślicie że świat do was należy ? Zachowujecie się jak cioty.
Ciota-obraźliwe określenie mniejszości seksualnej. Nie wiem co oni mają do bronienia się przed psami.
tomaskus pisze:Jesteś downem
Tutaj to równo przegiąłeś. Zespół downa to wada genetyczna, bardzo poważna i uwierz, że raczej osoba z zespołem downa nie traktowała by psa gazem. Możesz poczytać o dzieciach z zespołem downa. To są wspaniali ludzie, którzy przy odpowiedniej i wczesnej stymulacji mogą osiągnąć bardzo dużo.
tomaskus pisze:Niech diabeł w piekle cie ciągnie na smyczy
Jestem osobą wierząca i mam cichą nadzieje na to, że w piekle się nie znajdę.
tomaskus pisze:Mam ochotę w mordę dać. Co to za posty w ogóle ? Gazem w psa. Ja tu jestem panem i władcą a i jak widzę psa to chcę go zagazować jak Żyda.
Co Ty masz z tymi mniejszościami?? Teraz jeszcze psy do Żydów porównywać. Poza tym zajrzyj do jakiegoś podręcznika, tam gazu łzawiącego nie było.

Przepraszam, że mój post nic nie wnosi, ale nie mogę czytać jak ktoś tyle osób obraża.
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Iwonka ... nie warto ...
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie. To troll który założył konto tylko po to, żeby robić ferment w tym wątku. Mógłbym się założyć, że nawet nie biega tylko ktoś mu podrzucił linka albo sam tu trafił bo nie ma co z sobą zrobić. Jeśli będziemy mu dalej odpisywać to będzie myślał, że jego brednie nas obchodzą i będzie odbijał piłeczkę, cały czas tak samo. Merytorycznej dyskusji nie podejmie bo go to przerasta. Jedyna korzyść z jego obecności tutaj jest taka, że już wiemy jakie wyzwiska są teraz popularne wśród uczniów podstawówek.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
tomaskus.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pies na spacerze powinien mieć możliwość biegania bez smyczy, chociażby ze względów zdrowotnych. Chodzenie na smyczy odbywa się zazwyczaj w wolniejszym tempie niż swobodne bieganie, w związku z czym poruszane są inne partie mięśni. Swobodne bieganie jest również istotne dlatego, że pozwala psu na utratę nagromadzonej energii właśnie poprzez ruch a nie na przykład gryzienie butów lub mebli w domu czy nadmierne szczekanie.

Zaniedbanie fazy socjalizacji, a więc między innymi jego kontaktów z innymi psami oraz ludźmi może skutkować lękliwością lub agresją psa. Każda z tych nieprawidłowości jest bardzo niebezpieczna dla psa, może bowiem pośrednio zagrażać jego życiu.
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomaskus. pisze:Pies na spacerze powinien mieć możliwość biegania bez smyczy
Ech, czego my w życiu nie powinniśmy?...
Jako,że pisałem pracę dyplomową z ustawy o ochronie zwierząt, pozwolę sobie zacytować:

Dz.U.2013.856

USTAWA
z dnia 21 sierpnia 1997 r.
o ochronie zwierząt
(tekst jednolity)

Art.10a.1.Zabrania się:
1)wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach i giełdach;
2)prowadzenia targowisk, targów i giełd ze sprzedażą zwierząt domowych;
3)wprowadzania do obrotu psów i kotów poza miejscami ich chowu lub hodowli.
2.Zabrania się rozmnażania psów i kotów w celach handlowych.

3.Zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.
4.Zakaz, o którym mowa w ust. 3, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.

5.Zakaz, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, nie dotyczy podmiotów prowadzących schroniska dla zwierząt oraz organizacji społecznych, których statutowym celem działania jest ochrona zwierząt.
6.Zakaz, o którym mowa w ust. 2, nie dotyczy hodowli zwierząt zarejestrowanych w ogólnokrajowych organizacjach społecznych, których statutowym celem jest działalność związana z hodowlą rasowych psów i kotów.

Takie jest prawo. Roma locuta est causa finita est.
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
tomaskus.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post