Jestem pod duzym wrazeniem. Az mi dech zaparlo kiedy dowiedzialem sie, ze nasza poprawka do ustawy o Ochronie Srodowiska przeszla przez Senat i Sejm. Teraz tylko podpis Prezydenta RP i GOPR wraz z TOPR-em beda mieli staly dochod pieniedzy pozwalajacy na prowadzenie ich jakze pozytecznej i szczytnej dzialalnosci.
Chcielibysmy sie tez poszczycic drugim wielkim skucesem. Funadacja Wspierania Alpinizmu Polskiego im Jerzego Kukuczki, pod ktorej skrzydlami dorasta nasz smiglowiec uznana zostala za Organizacje Pozytku Publicznego co oznacza, ze chetni beda mogli podarowac 1% swoich podatkow na rzecz naszej akcji.
To tylko Wam zawdzieczamy ten sukces. Dzieki waszej pomocy, dobremu slowu, modlitwie i wsparciu finansowym byslismy wstanie przeciagnac ta poprawke przez Sej i Senat w ciagu tylko poltorej miesiaca. To co dokonalismy graniczy z cudem. Bez Lwow, bez plecow, bez ukladow tylko i wylacznie dzieki Waszej pomocy zmienilismy system. Nasze zmiany beda mialy pozytywny wplyw na zycie ludzi, ktorych jeszcze nie znamy i pewnie nie poznamy. Wasze podpisy uratuja zycie ludzkie, pomoga poszkodowanym turystom, powodzianom i wszystkim mieszkancom Podhala. Powinniscie byc z siebie dumni. Ja jestem bardzo dumny, ze Was poznalem. Naprawde dziekuje Wam za Wasza pomoc.
Na tym nie konczymy naszej akcji. Smiglowca jeszcze nie mamy. Potrzebne tez jest londowisko i hangar. Musimy teraz zdobyc pieniadze aby kupic smiglo. Mamy przed soba duzo pracy. Ale z Wasza pomoca i z tym damy sobie rade. Potrzebny bedzie sponsor. Liczymy na kazdego chetnego i tego co ma zbedne 50 groszy i tego co ma miliony. A ten kto nie ma, tez sie liczy bo bez jego dobrego slowa lub modlitwy daleko nie pociagniemy. Kazdy kto wspiera nasz wysilek jest naszym drogim sponsorem.
Po szczgoly naszej akcji zapraszam Was na nasza strone www.smiglodlatatr.pl .
Ponizej dodalem informacje o naszej fundacji.
Jeszcze raz chyle swoje czolo przed Wami. Dziekuje z calego serca. Jestem dumny, ze jestem Polakiem bo mam tak wspanialych rodakow.
Dzik
Sąd przyznał Fundacji Kukuczki status Organizacji Pożytku Publicznego!!!!
http://www.bazy.ngo.pl/instytucje_szcze ... p?id=45969
Kliknijcie też na to:
http://opp.ms.gov.pl/opp/index.php
i wpiszcie KRS 84062 - naciśnijcie enter.
No to prosimy teraz bardzo o wpłaty. To proste. Najpierw jednak przeczytać można instrukcję "1 procent krok po kroku" tutaj:
http://gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,2 ... 23495.html
A następnie dokonać przelewu lub wpłaty 1% wartości Waszego podatku za 2003 rok na nasze konto

Fundacja Wspierania Alpinizmu Polskiego im. Jerzego Kukuczki
ul.Noakowskiego 10/12 00-666 Warszawa
Bank Millennium
04 1160 2202 0000 0000 5515 5611
(z dopiskiem "śmigło")
Bardzo prosimy o "dystrybucję" tej informacji wśród wszystkich ludzi gór i sympatyków naszej Akcji !!!!!!
Proście w naszym imieniu o wpłaty na konto naszej Fundacji 1% podatku za 2003 rok wszystkich wspinaczy, turystów, outdoorowców, narciarzy i kogo się tylko da, tych bogatych i tych mniej zamożnych. Każdy grosz się liczy.