Wegetarianizm
- Styku
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja też gotuje. Schaboszczaki mi świetnie wychodzą, jajecznica na kiełbasie - pychota, pulpety, mielone, zasmażka, wątróbka z cebulą - palce lizać, goleneczka ach już nie mogę sie doczekać kiedy do domu wróce i troche pogotuje:)
"W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem" 2TM 4,7
- Sandy
- Wyga
Zycie to tylko chwila, ale jaka soczysta !
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Kotlet sojowy ala schabowy
Medaliony sojowe o smaku kurczaka
Schabowe kotlety z soji ( HIT ! )
Filety z mięsa sojowego o smaku kurczaka
Przecież to profanacja !!!! Co na to kurczaki?
Inaczej mówiąc czysta chemia. Gorąco plecam. I nie mówcie,że takie zboczenia żywieniowe wymyslili miesożercy.
Fabryczki produkujące zdrową żywność to pewnie nie trują środowiska.
Może się narażę,ale przeczytajcie to:
Zając
Mięso jego zdrowe
Z natury swojej jest suchy, jednak krew dobrą mnoży, kto go często na pokarm używa; zając pieczony czyści żołądek i poleruje; do strawienia także snadny.
O krwi
Krew jego na wyprawienie makuł z sukna bardzo dobra i skuteczna
O głowie
Głowa zajęca na proch spalona, z masłem młodym umięszawszy, leczy, goi strupy i parchy.
O mózgu
Mózg zajęcy upieczony, smarując się nim, rąk trzęsienie i wszelką słabość członków człowieka, z wielkiej choroby pochodzącą, usmierza i do czerstwości pierwszej przywodzi i wspomaga.
Mózg ten znacznie pomaga, smarując nim dziądełka dzieciom, prędko bowiem wychodzą i bez bólu wynikają im ząbki
O serzysku na choroby
Serzysko jego, z octem pite, wielką chorobę znacznie uśmierza.Toż seżysko zajęce, umięszane z dryjakwią wenecką, do używania pomocne ludziom otrutym, to jest na truciznę jest lekarstwem, z winnym octem dobrze umięszawszy
O mięsiwie jego
Mięsiwo zajęce pieczyste jest pomocą zepsowanym i zranionym wnętrznościom i zwrzodziałym, gdy świeżego zażyją.
Na pedagrę lekarstwo
Z mięsa tegoż polewką, umywając ciało człowieka pedagrycznego, uśmierza boleści i w członkach trętwienie uśmierza.
Białymgłowom na pokarm
Serzysko zajęce z octem rozprawione w piersiach mleko zbiegłe białymgłowom, smarując, odmiękcza, odwilża i rozpędza, twardości nabiegłe leczy i goi (aib)
Haur Jakub Kazimierz: Skład albo Skarbiec znakomitych sekretów Oekonomiey ziemiańskiey;
W Staropolskie księgi o myślistwie; oprac.: Władysław Dynak, Jacek Sokolski; Wrocław 2001,
Medaliony sojowe o smaku kurczaka
Schabowe kotlety z soji ( HIT ! )
Filety z mięsa sojowego o smaku kurczaka
Przecież to profanacja !!!! Co na to kurczaki?
Inaczej mówiąc czysta chemia. Gorąco plecam. I nie mówcie,że takie zboczenia żywieniowe wymyslili miesożercy.
Fabryczki produkujące zdrową żywność to pewnie nie trują środowiska.
Może się narażę,ale przeczytajcie to:
Zając
Mięso jego zdrowe
Z natury swojej jest suchy, jednak krew dobrą mnoży, kto go często na pokarm używa; zając pieczony czyści żołądek i poleruje; do strawienia także snadny.
O krwi
Krew jego na wyprawienie makuł z sukna bardzo dobra i skuteczna
O głowie
Głowa zajęca na proch spalona, z masłem młodym umięszawszy, leczy, goi strupy i parchy.
O mózgu
Mózg zajęcy upieczony, smarując się nim, rąk trzęsienie i wszelką słabość członków człowieka, z wielkiej choroby pochodzącą, usmierza i do czerstwości pierwszej przywodzi i wspomaga.
Mózg ten znacznie pomaga, smarując nim dziądełka dzieciom, prędko bowiem wychodzą i bez bólu wynikają im ząbki
O serzysku na choroby
Serzysko jego, z octem pite, wielką chorobę znacznie uśmierza.Toż seżysko zajęce, umięszane z dryjakwią wenecką, do używania pomocne ludziom otrutym, to jest na truciznę jest lekarstwem, z winnym octem dobrze umięszawszy
O mięsiwie jego
Mięsiwo zajęce pieczyste jest pomocą zepsowanym i zranionym wnętrznościom i zwrzodziałym, gdy świeżego zażyją.
Na pedagrę lekarstwo
Z mięsa tegoż polewką, umywając ciało człowieka pedagrycznego, uśmierza boleści i w członkach trętwienie uśmierza.
Białymgłowom na pokarm
Serzysko zajęce z octem rozprawione w piersiach mleko zbiegłe białymgłowom, smarując, odmiękcza, odwilża i rozpędza, twardości nabiegłe leczy i goi (aib)
Haur Jakub Kazimierz: Skład albo Skarbiec znakomitych sekretów Oekonomiey ziemiańskiey;
W Staropolskie księgi o myślistwie; oprac.: Władysław Dynak, Jacek Sokolski; Wrocław 2001,