Ooo... i ja też muszę wyjechać...
Co do spotkania / treningu (chodzi o ten jeszcze przed przyjazdem p. Bohdana B.) to myślę, że trzeba by zrobić konkretny plan. Jestem entuzjastą zgłoszonego tu hasła: "albo trening albo bzdety!". Z racji, że reprezentujemy zróżnicowaną formę (i całe szczęście), proponowałbym wybór - złoszonej już wcześniej przez Ziutka - opcji OWB1. Padła sugestia 5min/km..., a może pierwsze 5 km (rozgrzewkę) zrobić 5:30?
Miejsce zbiórki:
zaproponowałbym, jednak okolice stacji metra Kabaty, a dokładnie zakończenie ul. KEN (ok. 100m od wyjścia z metra w stronę lasu, prostym odcinkiem, nigdzie dalej już nie skręcając).
Atuty: parking samoch. (hipermarketu HIT), łatwość dotarcia metrem, dla wszystkich jednakowo łatwe do znalezienia.
Trasa:
Od punktu zbiórki biegniemy do lasu gdzie robimy 1-szą pętlę 5 km kończącą się w Powsinie (park przyległy do lasu, z prysznicami, basenem odkrytym, bary fast food, restauracja, ujęcie wspaniałej wody źródlanej i wiele innych atrakcji i tu byłaby nasza baza)
+ druga + trzecia pętelka po 10 km + ostatnia 5 km. Po ukończeniu dowolnej pętli, a więc juz po pierwszych 5 km, będzie można odpocząć i przyłączyć się do kolejnej lub zająć się rozciąganiem, piciem, myciem, jedzeniem, pływaniem, gadaniem i różnymi innymi... bzd... w Powsinie.
Informacja dla zamiejscowych:
chętni do udziału ze Szczecina, Wrocławia, Sosnowca i innych miejscowości, aby dostać się na miejsce zbiórki, wystarczy, że dotrą do Dworca PKP W-wa centralna. Stamtąd, tylko 20 minut metrem i jesteście na miejscu. Jest gdzie przechować bezpiecznie podręczny bagaż (większy można pozostawić na samym dworcu). Po treningu - jak w/opisałem - jest prysznic i basen (odkryty) zalpecze gastronom. itp.
Termin: na pewno z racji wyjazdów, byłoby to po 12-tym sierpnia. Jest pytanie o dzień i godzinę. Sugerowano wcześniej niedzielę na godz. 17-tą.
Poddaję jeszcze pod rozwagę dwa inne warianty, mniej kłopotliwe pod kątem obowiązków rodzinnych oraz dojazdu osób z kraju:
niedziela lub sobota godz. 11/12-ta
piątek po pracy - godz. 18 / 18:30, o ile sami miejscowi.
Jeśli już tego lata nie zdążymy się spotkać, to pamiętajmy o tej możliwości wspólnego biegania na przyszłość. Szczególnie, że mogą tu śmiało wziąć udział osoby z całego kraju. Może kiedyś na takich pętlach zrobilibyśmy rywalizację sztafetową?
P.S. jak w/wspomniałem muszę wyjechać i mogę mniej tu zaglądać ale proszę śmiało zgłaszać ewentualne uwagi.
Spotkanie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Niestety, chyba nie dam rady z Wami pobiegać, bo:
do 7 wrzesnia jestem na wakacjach
9 wrzesnia jest Sochaczew
13 wrzesnia znowu wyjezdzam - nie ma mnie do 19
23 wrzesnia Łowicz
26 wrzesnia GP Woli
30 wrzesnia Maraton Warszawski
ale jesli tak się złoży, ze mozecie sie spotkać kiedy ja także będą w Warszawie to exxxtra! (dotyczy to takze ewentualnego treningu)
do 7 wrzesnia jestem na wakacjach
9 wrzesnia jest Sochaczew
13 wrzesnia znowu wyjezdzam - nie ma mnie do 19
23 wrzesnia Łowicz
26 wrzesnia GP Woli
30 wrzesnia Maraton Warszawski
ale jesli tak się złoży, ze mozecie sie spotkać kiedy ja także będą w Warszawie to exxxtra! (dotyczy to takze ewentualnego treningu)