Psy na biegowych trasach
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Oki, to zaczynamy licytację. Ja biegam z moją suką (czyli pies własny), spotykam na trasie psy wiejskie, psy nie-wiejskie bo wyprowadzane na spacer, sarny, zające, koty wiejskie i koty nie-wiejskie, dzików nie widziałam... a to wszystko dlatego, że od paru lat mieszkam na wsi w lesie, która dawno przestała być wsią - mieszczuchy takie jak ja robią sobie bezpieczną (czyli z internetem, satelitą itp) zabawę w country 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie szkoda ci psa na asfalt czy chodnik to naprawde dla psa nie jest dobre a nawet niewskazane!!!!sylwiazamojska pisze: Ale dłuższe biegi po asfalcie wiążą się ze spotkaniami z uciążliwymi psami. I wtedy spuszczam swojego psa ze smyczy-pieski się wąchają i zajmują sobą-a ja biegnę dalej....Ta metoda nie jest idealna, ale dla mnie super. To już drugi pies "zabiegany".... (zimą biegamy na nartach....pies jest genialny)
On nie powie ze bola go stawy >>>
pzdr
andrzej/gdy
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
A wszystkie konie od dziś podkuwajmy tylko pianką EVA.
Howgh!
Howgh!
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
endurable
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
a widzisz!
konie i psy w ogóle nie potrafią biegać naturalnie, ponieważ:
zdrówko
ciekawi mnie tylko, czy chłopaki z ECCO nauczyli te swoje jaki biegać na dwóch nogach...ECCO BIOM pisze: Naturalne bieganie z naszego punktu widzenia to ladowanie na na calej stopie w pozycji pionowej/wertykalnej.
zdrówko
we gather energies
endurable
endurable
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:14
http://2.bp.blogspot.com/_j0Z8N9Cb5Go/S ... 320/4.jpegrussian, white russian pisze:a widzisz!
ciekawi mnie tylko, czy chłopaki z ECCO nauczyli te swoje jaki biegać na dwóch nogach...ECCO BIOM pisze: Naturalne bieganie z naszego punktu widzenia to ladowanie na na calej stopie w pozycji pionowej/wertykalnej.
zdrówko
Ktoś to zrobił...
- td0
- Zaprawiony W Bojach
A propos psów to znajomy ostatnio był światkiem ciekawego zdarzenia.
Panienka wyszła na spacer z miniaturowym Yorkiem. I jak to w zwyczajach właścicieli psów bywa natychmiast po wejściu do parku spuściła psa ze smyczy. Piesek pokręcił się to tu, to tam, do momentu gdy nagle zjawiło się jakieś ptaszysko. Yorka w łapy i tyle go było widać. 1000 zł poleciało w siną dal nakarmić pisklaki.
Panienka wyszła na spacer z miniaturowym Yorkiem. I jak to w zwyczajach właścicieli psów bywa natychmiast po wejściu do parku spuściła psa ze smyczy. Piesek pokręcił się to tu, to tam, do momentu gdy nagle zjawiło się jakieś ptaszysko. Yorka w łapy i tyle go było widać. 1000 zł poleciało w siną dal nakarmić pisklaki.
:) Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
Co to za ptak był:)))))???ostro zdesperowany był ten ptak pierwszy raz słyszę o czymś takim;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
-
- Wyga
Ja kiedyś miałem taki przypadek. biegłem sobie odludziem przez las - z jednej strony sosnowy młodnik. Z tego młodnika dochodzą odgłosy biegnącego zwierzęcia. Pierwsza myśl dzik, potem widzę sposób biegu - myślę k...a wilk - a to tylko pies. Dość duży był ale tak mnie wkurzył, że nastawiłem sie na niego i krzyknąłem "ty sk...synu".
Pies dał po hamulcach aż zarył 4 łapami i w tył zwrot.
Kiedyś biegałem przez pole. Szło dwóch panów z owczarkiem alzackim. Pies im się wyrwał i gna do mnie nie reagując na ich wołania. Odkręciłem moje 1,5 litra kranówki i chlapnąłem mu prosto w pysk. To dobrze hamuje zapędu nadpobudliwych psów. Potem właściciel sie rzucał że mu psa zamoczyłem. Więc usłyszał parę niemiłych słów na do widzenia.
Pies dał po hamulcach aż zarył 4 łapami i w tył zwrot.
Kiedyś biegałem przez pole. Szło dwóch panów z owczarkiem alzackim. Pies im się wyrwał i gna do mnie nie reagując na ich wołania. Odkręciłem moje 1,5 litra kranówki i chlapnąłem mu prosto w pysk. To dobrze hamuje zapędu nadpobudliwych psów. Potem właściciel sie rzucał że mu psa zamoczyłem. Więc usłyszał parę niemiłych słów na do widzenia.
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
ojaniemoge...d16a6 pisze:Potem właściciel sie rzucał że mu psa zamoczyłem.

Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.