Komentarz do artykułu Ostatni Flora London Maraton w histori

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zgadzam się z Russianem , Ochal w Osace nie pobiegł samotnie dobrze
dodatkowo moim zdaniem był wtedy w nie najlepszej formie po Maso Gordo

trudno też coś konkretnego powiedzieć o formie Wójcika ,ta połówka w Berlinie wyszła słabo ale ponoć były problemy żołądkowe

ciekawe ,że w bazie puma pro funcjonuje jako weteran :ble:

też mimo wszystko trzymam kciuki ale jestem sceptyczny dość mocno
Tomek
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W Londynie mają być podobno pacemakerzy na 2:04-2:06 oraz kolejny na 2:09. Czyli będzie z kim biec. Tym bardziej, że jak zawodnik mówi 2:10, to oczywiste, że myśli 2:09, bo to rekord Polski.

A w razie czego to na 2:18 pewnie będą jakieś dziewczyny ; )
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

KRZYSIEKBIEGA pisze:Uważam że R. Wójcika stać na 2:12, ale w Londynie nie powinienie on biegać, a dlaczego? Raz że z takim czasem tam nie zaistnieje, a po drugie co mu to da? Chyba łatwiej jest wybiegać taki wynik nawet na trudniejszej trasie gdy jest szansa wywalczyć chociazby z 15000 euro lub jakis samochów...
a Ty sobie zmień nicka na Krzysiekbiegapodolary ;) nie rozumiesz, że niektórym może nie chodzić o te pare dolarów tylko o wynik? Wiem, że Ty szukasz biegów, gdzie 2:30 daje miejsce na pudle ale niektórzy są ambitniejsi...
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hejhej:
dobre z tym nickiem Gasper
Tomek
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja z kolei czarno widzialem szanse Wojcika w Debnie , na podstawie nazbyt udanego wystepu w przelajach .

Po przecietnym wystepie w Berlinie , jestem duzo lepszej mysli . Po prostu bylem kiedys w tych samych butach i na podstawie treningow Rafala nie widze zbyt wiele czego sam kiedys bym nie mogl wytrenowac .

Jednak w 2:10 nie wierze . Obstawiam 2:12-2:15 . Trudno mi uwierzyc w grupe , rowno idaca na 2:10 , choc z pewnoscia takie wyniki tez padna . Beda to jednak "odrzuty" a nie wyniki docelowe .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj co Wy tak wszyscy w czarnych barwach widzicie występ Rafała przecież wie co robi początkującym to On nie jest,może dlatego startuje w takiej dużej imprezie bo z roku na rok coraz więcej siwych włosów przybywa i siły już nie te wiec jak nie teraz to kiedy. Nie sądzę żeby był w stanie powalczyć z najlepszymi ale tylko z samym sobą,rzadko jakiś polak bierze udział w takiej medialnej imprezie fajnie będzie pooglądać w tv może przez pierwsze kilometry będzie go widać. :lalala:
Obrazek
Damiano
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:47;39

Nieprzeczytany post

Co wy sie tak uwzieliscie na Rafała, nie rozumiem tego... piszecie że nic nie zarobi, ze 2.12 to mu nic nie da i z tym sie nie zgadzam!!! otóż co mu da 2.12 ? duże szanse na udział w sierpniowych Mistrzostwach Świata, czy to jest nic? Sami wiecie że na polskie warunki wyniki 2.12 jest bardzo dobry, przy okazji rekord życiowy, a przecież o to chodzi żeby sie poprawiać. Wielu by chciało starować na imprezie takiej rangi jak MŚ, i w takim maratonie jak Londyn gdzie biega cała smietanka maratończyków. To jest przykład że Rafał postawił wszystko na jedną karte i chwała mu za to, mógł wybrać jakiś kameralny maraton pobiec 2.20 i zarobić, za tydzień następny maraton znowu w 2.20 i zarobić tak jak pokazał Paweł Ochal który juz w tym sezonie przebiegł 3 maratony kilka połówek i inne biegi... kasa kasa kasa. trzymam kciuki za Rafała.
KRZYSIEKBIEGA
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31.16
Życiówka w maratonie: 2:23;47

Nieprzeczytany post

"gasper" - jak widać zbyt krótko interesujesz się bieganiem i dlatego masz mało do powiedzenia - od kilku lat o wiele szybszy jest maraton w Rotterdamie.
No cóż, moja opinia jest jednoznacznia i moje statystyki nie są bezpodstawne. Wierzyliście że Ochal zrobi minimum-a wcześniej podawałem że nikt wcześniej nie pobiegł z Polaków tam szybciej jak 2:14, wierzyliście że nasi pobiegną wyśmienicie w Pekinie - ale wiem znacznie więcej i odnoście Pekinu nie było tak jak to się wypowiadał sam trener. No ale cóż niektóre fakty nie powinny ujrzeć światła dziennego....
Pozostaje wierzyć że Rafał poleci swoje. A co do zarobku? To jest jego druga praca i chyba każdy z nas idąc gdzieś do pracy wybrałby ofertę lepiej płatną, chyba że podoba się komuś praca w hipermarkecie....?
Żyje po to, by biegać
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

KRZYSIEKBIEGA pisze:"gasper" - jak widać zbyt krótko interesujesz się bieganiem i dlatego masz mało do powiedzenia
pewnie kilka lat dłużej od Ciebie... ale do rzeczy - pogoń za maratonami w których jedynym kryterium jest, że można lepiej zarobić to dla naszych zawodników zła droga ! i często kończy sie pogonią za kasą a nie za wynikiem
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wczoraj w Wałczu na 10 km biegał Rafał, wygrał ze sporym zapasem w czasie 30:04, trasa jest atestowana , wyglądał dobrze , podpatrywałem go na rozbieganiu wydawał mi się tylko trochę sztywny, brakowało elastyczności i miękkości ruchów

nie sądzę ,że leciał na maksa na tydzień przed Londynem więc czas jest bardzo dobry i pewnie jakiś zapas jeszcze jest
pogoda była idealna 12 stopni
Tomek
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paweł Ochal tokio 2008 2:15:04 ; 16 m.
Rafał Wójcik londyn 2009 2:16:41 ; 15m.
--------------------------------------------------------------

SAAAAAAAAMERTAJM.............
......AND THE LIVING IS EASY.......................
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ