Dobra siłownia w Poznaniu.

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Qazimierz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć. Od kwietnia przeprowadzam się do Poznania. W związku z tym, niestety nie znam tego miasta, ale nie chcę przerywać treningów. Może znacie jakąś siłownię, którą z czystym sercem możecie polecić? Chodzi mi, żeby byli wykwalifikowani trenerzy, którym zależy na ćwiczących. No i żeby było długo otwarte, bo będę kończył pracę około 20 :/

// przeniosłem i edytowałem temat - kuczi
New Balance but biegowy
Sevka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:18
Życiówka w maratonie: 04:24:55

Nieprzeczytany post

Zależy o jakim rejonie Poznania myślisz. Ja mogę polecić RedFitnes na Podolanach - mała siłownia, bez tłumów a i wśród trenerów tam znajdziesz biegaczy (naprawdę ogarniętych co potrafią doradzić).
Fabryka Formy też na plus jeśli chodzi o trenerów. Tylko trzeba wiedzieć w jakich godzinach tam nie chodzić bo bywają tłumy (zarówno w Suchym Lesie jak i w Kinepolis)
Jatomi odradzam - trenerzy niby są ale głównie wtedy gdy wykupisz trening personalny. Dużo ludzi - szczególnie takich co zajmują maszyny a skupiają się na swoich telefonach :> (tyczy się to i Jatomi Pestka jak i City Center)
Sporo jest siłowni osiedlowych - ale jak tam wygląda opieka trenerska to nie wiem. Wiele siłowni oferuje jedno wejście na free więc najlepiej jak pochodzisz i będziesz miał w czym wybierać.
Qazimierz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki za zainteresowanie tematem. Mam mieszkac na osiedlu Oswiecenia, jesli nic nie pomylilem. Ktoras z tych jest gdzies w okolicy? Jak mozesz to cos jeszcze doradz bo widze, ze obeznany jestes w temacie :)
Sevka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:18
Życiówka w maratonie: 04:24:55

Nieprzeczytany post

Obeznana bo sama szukałam dla siebie siłowni i przetestowałam prawie każdą :)
z oświecenia masz dość blisko do Jatomi Malta, Fabrykę Formy Kinepolis oraz do McFit (tam nie ma zajęć grupowych, ale jak Ci na nich nie zależy to polecam bo otwarta 24h i cenowo wychodzi nawet fajnie). Obok centrum handlowego Malta są jeszcze dwie inne siłownie ale nie wiem jak to tam wygląda bo ja mieszkam na drugim końcu Poznania.

Dla mnie McFit wypada najlepiej ale brak mi właśnie zajęć grupowych typu joga czy streching - bo to moja pięta Achillesowa, dlatego mi na tym tak zależy.

Przejdź się do kilku i korzystaj z darmowych wejść.
Awatar użytkownika
BoxFan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Qazimierz pisze:Dzieki za zainteresowanie tematem. Mam mieszkac na osiedlu Oswiecenia, jesli nic nie pomylilem. Ktoras z tych jest gdzies w okolicy? Jak mozesz to cos jeszcze doradz bo widze, ze obeznany jestes w temacie :)
jak będziesz mieszkał na Oświecenia, to niedaleko stamtąd masz remplus - konkretnie na Katowickiej. Chodzę tam już jakiś czas i nie narzekam. Cenowo jest podobnie jak wszędzie, ale wydaje mi się, że i tak trochę taniej. Dużo różnych zajęć jest sam sobie sprawdź http://remplus.pl/ co jeszcze mogę powiedzieć ... na pewno mają tam dobre podejście do trenujących i chodząc tam można spełnić zakładane cele.
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy jeziorze Malta jest też redoak czy jakoś tak, o ile się nie mylę lekko są bardziej nastawieni na crossfit czy coś w ten deseń ale za to plener ładny.
W tej okolicy jest też sporo siłowni na wolnym powietrzu ;-) zawsze możesz użyć tego sprzętu do czasu podjęcia decyzji.
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

Teraz (16 kwietnia) mają otworzyć nową siłownię w Termach Maltańskich - StepOne. Bardzo atrakcyjna cena (59zł/miesiąc) - umowa na czas nieokreślony.
Siłka planuje szereg zajęć grupowych, ma być otwarta 24/7, gwarantuje też parking darmowy przy Termach.
Choć nigdy na siłowni się nie zapisywałem, to teraz rozważam właśnie.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
ODPOWIEDZ