Skoorzastego eksperymenty kulinarne

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Teraz tak sobie pomyslalem, ze do ciasta mozna by dodac jeszcze skorki pomaranczy, doda fajnego posmaku.

Stefan, z tym mascarpone jako polewa to fajny pomysl bo bardziej bedzie przypominal polewe niz serek homo z zelatyna. Dodajac kakao i ksylitol/cukier czy inny slodzik wyjdzie polewa czekoladowa ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm jutro zrobie chyba wariacje czekoladowa z kakao zamiast cynamonu i skorka pomaranczowa zamiast rodzynek. Do tego polewa z mascarpone opruszona starta czekolada 90% :hej:
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Stefan, z tym mascarpone jako polewa to fajny pomysl bo bardziej bedzie przypominal polewe niz serek homo z zelatyna. Dodajac kakao i ksylitol/cukier czy inny slodzik wyjdzie polewa czekoladowa ;)
Pomysł z durszlaka, nie mój, żeby nie było :nienie: ale naprawdę daje radę. Minus taki, że w sumie tłuszczu 3 kilo, więc trzeba się ograniczać co do pochłanianej ilości.
W przepisie też było, żeby dodać do ciasta trochę ananasa, co też się nieźle sprawdziło :taktak:
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale ananas do polewy? Swiezy czy z puszki? Jako slodzik moga tez byc daktyle zmiksowane.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Ale ananas do polewy? Swiezy czy z puszki? Jako slodzik moga tez byc daktyle zmiksowane.
Ananas do ciasta. U mnie był świeży, ale z puszki też może być. Wtedy trochę mniej cukru trzeba
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
ODPOWIEDZ