Rewolucje w europejskiej lekkoatletyce

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wg. mnie początek modom zawsze dają "jacyś napaleńcy" z charyzmą .
Kazdy z nas ma troche racji zapewne :oczko:
A jakie masz HRmax???
198, nie byl to marsz tylko chód sportowy
Mateusz
Dare for more!
PKO
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fist pisze:198, nie byl to marsz tylko chód sportowy
:hejhej: ja zwykle gdy biegnę z początkującymi Kolegami "wtajemniczając" ich w biegowe arkana nie wychodzę poza 110bpm - stąd moje pytanie :hejhej: .
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to ja mam problem bo już tylko na moje bieganie mam czas (i pozwolenie żony), sam chciałem rozruszać ludzi w moim chórze, ale jak im podpowiedziałem co i jak to zaraz, żeby razem najlepiej to rano w sobotę, albo po południu w niedzielę i tak cały tydzień przelecieli, a to tylko 24 osoby a chętnych do biegania 6. No jeden kolega sam zaczął marsze (jest niepełnosprawny) więc jak go spotykam nad zalewem to bije mu brawo.
Więc mimo moich chęci to rozruszania ludzi jakoś czasu mi nie starcza (tylko proszę nie piszcie, że la chcącego nic trudnego ja 3 godziny dziennie tracę na dojazd do pracy i potem do domu). Oczywiście, że będę wspierał każdą inicjatywę promującą bieganie. Ale powoli może jakoś znajdę czas Jasio podrośnie, to będzie wraz z siostrą Dominiką rowerem ze mną nad zalewem to wtedy może ktoś się przyłączy (od wczoraj córa ze mną nad zalewem pedałuje a ja truchtam).
Myślę, że u mnie nad zalewem sam fakt, że biegam ja, kolega z klubu już poruszyło trochę ludzi bo coraz częściej pozdrawiam kogoś nowego. Tyle, że mam lepiej niż Tomasz zalew przyciąga latem ludzi do ogrodów piwnych jest też trochę imprez plenerowych, więc dużo ludzi widzi tych co biegają.
Fredzio naszego klubu nie stać na stronę internetową więc mam pytanie czy na nowej stronie będzie można założyć podstronę klubową? (i oczywiście jak to finansowo)

Pozdrawiam myśląc bardzo poważnie o stronie bieganie.pl
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To jest wszystko nie na temat, ale trudno, moze otworzymy odpowiedni wątek za jakiś czas.

Zalew w Skierniewicach jest fajny, pojechałem nawet tam raz z Warszawsy spotkać się z kolegą i przebiec się.
Ta bardzo fajne miejsce do biegania i do zarażania bieganiem.

Jarstary - co do klubu, strony, bieganie.pl itd.
Mi właśnie o to chodzi, żeby zrobic bieganie.pl możliwie blisko lokalnych środowisk.
W każdym mieście czy wiosce jeśli ktoś ma internet to chcąc znaleźć cos o bieganiu wpisze bieganie.pl - i chciałbym, zeby przeglądając bieganie.pl łatwo natknał sie np na Skierniewice, Wałbrzych, Jastarnię - że tam ludzie biagają.
Więc jak już ze stroną ruszymy (co mam nadzieję stanie sie wkrótce) będę chciał uruchomić właśnie wszystkie lokalne grupy biegaczy - zeby sobie nazwajem pomóc.
Finansowo - nie płacicie oczywiście nic.
Taka strona w ramach bieganie.pl będzie miała oczywiście swoje ograniczenia "specyficzne" to znaczy że układ strony itp itd narzuci pewne sprawy. Ale - treść będzie dowolna.
Są kluby, środowiska, stowarzyszenia, gdypy biegowe - którte od lat działają całkiem prężnie.
Ja jestem naprzykład zaangażowany w Warszawska grupe SBBP - pewnie jedna z grup o większym stażu ale jednocześnie niezformalizowaną.
I będę chciał, zeby na bieganie.pl SBBP też miało swoja "podstronę" lub chocby szczegółowe cv, bo mimo, że SBBP ma swoją stronę, to bieganie.pl ma być strona informacyjną o całym biegactwie w Polsce.

Jeśli powiemy że Skierniewicach jest Jarstary który rusza do biegu zawsze o 9:00 rano w Sobotę - to będzie dobrze się rozprzetsrzeniało.
Wierzę, że mamy do spełnienia misję ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ