Wielka (?) Księga Polskich Maratończyków AD 2001

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W kilku wiadomościach na forum pojawiła się informacja o tajemniczym zestawieniu obejmującym biegaczy, którzy uczestniczyli w maratonach w Polsce, a także Polaków, którzy przebiegli maraton poza Polską.
Ponieważ sezon się powoli kończy, zaczynam podsumowywać zebrane dane.

Spis obejmuje wszystkie polskie maratony, a także niektóre z zagranicznych do których za pośrednictwem internetu udało mi się dotrzeć. Jest to Berlin, Nowy Jork, Koszyce, Budapeszt, Chicago, Boston i Sztokholm, ponadto ze strony PZLA ściągnąłem wyniki Polaków spełniające minima PZLA.
Jestem pewien, że także w innych zagranicznych maratonach brali udział Polacy, dlatego jeśli sami posiadacie interesujące mnie rezultaty lub znacie kogoś, kto może je mieć chciałbym Was prosić o pomoc w uzyskaniu tych rezultatów (szukam m.in. wyników z  Pragi i Wiednia, Londynu, biegów w Niemczech i innych).
Ponadto szukam także wyników 2 polskich biegów o nieco innym charakterze. Jeden to bieg zorganizowany w Gdyni z okazji 75-lecia miasta, a drugi to bieg, który chyba nazywa się „U źródeł Wisły”. Za wszelką pomoc, z góry bardzo dziękuję.
Mój e-mail: Przemek42@poczta.onet.pl

Ponieważ nie mam pewności, czy moje zestawienie jest w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych, wszystkim gwarantuję całkowitą anonimowość  J
New Balance but biegowy
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj Przemek, Przemek. Widze, że ludzie popadaja w paranoję z tą ochroną danych osobowych.

Pamiętam jak dwa lata temu zadzwoniłem do Kancelarii Premiera i spytałem o nazwiska członków KERMu. Pani uprzejmie powiedziała mi, że nie poda mi nazwisk bo chroni je Ustawa o ochronie... A wszystko to w kraju d***kratycznym. Jak tak dalej pójdzie to tajne będzie też nazwisko premiera i prezydenta. A w parlamencie zasiadać będzie tajny sąd kapturowy.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przemek, pamiętaj, żeby poprosić o to Wojtka Gaczkowskiego na Biegu Niepodległosci. Powinien być i powinien mieć dostęp do takich danych, jak również historycznych.
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wyniki imprez sportowych są w naszym kraju własnością publiczną i w związku z tym nie są chronione przez prawo autorskie ani ustawę o ochronie danych osobowych.

A co do biegu w Gdyni - czyżby nawigację "Biegania" trzebaby podremontować? Nawyraźniej, Przemku, nie zajrzałeś na stronę:
www.bieganie.pl/imprezy/opisy/2001/02/10-00/w_gen.html
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tą "ochroną danych" to żartowałem oczywiście zapomniałem dodać minkę ;)
A co do Gdynii, to rzeczywiście najciemniej pod latarnią.
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super pomysł,

Będzie to druga księga w której o mnie napiszą.
Pierwsza była telefoniczna. :)

Jacek

(Edited by Mifor at 6:09 pm on Nov. 9, 2001)
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też chcę , ja też...to będzie jakaś mała nagroda za te tysiące kilometrów wybieganych :)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
ODPOWIEDZ