Zbyt umięśnione nogi

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
iwo27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 62 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Jestem tu "nowa" i liczę na radę z Waszej strony :)
Biegam jakieś dwa miesiące, 3 tygodnie dosyć regularnie, co drugi dzień, z każdym dniem zwiększam dystans, obecnie maksymalnie wynosi o 12 km. Oprócz biegania trenuję codziennie praktycznie, jest to przeważnie trening funkcjonalny w formie interwałów, wplatam też tabatę oraz elementy cross fitu. Wszystko super ale od jakiegoś tygodnia zauważyłam znaczną różnicę w obwodzie nóg i to zaczęło mnie niepokoić.. Nigdy nie miałam z tym problemu, trenuję 6-7 razy w tygodniu od kilku lat ale od momentu rozpoczęcia biegania nogi jakby zaczęły puchnąć..czy to możliwe?
Poradźcie proszę, może za dużo tego wszystkiego? Myślałam, że bieganie pomoże mi spalić trochę tkanki tłuszczowej wysmuklić nogi, a tym czasem jest odwrotnie..
Czy miał lub ma ktoś z Was podobny problem?? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź :)
New Balance but biegowy
iwo27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kurcze zły dział wybrałam, jak zmienić na dział treningowy, pomoże ktoś??
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

iwo27 pisze: od momentu rozpoczęcia biegania nogi jakby zaczęły puchnąć..czy to możliwe?
owszem - wodą, ale nie mięśniami ;)
iwo27
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ok, ale dlaczego tak się dzieje? jeśli ktoś szanowny może odpowiedzieć, wyczuwam ironię czy wydaje mi się ... ?
skoro organizm zbiera wodę - dlaczego? I czy mogę jakoś zmienić trening, sposób biegania żeby to ograniczyć lub wyeliminować?
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48m15s

Nieprzeczytany post

Puchnięcie i zbieranie wody to ochrona organizmu w momencie treningu. Tak jak pęcherz na stopie.

Podaj mejla na PW to wyślę Ci artykuł na ten temat
ODPOWIEDZ