Wegetarianizm

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Styku
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A ja też gotuje. Schaboszczaki mi świetnie wychodzą, jajecznica na kiełbasie - pychota, pulpety, mielone, zasmażka, wątróbka z cebulą  - palce lizać, goleneczka ach już nie mogę sie doczekać kiedy do domu wróce i troche pogotuje:)
"W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem" 2TM  4,7
PKO
Awatar użytkownika
Sandy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pewnie znowu sie naraze ale proponuje poczytac

http://viva.eko.org.pl/
Zycie to tylko chwila, ale jaka soczysta !
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kotlet sojowy ala schabowy
Medaliony sojowe o smaku kurczaka
Schabowe kotlety z soji ( HIT ! )
Filety z mięsa sojowego o smaku kurczaka

Przecież to profanacja !!!! Co na to kurczaki?

Inaczej mówiąc czysta chemia. Gorąco plecam. I nie mówcie,że takie zboczenia żywieniowe wymyslili miesożercy.
Fabryczki produkujące zdrową żywność to pewnie nie trują środowiska.

Może się narażę,ale przeczytajcie to:

Zając
Mięso jego zdrowe

Z natury swojej jest suchy, jednak krew dobrą mnoży, kto go często na pokarm używa; zając pieczony czyści żołądek i poleruje; do strawienia także snadny.

O krwi

Krew jego na wyprawienie makuł z sukna bardzo dobra i skuteczna

O głowie

Głowa zajęca na proch spalona, z masłem młodym umięszawszy, leczy, goi strupy i parchy.

O mózgu

Mózg zajęcy upieczony, smarując się nim, rąk trzęsienie i wszelką słabość członków człowieka, z wielkiej choroby pochodzącą, usmierza i do czerstwości pierwszej przywodzi i wspomaga.

Mózg ten znacznie pomaga, smarując nim dziądełka dzieciom, prędko bowiem wychodzą i bez bólu wynikają im ząbki

O serzysku na choroby

Serzysko jego, z octem pite, wielką chorobę znacznie uśmierza.Toż seżysko zajęce, umięszane z dryjakwią wenecką, do używania pomocne ludziom otrutym, to jest na truciznę jest lekarstwem, z winnym octem dobrze umięszawszy

O mięsiwie jego

Mięsiwo zajęce pieczyste jest pomocą zepsowanym i zranionym wnętrznościom i zwrzodziałym, gdy świeżego zażyją.

Na pedagrę lekarstwo

Z mięsa tegoż polewką, umywając ciało człowieka pedagrycznego, uśmierza boleści i w członkach trętwienie uśmierza.

Białymgłowom na pokarm

Serzysko zajęce z octem rozprawione w piersiach mleko zbiegłe białymgłowom, smarując, odmiękcza, odwilża i rozpędza, twardości nabiegłe leczy i goi (aib)

Haur Jakub Kazimierz: Skład albo Skarbiec znakomitych sekretów Oekonomiey ziemiańskiey;
W Staropolskie księgi o myślistwie; oprac.: Władysław Dynak, Jacek Sokolski; Wrocław 2001,
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha:
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ