Jak zaczynałem (w kwietniu 2009) to miałem bardzo ambitny cel. Zadaniem było przygotowanie się do jesiennego maratonu. Z jednej strony pół roku na przygotowanie się do maratonu to bardzo mało. Z drugiej jednak strony patrząc to ... udało się - czego i Tobie życzę.gajwer1993 pisze:A ja biegam od kilku miesięcy, no ponad pół roku także sam rozumiesz, że to są same początki
Maratony
- td0
- Zaprawiony W Bojach
:) Tomek
- Laufer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55.13,---
- Życiówka w maratonie: brak
Gdy zacząłem biegać na zawodach "szkolnych" to szło mi bardzo dobrze jak na mój poziom, więc postanowiłem trenować i dalej rozwijać swoje umiejętności i jakoś tak weszło mi to w krew i postaram się trenować na tyle ile mogę. Teraz jeżdżę na zawody biegowe gdzie tylko mogę i nie jest tak źle, widać postępy, teraz chciałbym się solidnie przygotować do maratonu, ale jeszcze nie wiem kiedy nastąpi ten bieg, ponieważ nie wiem ile zajmie mi przygotowanie do tej imprezy
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Przeczytaj tutaj: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&id=129
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
tak na zdrowy rozum to myslę, że jak już coś biegasz to przygotowanie do maratonu zajmie Ci jakieś 3-5 miesięcy - w zależności od zaawansowania i predyspozycji. Maratony generalnie w Polsce odbywają się albo wczesną wiosną albo na początku jesieni.gajwer1993 pisze:Gdy zacząłem biegać na zawodach "szkolnych" to szło mi bardzo dobrze jak na mój poziom, więc postanowiłem trenować i dalej rozwijać swoje umiejętności i jakoś tak weszło mi to w krew i postaram się trenować na tyle ile mogę. Teraz jeżdżę na zawody biegowe gdzie tylko mogę i nie jest tak źle, widać postępy, teraz chciałbym się solidnie przygotować do maratonu, ale jeszcze nie wiem kiedy nastąpi ten bieg, ponieważ nie wiem ile zajmie mi przygotowanie do tej imprezy
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Niestety z Twojego Hrubieszowa to wszędzie daleko.Kapitan Bomba! pisze:tak na zdrowy rozum to myslę, że jak już coś biegasz to przygotowanie do maratonu zajmie Ci jakieś 3-5 miesięcy - w zależności od zaawansowania i predyspozycji. Maratony generalnie w Polsce odbywają się albo wczesną wiosną albo na początku jesieni.gajwer1993 pisze:Gdy zacząłem biegać na zawodach "szkolnych" to szło mi bardzo dobrze jak na mój poziom, więc postanowiłem trenować i dalej rozwijać swoje umiejętności i jakoś tak weszło mi to w krew i postaram się trenować na tyle ile mogę. Teraz jeżdżę na zawody biegowe gdzie tylko mogę i nie jest tak źle, widać postępy, teraz chciałbym się solidnie przygotować do maratonu, ale jeszcze nie wiem kiedy nastąpi ten bieg, ponieważ nie wiem ile zajmie mi przygotowanie do tej imprezy
Na wiosnę z tych większych odbywają się maratony w Dębnie (na drugim końcu Polski) - ?3/10.04.2011, w Krakowie - 17.04.2011 i w Katowicach 3.05.2011.
Policz 24 tygodnie wstecz i zaczynaj program przygotowawczy.
- Adam Ko.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:15
- Życiówka w maratonie: 3:58:51
- Kontakt:
Nie wiem kiedy masz urodziny, ale pamiętaj, że musisz mieć SKOŃCZONE 18 lat.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461
Blog treningowy
Blog treningowy
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Słuszna uwaga. W regulaminie chyba każdego maratonu stoi jak byk, że tylko dla dorosłych.zinow pisze:Nie wiem kiedy masz urodziny, ale pamiętaj, że musisz mieć SKOŃCZONE 18 lat.
Jeśli jesteś jeszcze tak młody to zaczekaj jeszcze z tymi maratonami. Pobiegaj krótsze dystanse.