trening siłowy
-
- Wyga
NIE mam porównania na jakim poziomie jest moja siła jako biegacza maratończyka.
Możecie się pochwalić z jakim obciążeniem jesteście wstanie robić przysiady ( rekord 1 powtórzenie jak i seriami )
Po za konkurencją : rekord wyciskając leżąc ?
Możecie się pochwalić z jakim obciążeniem jesteście wstanie robić przysiady ( rekord 1 powtórzenie jak i seriami )
-
- Wyga
Jeżeli silne nogi to i siła biegowa tez jest przynajmniej tak mi się wydaje. Co chodzi o wyciskanie to już inna bajka.
Po ośmiu latach biegania stwierdzam ale nie w 100% że samo bieganie jest nudne ale crossfit już nie tylko strasznie obciążające.
Po ośmiu latach biegania stwierdzam ale nie w 100% że samo bieganie jest nudne ale crossfit już nie tylko strasznie obciążające.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Mogę Ci powiedzieć ile razy się podciagam, iledziesiąt pompek zrobię w minutę i na które piętro wskoczę żabką, gdyż średnio przemawia do mnie nakładanie dodatkowych dużych obciążeń na nogi po treningach biegowym i rowerowymqwert pisze:NIE mam porównania na jakim poziomie jest moja siła jako biegacza maratończyka.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53
- Życiówka w maratonie: brak
Idiotyczne pytanie, za jakburem-co innego machanie zelastwem a co innego siła użytkowa
run for fun
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
-
- Wyga
A machanie żelastwem to nie siła użytkowa?? Co masz na myśli "siła użytkowa"
Analizując Twoje rekordy przypuszczam że ani żelastwem nie machałeś ani też owej "siły użytkowej " nie zrobiłeś i z tym głupim pytanie wstrzymałbym się na Twoim miejscu.
Uważam że trening siłowy jest najlepszy aby zrobić podstawę do treningu właściwego (biegowego). Nie mylić z pakowaniem na masę hahah
Analizując Twoje rekordy przypuszczam że ani żelastwem nie machałeś ani też owej "siły użytkowej " nie zrobiłeś i z tym głupim pytanie wstrzymałbym się na Twoim miejscu.
Uważam że trening siłowy jest najlepszy aby zrobić podstawę do treningu właściwego (biegowego). Nie mylić z pakowaniem na masę hahah
-
- Wyga
Mam rozumieć że to co na siłowni to wielka lipa? Drodzy biegacze z analizy mojego treningu z przygotowaniem siłowym muszę przyznać że nie miałem problemów z kontuzjami w sezonie. Bez zaprawy siłowej co jakiś czas łapałem kontuzje ponieważ moje nogi nie były przygotowane na tak duże obciążenia. Nie jestem totalnym amatorem i tak np. rekord na 42.195 to 3:36 a 21 - 1:31 więc jak ktoś mówi że "siła" to głupie pytanie to raczej nie jest na miejscu takie stwierdzenie. Chyba że kolega powyżej chce być jak etiopczyk który biega i ma problem z 2 pompkami hahah
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Nie siła jest "lipą" (bo nie jest), lecz założenie, że do zrobienia jej potrzeba żelastwa i treningu na izolowane partie mięśniowe. Siłowni nie widziałem od 5 lat, a pompek zrobię pewnie z 200 (pewnie, bo przeważnie robię 50 na minutę i kończę serię). Ławka w parku, drążek czy konar drzewa, schody - wystarczą przy odpowiedniej motywacji.qwert pisze:Mam rozumieć że to co na siłowni to wielka lipa? Drodzy biegacze z analizy mojego treningu z przygotowaniem siłowym muszę przyznać że nie miałem problemów z kontuzjami w sezonie. Bez zaprawy siłowej co jakiś czas łapałem kontuzje ponieważ moje nogi nie były przygotowane na tak duże obciążenia. Nie jestem totalnym amatorem i tak np. rekord na 42.195 to 3:36 a 21 - 1:31 więc jak ktoś mówi że "siła" to głupie pytanie to raczej nie jest na miejscu takie stwierdzenie. Chyba że kolega powyżej chce być jak etiopczyk który biega i ma problem z 2 pompkami hahah