"Czekając na Godota" cz. 2-ga

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Proszę wstać od kompa, ale po uważnym przeczytaniu ;-))) i zwrócić się w stronę drzwi. Ćwiczenie polega na docieraniu do drzwi w taki sposób żeby nigdy do nich nie dotrzeć mimo prawidłowego kierunku, no prawie nigdy - dystans 3-5m powinien zabrać parę minut ;-))) Zaleca się wybranie do ZOO i obserwację leniwców. Po wykonaniu opisujemy wrażenia. :-)
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
PKO
anezka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

(Edited by anezka at 1:24 pm on July 8, 2004)
Real athletes swim, the rest just play games!
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"superslow swimming" method.
Touretski demonstrates by walking across his office in exaggerated slow motion. By moving extremely slowly, he has to concentrate on the exact placement of each muscle. Balance becomes imperative. "People are more wobbly when moving very slowly and they have to constantly shift weight to get their balance right," he says. The same applies in the pool, and when swimmers can travel smoothly at a very slow speed, they can move more smoothly at high speed.
Tyle Touretski.

A bracia i siostry znów nie mogą skończyć?   :hejhej:
Anezko: Ty lepiej napisz o swoich próbach super slow sw. w wodzie, pls...... :taktak:
anezka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

(Edited by anezka at 1:25 pm on July 8, 2004)
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from anezka on 11:08 am on June 29, 2004
Myślę, że w tym super powolnym pływaniu najważniejsze jest, żeby się po wodzie prześlizgnąć :)
No właśnie, prześlizgać - dziś robiłam trening na taki ślizg - po odbiciu całkowite zero ruchów i takie bezwładne leżenie na wodzie dokąd jest choćby najmniejszy pęd, podobno są ludzie potrafiący 25 m przebyć w ten sposób..., mnie "trochę" brakuję ;-)))
Nieraz miałam okazje przyglądać się pływaniu np. ciężarowców, zapaśników, bokserów - co mnie najbardziej uderza to że jednakowo "tną" wodę.....jest dla nich jak powietrze, jak piszesz anezko o ciele stałym, to dla nich woda była jak gaz. Nie musze dodawac że "pływali" jak "żuczki".
A woda rzeczywiście jest bliżej ciała stałego niż cieczy, wystarczy poruszać w niej przedramieniem...... ale delikatnie, z wyczuciem i poczuje się że jest naprawdę  jak "skała". :)
Myślę, żeby teraz "czekać na Godota" stojąc na jednej nodze. ;-))) Czyli o rozciąganiu statycznym ;-) W GB za przybycie na trening 18 minut przed czasem wywalą z basenu  nawet mistrza świata. Pełne 20 min strechingu przed treningiem jest dla nich jak świętość...
anezka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

(Edited by anezka at 1:25 pm on July 8, 2004)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ