Czy amatorów obowiązują przepisy antydopingowe?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

lepiej niech uwierzy. czytałem ostatnio raport, z którego wynikało, że w losowych kontrolach we Francji złapano osoby przybiegające na pozycjach >1000. i to na środkach, których raczej przypadkowo i nieświadomie nie zażyły. zwyczajnie idioci są wśród nas.
Go Hard Or Go Home
New Balance but biegowy
Domini_ka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że istniejące przepisy to jedno, a własne zasady to drugie. Dopingu warto unikać przede wszystkim dla siebie.
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Domini_ka pisze: Dopingu warto unikać przede wszystkim dla siebie.
Tak samo jak papierosow, alkoholu i dopalaczy. Zawsze sie znajda tacy, ktorzy cos wezma, zeby urwac te kilka minut. Niestety sprawdzenie wszystkich jest niewykonalne.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Sghjwo pisze:
Domini_ka pisze: Dopingu warto unikać przede wszystkim dla siebie.
Tak samo jak papierosow, alkoholu i dopalaczy. Zawsze sie znajda tacy, ktorzy cos wezma, zeby urwac te kilka minut. Niestety sprawdzenie wszystkich jest niewykonalne.
+1
i warto unikac: cukru, tluszczu, bialka, stresu, braku stresu, za malo spania, za duzo spania, spalin, samego tlenu, za malo sportu, za duzo sportu, za malo seksu...
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha: :hejhej:
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja odpowiem tak przepisy antydopiongowe obejmują zawodników licencjonowanych.Jak np. kolarz amator 45 letni na licencje UCI Masters i zostanie złapany na koksie to jego przepisy dotyczą. Bo przepisy antydopingowe dotyczą zawodników zrzeszonych w związkach sportowych czyli zawodników posiadających licencje jakakolwiek.

Tompoz
Tompoz
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Ja odpowiem tak przepisy antydopiongowe obejmują zawodników licencjonowanych.Jak np. kolarz amator 45 letni na licencje UCI Masters i zostanie złapany na koksie to jego przepisy dotyczą. Bo przepisy antydopingowe dotyczą zawodników zrzeszonych w związkach sportowych czyli zawodników posiadających licencje jakakolwiek.

Tompoz
Błądzisz. Przeczytaj uważnie wątek i przywołane przepisy.
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:lepiej niech uwierzy. czytałem ostatnio raport, z którego wynikało, że w losowych kontrolach we Francji złapano osoby przybiegające na pozycjach >1000. i to na środkach, których raczej przypadkowo i nieświadomie nie zażyły. zwyczajnie idioci są wśród nas.
Ciekawe jak to wygląda dzisiaj?
Co jest "najmodniejsze"? :hahaha: :hej:

BTW
No bo wiadomo, że mechanizm "na małpę"
robi swoją robotę! :taktak: :echech:
ODPOWIEDZ