Poznań, bieżnia przy Arenie.

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Unnamed
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ciągle narzekałem, że w mojej szkole nie ma gdzie biegać =/ Tymczasem wystarczyło uruchomić Zumi, aby odnaleźć taki oto "stadion" -
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc ... d=&x=0&y=0 (przesuńcie trochę do góry :P)

Teraz mam takie pytanie - czy nie wiecie może, do kogo to "coś" należy, czy należałoby kogoś zapytać o zgodę na używanie, itd.? (im mniej ludzi tym lepiej)

Dostęp do tej bieżni niesamowicie ułatwiłby mi życie, bo po powrocie ze szkoły (zimą) jest często za ciemno (to już nieaktualne trochę...), a do stadionu/bieżni u siebie mam pewien kawałek drogi...

edit. przesunąłem kawałek w lewo - są aż 3 bieżnie...
Najbliżej mnie jest ta na samej górze, po prawej od areny.
PKO
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obecnie jest to własnosc prywatna - dawniej własnosc klubu KS. Energetyk Poznań dla którego barw biegałem kilka ładnych lat - tam sa zabytkowe trybuny, była kregielnia i sauna - inwestor prywatny kupujac te tereny chyba czekoś nie dopatrzył, bo nie wolno mu zmienic uzytkowania tego terenu więc stadion sobie stoi jak stał

Osoby zwiazane z tym obiektem to trenerzy: Dziamski, Stecki, Grenda, Hemerling. Wszystkich zawodników nie sposób wymieć.
Szkoda, szkoda, szkoda.

Chyba można się zapytać faceta, który doglada kortów o mozliwośc biegania na bieżni, ale nie wiem na pewno.

Miasto powinno odkupić te działkę i zainwestować w prawdziwy stadion tartanowy - wg mnie to byłaby lepsza lokalizacja niz Olimpia , AWF czy stadion na Śródce.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

na tym energetyku to jeszcze w czasach studiów była pare razy liga lekkoatletyczna - startował między innymi A. Krzyścin
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzyscin, Krzyscin....... , a kto to? :oczko:
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bebej pisze:Krzyscin, Krzyscin....... , a kto to? :oczko:
taki jeden z Gniezna ;) wyprzedził mnie wtedy na kilometr
Unnamed
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bieżnia nie ulica - emocje zawsze są większe, poza tym przeciwników jest mniej, więc więcej się pamięta :)

Tak btw. to bebej mówisz o tej bieżni po lewej stronie Areny? Tylko tam widzę jakieś korty :) Po prostu pójdę tam na trening, jak ktoś będzie to go zapytam, jak nie to jeszcze lepiej :P
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ