EURO 2008

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
MaciekM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wojtek pisze: Przyklad Polski swiadczy o tym jak nie zawsze warto wpychac sie na sile do zawodow , gdzie kroluja o wiele lepsi .
Polska ma kiepską drużynę piłkarską - to fakt. Ale jednak awans został bądź co bądź wywalczony na boisku.
Czyli wg Ciebie nie powinniśmy brać udziału w eliminacjach, bo jesteśmy za słabi na główny turniej ? :) Czy to jakaś "podpucha" z Twojej strony ? :)
[b]MaciekM[/b]
PKO
Awatar użytkownika
MaciekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:uwaga , wkładam kij w mrowisko - piłka nożna to plebejska gra :bum:
No faktycznie gra sama w sobie pewnie nie jest zbyt wyszukana. Ale nie można się nie zgodzić, że to widowisko to coś więcej niż tylko gra. Dla wielu są to duże emocje (na których zresztą, jak wspomniałeś, bazują media stosując swoje chwyty marketingowe), pewnie dlatego, że nie zawsze wygrywa lepszy ;) To nie jest tak wymierny sport jak nasza królowa - tutaj zmierzysz czas i albo masz lepszy, albo gorszy. Proste jak drut.
[b]MaciekM[/b]
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zobaczymy co będziecie pisać jak nasza "królowa" wróci z Pekinu.
Będą się wszyscy podniecać, że ten czy tamten super pobiegł i zrobił wynik życiowy wprawdzie, a może i rekord Polski, ale niestety to starczyło na zajęcie zaszczytnego ostatniego miejsca? Że siatkarze super grali, ale im nie wyszło? Siatkarkom też?
Obym się mylił.

Tomek Michałowski: Dla Ciebie piłka to plebejska gra, ja z kolei biegając, regularnie słyszę od kolesi pijących piwo na ławeczce,że jestem poj...any, bo mi się tak chce w kółko biegać nie wiadomo po co. Jak na powiatowym stadionie jest mecz piłki kopanej, to przychodzi kibicować ze 100-200 osób, a a jak były zawody lekkoatletyczne to przyszło może z 10. Każdy lubi co innego.
Za chwilę zacznie się dmuchanie balonu pod tytułem "Olimpiada w Pekinie", bo "show must go on", a batoniki i zupki trzeba sprzedawać i piłkarze nic tu nie są winni.
Unnamed
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ruh hożuf pisze:ale niestety to starczyło na zajęcie zaszczytnego ostatniego miejsca?
Wolę nie wiedzieć, ile trzeba pracować na takie zaszczytne ostatnie miejsce.

Krytykować każdy umie - a to, że Benhakker wystawił do **** piłkarzy, a to, że Krzynówek nie trafiał(taka prawda :P), albo że Rasiaka nie było - dlaczego więc, skoro mamy tylu ekspertów, tak słabo nam idzie? Dlaczego nikt nie zacznie sobie ot tak, po prostu, trenować? Bo mówić, bez sensu w dodatku, jest łatwiej, niż ćwiczyć codziennie ;)

Co do występu na EURO: nie spodziewałem się żadnych cudów, 1 mecz był średni, 2. połowa drugiego nawet dobra, trzeci pozostawmy bez komentarza... Nie liczyłem na nic wielkiego - awans do ćwierćfinałów i tak byłby końcem naszego występu na Mistrzostwach Europy. Na półfinał mieliśmy wg. mnie takie szanse, jakie ja mam na 1:50/800m w niedzielę :P
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MaciekM pisze:
wojtek pisze: Przyklad Polski swiadczy o tym jak nie zawsze warto wpychac sie na sile do zawodow , gdzie kroluja o wiele lepsi .
Polska ma kiepską drużynę piłkarską - to fakt. Ale jednak awans został bądź co bądź wywalczony na boisku.
Czyli wg Ciebie nie powinniśmy brać udziału w eliminacjach, bo jesteśmy za słabi na główny turniej ? :) Czy to jakaś "podpucha" z Twojej strony ? :)
Chodzi jak zwykle o cale zamieszanie wokol polskiej druzyny .
Rozum spi , bo megalomania szaleje .Potem nastepuje bolesne przebudzenie i tylko rzeczywistosc skrzeczy .

Podobne reflekse dopadna nas podczas olimpiady , kiedy nasz zawodnik dostanie kolejnego dubla ...
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam tylko jedno pytanie po EURO. Skoro piłka nozna może być tak nudna , a pomimo tego jest tak popularna to co trzeba zrobic aby chociaz w jednej dziesiatej wyzwolic takie emocje na np PE w lekkiej? Przeciez lekkoatleci biegaja szybciej skacza i rzucaja dalej i nie brak im woli walki jak to często bywa u skórokopów?
tomasz

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:
MaciekM pisze:
Chodzi jak zwykle o cale zamieszanie wokol polskiej druzyny .
Rozum spi , bo megalomania szaleje .Potem nastepuje bolesne przebudzenie i tylko rzeczywistosc skrzeczy .

Podobne reflekse dopadna nas podczas olimpiady , kiedy nasz zawodnik dostanie kolejnego dubla ...
Media i sztab szkoleniowy pysznie przedstawiały naszą drużynę jako rewelację, natomiast w opinii 90% każdego z nas, jechaliśmy zagrać trzy kiepskie mecze i do domu. Megalomanii nie było. Media tak naprawdę się nie interesują niczym innym, jak własną kieszenią. To jest biznes, nie spowiedź. Sztab szkoleniowy najwyraźniej spartolił robotę, co do tego nie ma wątpliwości.
Jednak mówienie, żeby się nie pchać na siłę tam, gdzie są lepsi… to zależy gdzie. Piłka to nie LA. Czasami słabe drużyny sprawiały niespodzianki, wychodziły z grupy, nawet dalej… a w bieganiu to niemożliwe. Jak biegasz 28:30` dychę to, nie masz szans z chłopakami na 27`. W piłce - w czym cały jej urok – zaskakujące wyniki są możliwe.
Ale zupełnie nie zgadzam się z tym, żeby się nie pchać tam, gdzie jest wysoki poziom.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I wlasnie o bieganie mi chodzilo
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Niemczech nasi łowcy talentów już wypatrzyli kilkadziesiąt 15-19 latków - potencjalnych następców Podolskiego i Klose także za kilka lat może coś zagramy.
Mateusz
Dare for more!
tomasz

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:I wlasnie o bieganie mi chodzilo
Podwyższyć minima :oczko:
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy 33 miejsce na świecie pod względem liczby ludności więc minima powiny być akurat na poziomie 30 na świecie wyniku w danej konkurencji.
Mateusz
Dare for more!
tomasz

Nieprzeczytany post

Kto stawiał na Rosję?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Kto stawiał na Rosję?
Ja - moj cichy faworyt. Po meczu z Hiszpania postawilem, ze Rosja wygra Euro [ciekawy kurs byl :hej: ]
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rosja niezle wybiegana jest
run your way