Komentarz do artykułu Wielki kryzys polskich biegów

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arti to nic nie da - od przepisów, od prawa sportowego, od urzedów i tysiaca innych instytucji, które posrednicza w przekazywaniu jałmuzny na szkolenie pojedynczego zawodnika są gadające głowy z Warszawy z Poznania itd itp. To jest w gestii Ministersrstwa Sportu, Polskiej Konfederacji Sportu - na szczeblu Wielkopolski to Urzad Miasta - WSS Wielkopolskie Stowarzyszenie Sportowe ul Reymonta koło Areny, Urzad Marszałkowki Powiatowy ul Polna itd itp. Jak znasz ciekawego kandydata, który ma chody tam - dawaj zrobimy go jutro Prezesem Wielkopolskiego Zwiazku Lekkiej Atletyki i za friko, społecznie bedzie załatwiał jakieś dodacje żeby mitingi w Poznaniu nie przypominały wiejskich festynów. :oczko: Zejdźmy na ziemię. Sadze, że nie masz kandydata. :oczko:
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak to nie mam ? We własnej osobie. Jedni to nazwą naiwnością, inni bycie idealistą a ja to nazywam pasją sportu i czymś co jest w środku i czego wykorzenić się nie da.

Jest jedna ważna rzecz....mimo wszystko myślę ,że za friko społecznie się nie da. Dlaczego? Bo czas, energia i zaangażowanie zamiast iść w 100% w ten właśnie cel muszą podzielić się na pracę zawodową dającą utrzymanie dla siebie i rodziny (przyszłej).

Ideałem jest gdy można z takiej funkcji utrzymać się nie angażując w inne sprawy, wtedy można dla tej idei sportu poświęcić życie.

Jeśli kiedyś będziesz szukał takiego kandydata lub zastanawiał się kto idealistycznie do tego podejdzie to wiesz gdzie uderzyć ;-)

Kiedyś... Wojtek pamięta pytałem się jak założyć klub....i "coś" z tego wyszło. Po 5 latach pytam się jak pomóc polskim sportowcom i jak wejść do PZLA. Może to zajmie 10 lat ale kto pyta ten zdobywa wiedzę.

Wierzę w to, że mógłbym temu oddać się w 100%.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest funkcja za friko, Misiu :hahaha:
Jutro jest walne zebranie o godz. 11 w sali Herbowej w Urzedzie Wojewódzkim - podać Twoją kandydaturę ?- serio.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli coś w tym kraju ma się zmienić to trzeba to zrobić. Niech publicznie tworzy się historia.

Gdybym powiedział nie....to nie byłbym sobą i moje słowa szły by na wiatr.

Tak, możesz na serio jutro podać moje nazwisko. Podejmę się tego społecznie bo to kolejny krok do przodu.

Jeśli nie teraz to się ziści to na kolejnym Walnym Zebraniu...każdy rok działa na korzyść dzięki zdobywaniu doświadczenia.

To powinna być osoba, która potrafi wysłuchac trenerów i zawodników i w efekcie końcowym zrealizować to czego potrzebują.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Masz to jak w banku - warto abys się zjawił - obrady od 11, ale wybory będą później.
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze:...
Tak, możesz na serio jutro podać moje nazwisko. Podejmę się tego społecznie bo to kolejny krok do przodu.
...
Arti, A może stawisz się tam osobiście? Będzie lepiej wyglądało, a poza tym jak zwykle nieobecni nie będą mieli głosu...
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
RamboJohn
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arti, trzymam kciuki za Ciebie. Dajcie Panowie relacje jutro jak poszło. Może ten wątek będzie początkiem nowej historii w polskiej LA? :ble:
A tak poważnie to działaj, działaj, udzielaj się, mów co myślisz i szukaj sobie podobnych. Jakby nie patrzeć, trzeba mieć dużo samozaparcia i poparcie wielu osób, żeby coś osiągnąć. Myślę, że w kwestiach organizacyjnych jest duże pole do popisu. :oczko:
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U nas już po wyborach do WZLA. Prezesem został Janusz Szydłowski, którego miałem przyjemność poznać 2 lata temu podczas Mistrzostw europy Weteranów w Poznaniu. Można śmiało powiedzieć,że Wielkopolska może odetchnąć bo przyszło nowe.

Chciałbym serdecznie podziękować Bebejowi za wspólne uczestniczenie w obradach, głosowaniach i wysunięcie mojej kandydatury. To było nowe bardzo cenne doświadczenie.

Takich rzeczy człowiek nie przeczyta ani nie doświadczy na forach itp ;-)

Nowy Prezes Janusz Szydłowski to prawdziwy profesjonalista, młody i prężny z dobrą wizją. Oczywiście ja jako osoba w zasadzie spoza środowiska działaczy miałem nikłe szanse ale była to doskonała okazja aby zaistnieć. Wiele osób znałem ale już od początku podział był na 2 obozy i to między kandydatami tych obozów rozegrała się rozgrywka.

W sumie w Walnym Zebraniu uprawnionych do głosowania było 50 osób. Nieźle poszło w głosowaniu do Zarządu WZLA. Tutaj otrzymałem 14 głosów co świadczy, że dla tych osób nie byłem anonimową postacią.

W Wielkopolsce na szczęście przyszło nowe i profesjonalne. Z moich obserwacji widać,że faktycznie to głównie zasiedzieli działacze. Po ich wypowiedziach, sposobie myślenia i dyskusjach widać, że to inna daleka epoka. Na szczęście są jednostki, które są już z naszego pokolenia działające wg obecnych zasad menadżerskich.

Podsumowując z pewnością dałem znać środowisku o aspiracjach i ambicjach a cieszy fakt ,że nowo wybrany Prezes pragnie nawiązania współpracy i życie pokaże na ile ona będzie zacieśniona.

Jeszcze raz dziękuję Bebejowi ponieważ bez niego nie miałbym możliwości zdobycia tego nowego doświadczenia ;-)

Ps. Oczywiście to nie była jednorazowa wizyta i incydent lecz pierwszy krok do prawdziwego świata lekkiej atletyki.
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti pisze:...
W sumie w Walnym Zebraniu uprawnionych do głosowania było 50 osób. Nieźle poszło w głosowaniu do Zarządu WZLA. Tutaj otrzymałem 14 głosów co świadczy, że dla tych osób nie byłem anonimową postacią.
...
Gratuluję i super że w WZLA coś się zmienia, ale jak rozumiem, te 14 głosów, to było za mało?? :chlip:
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety za mało... musiałbym mieć jeszcze 10 i wtedy byłaby już szansa. Każdy działacz podawał skład zarządu czyli spośród 50 działaczy, 14 podając skład uwzględniło mnie. Ale nie ma co się dziwić bo przynajmniej 30 z nich widziało mnie pierwszy raz w życiu i wzajemnie. Trzeba pamiętać, że byli to działacze z całej Wielkopolski ;-)
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Szydłowski, z tego co pamiętam, organizował chba miting Żywca kilka lat temu. A ilu Wielkopolskie ma delegatów na walny zjazd i kto nimi został?
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobrze pamiętasz...potem ME Weteranów w Poznaniu itp.

Z Wielkopolski pojedzie 8 delegatów a kto dokładnie.... pamiętam,że m. in. zawodnik Szymon Ziółkowski i trener kadry sprinterów Tadeusz Osik.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arti dzielnie sie spisał na zebraniu, bardzo ładnie i profesjonalnie przemiawiał i musiał zrobic wrażenie na wszystkich - wynik głosowania był w tym momencie rzecza drugorzedną chociac do zarzadu troche szkoda, że sie nie dostał.
Należa sie Artiemu wielkie gratulacje za odwagę i podjęcie wyzwania.
Awatar użytkownika
RamboJohn
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arti gratulacje - zaistniałeś, pokazałeś, że można. Wystarczy chcieć, teraz czeka Cię sporo pracy, żeby zaistnieć szerzej. To jest szansa, aby odbudować lekkoatletykę w Polsce, tylko takich ludzi potrzeba więcej - zdecydowanie więcej. Potrzebni młodzi ludzie, nowa wizja, świeża krew. Arti w jakim wieku jest ten Wasz nowy prezes jeśli można wiedzieć. Bo młody działacz/menadżer w LA to może być 25, a może być też 50 lat? :hej:
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję serdecznie za mile i ważne słowa ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ