Szafki na odzież na Agrykoli - głosowanie na projekt.

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie przekleić projekt moich koleżanek z FB. Głosowac można już od dzisiaj - super inicjatywa!

"Agrykola. Polskie Iten. Większość biegaczy, tych z krótkim i tych z długim stażem zapewne zna to miejsce. Kto nie udeptywał podbiegu setki godzin, albo nie robił pętli nad kanałkiem.

Jakiś czas temu dwie koleżanki, które poznały sie (jakżeby inaczej) przez wspólną grupę biegową pomyślały o tym, że w tym kultowym miejscu, gdzie działa przynajmniej 100 grup biegowych i biega setki osób nie ma miejsca, gdzie możnaby zostawić na czas treningu ciuchy. I złożyły projekt do budżetu partycypacyjnego... Projekt przeszedł dyskusję społeczną, ocenę formalną i właśnie teraz, przez 10 dni możecie swoim głosem sprawić, że miasto przyzna kasę na wybudowanie 60 szafek zamykanych na kluczyk (takich jak na basenie). Szafki będa stały nad Kanałkiem Piaseczyńskim, będa ładnie wkomponowane w krajobraz, a bezpieczeństwo zapewni kamera monitoringu miejskiego.

O co zate m prosimy? Wejdź na stronę https://app.twojbudzet.um.warszawa.pl/2017/voting/voter , znajdż projekt "Przebieralnie i szafki na odzież na terenie Agrykoli" i oddaj swój głos.

Jedyny warunek- musisz mieszkać w Warszawie.
Głosowanie na projekty trwa od 14 do 24 czerwca 2016 roku.

Zagłosować można elektronicznie lub poprzez kartę papierową. Głosując przez Internet na stronie www.twojbudzet.um.warszawa.pl należy posiadać adres e-mail.
Głosując można wybrać dowolną liczbę projektów, ale należy zmieścić się w kwocie wyznaczonej dla obszaru. Głosować można tylko JEDEN raz i tylko w JEDNEJ wybranej dzielnicy (nie trzeba w niej mieszkać). W przeciwnym razie głosy będą nieważne.
Niektóre dzielnice podzielone są na obszary - głosować można tylko w JEDNYM obszarze dzielnicy. Spośród dzielnic podzielonych na obszary, niektóre mają dodatkowo poziom ogólnodzielnicowy - w takim przypadku zagłosować można na obu poziomach: i na projekty w obszarach i na projekty ogólnodzielnicowe.
Jeśli będziesz głosować przez Internet, system sam poprowadzi Cię przez głosowanie - wystarczy tylko wybrać dzielnicę.
Wyniki głosowania mieszkańców zostaną ogłoszone do 15 lipca 2016 r. Projekty, które zdobędą najwięcej głosów i zmieszczą się w kwocie przeznaczonej dla danego obszaru albo dzielnicy, zostaną zrealizowane w 2017 roku.

Z góry dziękujemy za każdy oddany na nasz projekt głos. Wierzymy, że z Wami to się uda!

Ania i Agnieszka"
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zagłosowałem. Zastanawiam sie tylko jak niepodatne na działanie wandali będą te szafki.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szafki na odzież ...

Mi by wystarczyło, żeby w takich miejscach, jak Agrykola - tzn. otwarty, dostępny stadion były również dostępne toalety ... Wg mnie brak (albo raczej: poważny deficyt) toalet publicznych słabo świadczy o Polsce.
Kiedyś można było korzystać z toalety za recepcją, później przez sezon stał przy wejściu na stadion toi-toi -zawsze coś. A teraz na drzwiach do hotelu aż dwie kartki ostrzegające przed wejściem do budynku "osób niepowołanych" pod groźbą wezwania Straży Miejskiej ...
A na dole jest przecież masa szatni piłkarskich, z prysznicami, raz pan stróż pozwolił mi skorzystać "po znajomości", ale kurcze, dlaczego nie można z toalety skorzystać bez znajomości???

Jak będą szafki, to i toalety, logiczne - więc jestem za, ale dlaczego do tak prostej i podstawowej rzeczy trzeba aż projektu?
Przecież taka toaleta nawet mogłaby być nawet płatna, wszystko przecież kosztuje - 1 czy 2 zł, ale niech by była, wg mnie to nie problem, skoro i tak jest zaplecze sanitarne.
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata - hmm ostatnio parokrotnie korzystałęm z toalety w budynku Agrykoli za recepcją i ani razu nie było najmniejszego problemu (czy to godz wieczorne w pon/czw czy południowe sob). Chyba, że miałem wyjątkowe szczęście. Ale fakt miłoby było mieć toi-toi'a na terenie.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No to może coś się (znów) zmieniło, ale bywało, że biegacze byli wypraszani ...
I był sezon, że owa toaleta była po prostu zamknięta.
ODPOWIEDZ